.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Premierul Victor Ponta nu s-a mai întâlnit cu omologul său ungar, Viktor Orban, deși acum câteva zile Ponta a anunţat întâlnirea în care ar fi urmat să se discute subiectul înmormântării controversatului poet Jozsef Nyiro. În schimb, Orban, aflat în România pentru o reuniune internaţională, s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că va discuta cu prima ocazie cu omologul său ungar, Viktor Orban, despre unele probleme aflate în litigiu între România şi Ungaria, iar Guvernul de la Bucureşti îşi menţine poziţia împotriva înhumării rămăşiţelor pământeşti ale scriitorului maghiar Nyiro Jozsef la Odorheiu Secuiesc.

„Domnul ministru Orban, având în vedere prezenţa de ultim moment a domnului preşedinte Barroso şi importanţa întâlnirii de astăzi, nici premierul Orban, nici eu nu am solicitat o întâlnire bilaterală în care s-ar fi discutat unele dintre problemele aflate în litigiu dintre România şi Ungaria. Era mult mai important astăzi să ajungem la o înţelegere privind declaraţia acestui meeting la nivel înalt, iar problemele dintre România şi Ungaria le voi discuta cu domnul Orban cu prima ocazie”, a afirmat Ponta, după reuniunea Grupului “Prietenii Coeziunii”, desfăşurată la Bucureşti.

Victor Ponta a subliniat că Executivul de la Bucureşti a procedat corect opunându-se înhumării cu onoruri, pe teritoriul României, a rămăşiţelor pământeşti ale lui Nyiro Jozsef, despre care a spus că era cunoscut pentru opiniile sale antisemite, antiromâneşti şi pro-fasciste.

Explicaţia părţii maghiare

Partea română nu a cerut părţii ungare vreo întâlnire bilaterală între premierul român, Victor Ponta, şi omologul său ungar, Viktor Orban, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, Szijjártó Péter.

El a precizat însă că Orban i-a spus lui Ponta că este disponibil oricând pentru o discuţie cu acesta. “E foarte clar că nu a fost nicio iniţiativă din partea română pentru a avea o întrevedere bilaterală între premierul român şi premierul ungar. Aşa că dacă nu a fost nicio iniţiativă, nu a fost nicio întâlnire, dar când premierul ungar a plecat i-a spus domnului Ponta că este întotdeauna disponibil pentru el, aşa că dacă domnul Ponta vrea să se întâlnească cu domnul Orban, va fi întotdeauna disponibil”, a spus oficialul ungar.

Întâlnire Orban – Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe premierul Ungariei, Viktor Orban, prilej cu care şeful statului a subliniat că întâlnirea de la Bucureşti, numită “Prietenii Coeziunii”, va genera o poziţie unitară la Consiliul European din 28 iunie. “Bănuiesc că a fost o întâlnire benefică pentru pregătirea Consiliului European, cu privire la buget”, a spus Băsescu, în debutul întrevederii.

La rândul său, premierul ungar a precizat că organizarea întrunirii a fost foarte bună, punctând că este important să se discute despre folosirea banilor europeni pe următorii ani. “Sigur, am discutat despre cum banii ar trebui să fie cheltuiţi în interiorul UE pentru următorii ani, dar este, de asemenea, şi despre viitorul UE, pentru că dacă nu avem coeziune, atunci nu avem inima Uniunii”, a mai spus Orban, subliniind şi importanţa solidarităţii în interiorul UE.

Preşedintele Băsescu a arătat că aspectul legat de coeziune a fost “cel mai atractiv” pentru ţara noastră. “A fost o iniţiativă bună şi subliniez, din nou, cred că această întâlnire va genera o poziţie unitară la Consiliu, toate guvernele vor avea o viziune”, a conchis şeful statului.

Sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .