.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Biserica-Roșia-MontanăCine se bătea la Roșia Montană? Soros cu Steinmetz? Și Steinmetz a pierdut? În plus e și urmărit într-un alt dosar la DNA? Bun…

==============

O localitate din România unde compania canadiană Gabriel Resources intenționa să deschidă o mină de aur a fost declarată monument istoric, un statut care o protejează de orice activitate minieră, a declarat joi pentru AFP un oficial din Ministerul Culturii din România, potrivit Agerpres.

‘Întreaga localitate Roșia Montană, pe o raza de 2 kilometri, a fost declarată monument istoric de interes național’, a declarat Adrian Bălteanu, consilier al ministrului Culturii pentru probleme de Patrimoniu. ‘Pe un astfel de sit orice exploatare minieră est exclusă’, a adăugat Adrian Bălteanu.

Decizia reprezintă o nouă lovitură pentru compania Gabriel Resources care intenționa să extragă de la Roșia Montană aproximativ 300 de tone de aur și 1.400 tone de argint pe o perioadă de 16 ani, prin utilizarea a 12.000 de tone de cianură pe an.

Potrivit experților, acest proiect prezintă riscuri de poluare și riscă să distrugă o serie de galerii miniere care datează din epoca romană, unice în Europa.

‘Ministerul Culturii se ocupă în sfârșit de protecția patrimoniului’, a declarat profesorul de istorie Ioan Piso, unul din oponenții proiectului anunțat de Gabriel Resources. Potrivit lui Ioan Piso, Roșia Montană a figurat pe lista monumentelor istorice până în 2004, când sit-ul a fost scos de pe această listă, una din numeroasele ilegalități care au avut loc pe parcursul acestui proiect.

Contactați de AFP, reprezentanții companiei Gabriel Resources nu au dorit să comenteze decizia autorităților de la București.

După ce a așteptat timp de 15 ani o autorizație a Ministerului Mediului care i-ar fi permis să demareze lucrările, în luna iulie a anului trecut compania canadiană a anunțat că a demarat procedura de arbitraj internațional în dosarul Roșia Montană pentru a cere despăgubiri din cauza ‘multiplelor încălcări ale tratatelor de investiții’.

Compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) intenționează să dezvolte la Roșia Montană cea mai modernă mină din România. Compania a fost înființată în anul 1997, în județul Alba, acționari fiind compania minieră de stat Minvest Deva — cu 19,31% și Gabriel Resources — cu 80,69%.

sursa si foto:  http://www.expunere.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .