.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Baronul de Teleorman, Liviu Dragnea, urmărit penal pentru fraude la referendum, ar vrea să lase şefi a CJ Teleorman, pentru imunitatea parlamentară.
În ultimile săptămâni, Dragnea a făcut de două ori cunoștință cu procurorii DNA

În ciuda faptului că este preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, secretar general al PSD, “baronul voturilor” Liviu Dragnea a anunţat că ia în considerare să candideze pentru un loc de parlamentar la alegerile din 9 decembrie.

“Este posibilă înscrierea mea pe listele de candidaţi ai USL pentru alegerile parlamentare. Mă voi gândi foarte serios la decizia de a merge în Parlament, motivaţiile fiind diverse”, a mărturisit baronul PSD.

Ţinta finală

Miza probabilă a candidaturii sale este imunitatea parlamentară care vine odată cu ocuparea unui loc în legislativ. Odată ajuns demnitar, Dragnea nu poate fi perche ziţionat, reţinut sau arestat fără acordul colegilor din Camera din care va face parte.

Altfel spus, Dragnea renunţă la privilegiile funcţiei de preşedinte de CJ şi ocupă un simplu post de deputat sau senator numai de dragul siguranţei personale. Pus sub învinuire şi acuzat de mai multe fapte grave de corupţie, el riscă până la 15 ani de închisoare în dosarul fraudării referendumului.

Potrivit DNA, Dragnea este acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, de instigare la cumpărarea voturilor, dar şi că a adus la vot minori sau “persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală”.

Pentru a asigura o prezenţă la urne de minimum 60%, Dragnea a folosit un sistem informatic complex ce permitea unui număr mic de persoane să obţină, în timp real, informaţii despre numărul de votanţi şi modul cum s-a votat în secţiile de votare. Demersul secretarului general al PSD este de înţeles mai ales că, recent, Parlamentul s-a dovedit deosebit de îngăduitor cu cei certaţi cu legea.

Este cazul fostului ministru al administraţiei, Victor Paul Dobre, dar şi al senatorului UDMR, Laszlo Borbely. Plenul Camerei Deputaţilor a votat împotriva solicitărilor de aprobare a începerii urmăririi penale a celor doi. Victor Paul Dobre, fost ministru al Administraţiei, este cercetat în dosarul referendumului, în legătură cu scandalul listelor electorale permanente.

Fuga de justiţie

Laszlo Borbely, ministru al Mediului în guvernele Boc şi Ungureanu, este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii de avere. Fuga de judecată a demnitarilor penali se observă şi din “jocul” pe care-l fac atunci când sunt trimişi în faţa judecătorilor.

Cazurile deputaţilor independenţi Dan Pasat şi Monica Iacob Ritzi judecaţi pentru fapte de corupţie sunt elocvente. Cu procesele aproape finalizate, cei doi, cel mai probabil, nu vor mai câştiga un mandat, caz în care procesele lor se vor transfera la tribunal unde există riscul ca judecata să se reia de la zero.

“Mă voi gândi foarte serios la decizia de a merge în Parlament, motivaţiile fiind diverse.”
LIVIU DRAGNEA, preşedintele CJ Teleorman

Aflat la al treilea mandat de preşedinte al CJ Teleorman, Dragnea dă feuda pe Parlament

Precedentul Dan Voiculescu

Dacă Liviu Dragnea se gândeşte să intre în Parlament pentru a obţine o imunitate cât de mică, versatul Dan Voiculescu a aplicat tactica inversă: a demisionat din Senat pentru ca procesul ICA de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în care este judecat să fie trimis la o instanţă inferioară, respectiv Tribunalul Bucureşti.

Aflat în fază de finalizare, după ce a văzut rezultatele unei expertize dispuse de trei judecători supremi şi pentru a evita o singură cale de atac, respectiv Completul de cinci judecători al ÎCCJ, conservatorul Voiculescu a demisionat din Senat, procesul fiind mutat, automat la tribunal.

Rămâne de văzut, la următorul termen din octombrie, în ce măsură judecătorul desemnat să analizeze acest dosar va considera valabile actele efectuate deja în cauză sau va dispune efectuarea unor noi expertize, noi audieri de martori ori va aproba discutarea unor excepţii.

Pe de altă parte, dacă Dan Voiculescu se decide să candideze din nou la alegerile din decembrie şi dacă este ales, procesul revine la instanţa supremă, la un alt complet de judecată.

Sursa si foto: EVZ.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .