.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

27 iulie 2016 – Compania canadiană Eldorado Gold, ce intenționează să extragă cu cianuri cele 70 de tone de aur ale zăcământului de la Certej, continuă abuziv organizarea de șantier, în ciuda recentei sentințe judecătorești ce interzice acest lucru.

Vezi video:

Tribunalul Cluj a admis în data de 21 iulie cererea rețelei Mining Watch România prin care solicită suspendarea lucrărilor, până la judecarea anulării autorizației de construire. Aceasta a fost eliberată de Primăria Certeju de Sus pentru a permite companiei canadiene organizarea de șantier pentru construirea iazurilor de decantare ale primei mine cu cianuri din Transilvania.

La aproape o săptămână de la sentință, lucrările nu au încetat, iar Mining Watch a primit numeroase sesizări, pentru ca sentința judecătorească privind suspendarea lucrărilor are efect imediat, Mai mult, Deva Gold nu deține nicio autorizație validă ce i-ar permite să lucreze cu utilaje grele în perimetrul vechii cariere Coranda.

În această situație, a fost sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții pentru sistarea lucrărilor și sancționarea Deva Gold. Este a doua oară când autorităților de control din domeniul construcțiilor li se solicită să intervină pentru a obliga Deva Gold să sisteze lucrări ilegale. În toamna anului 2014, Deva Gold a fost obligată să își retragă utilajeledupă ce zeci de cetățeni au insistat pe lângă Inspectoratul de Stat în Construcții să dispună controale și să impună oprirea lucrărilor. La scurt timp însă, Primăria Certeju de Sus a eliberat prezenta autorizație ce tocmai a fost suspendată de justiție.

Sesizează și tu ISC! Model de sesizare găsești și aici; Copiază textul și trimite-l pe mail către vest@isc.gov.ro și hunedoara@isc.gov.ro Adaugă în cc și contact@miningwatch.ro

“Numeroși localnici ne-au atras atenția că lucrările nu au încetat și că sunt deranjați de zgomot și praf, dar mai ales de disprețul companiei față de respectarea legii. Dacă această companie nu este în stare să respecte o sentință judecătorească, de ce ar respecta standardele privind folosirea cianurii sau siguranța muncitorilor? Proiectul prevede construirea unui baraj de 170 de metri înălțime ce va trebui să reziste sute de ani, cum putem să avem încredere în ei în aceste condiții?” a declarat Alina Banu din partea rețelei Mining Watch România.

Note pentru editori:

În imediata vecinătate a proiectului minier Certej, Eldorado Gold deține alte patru perimetre miniere: Băița-Crăciunești, Certej Nord, Troița Pițiguș și Mireș. Din punct de vedere topografic, toate aceste perimetre sunt perfect învecinate, asa cum rezultă din harta perimetrelor, iar suprafaţa lor cumulată de 4 865 de hectare o depăşeste de două ori pe cea a concesiunii Roşia Montană în suprafaţă totală de 2 388 de hectare. Cu toate acestea, nu s-a realizat o evaluare cumulată a impactului asupra mediului a tuturor etapelor de exploatare sus-arătate, deși Mining Watch România a sesizat Ministerul Mediului acest aspect.

sursa si foto:  http://miningwatch.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .