.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Femeile afgane in prezent

Femeile afgane in prezent

Drepturile femeilor constituie un folositor pretext ce serveste interesele propagandei imperialiste

Șefii de state, oficialii ONU și purtătorii de cuvânt militari nu vor înceta să ridice în slăvi dimensiunea umanitară a invaziei Afganistanului, din octombrie 2001, realizate de USA și ONU ce a avut drept obiectiv înlăturarea fundamentaliștilor religioși, pentru ca fetițele să poată merge la școală, iar femeile să nu mai fie supuse jugului taliban

Logica unei asemenea dimensiuni umanitare este totuși îndoielnică, dacă ne amintim că atât Al Qaeda cât și Talibanul au fost susținute încă de pe vremea conflictului afgano-sovietic, de către SUA, ca o misiune sub acoperire a CIA

Asociația Femeilor Revoluționare din Afganistan susține: SUA și aliații săi au urmărit  să legitimizeze ocupația miliatară a Afganistanului sub pretextul că oferă  „democrație și libertate poporului afgan” dar în ultimele trei decenii, SUA a fost interesată doar de propriile  interese politice și economice și a finanțat cele mai amenințătoare, anti-democratice, misogine și corupte bande din Afganistan.

Ultimele trupe sovietice au părăsit Afganistanul în februarie 1989

Regimul Taliban a fost instalat în 1996 sustinut din umbra de SUA, ceea ce a condus la anularea drepturilor femeilor afgane: SUA a finanțat îndoctrinarea religioasă prin U.S. Agency for International Development (USAID). Au fost finanțate cu generozitate școli religioase. În anii ce au precedat războiul afgano-sovietic, învățământul era laic. SUA a distrus învățământul laic. Școlile religioase sponsorizate au crescut de la 2500 în 1980, la 39000 în 2001.

Femei afgane în 1970, înainte de intervenția CIA

Femei afgane în 1970, înainte de intervenția CIA

Ceea ce mulți nu știu este că manualele de propaganda a jihadului Islamic au fost tipărite în SUA, la Universitatea din Nebraska: SUA a cheltuit milioane de dolari pentru a furniza manuale destinate școlilor afgane, ce cuprind imagini violente și învățături islamice militante sub pretextul susținerii rezistenței față de ocupația sovietica. Cărțile pline de desene cu arme, gloanțe, soldați, mine și texte despre jihad au făcut parte din curriculum- ul national. Chiar dacă de fapt cărțile au fost produse în America….

Casa Albă apără conținutul religios la cărților susținând că principiile islamice fac parte din cultura afgană, și că aceste cărți sunt „realizate în deplină concordanță cu legile și politica SUA” Se pune totuși întrebarea dacă nu se încalcă totuși legea atunci când banii contribuabililor sunt folosiți de stat pentru promovarea religioasă .

Înainte de a veni la putere talibanii, femeile afgane aveau o viață asemănătoare a cea a femeilor occidentale

Înainte de a veni la putere talibanii, femeile afgane aveau o viață asemănătoare a cea a femeilor occidentale

Un scurt istoric

Kabul University 1980s

În 1980 Kabul era un oraș cosmopolit, cu artiști și hipioți. Femeile puteau  studia agricultura, ingineria și economia în cadrul universității din capitală. Aveau acces la șlujbe guvernamentale, existau femei parlamentare, puteau să conducă mașini, să călătorească și să aibă o viață socială fără să ceară permisiunea unui bărbat .

Ironic, drepturile femeilor așa cum sunt ele descrise de Asociația Femeilor Revoluționare din Afganistan RAWA înainte de insurecția jihadului sponsorizată de SUA sunt confirmate  într-un articol publicat în 2010 în Foreign Policy, o publicație lunară a Washington Post:

 

“Studenți ai Universității Kabul în pauză. În ultimii patru ani numărul studenților s-a dublat.“

“Studenți ai Universității Kabul în pauză. În ultimii patru ani numărul studenților s-a dublat.“

 

 

 

Campusul Universității din Kabul, arată cam la fel în prezent. Dar nu și oamenii. În anii 1950- 1960, studenții erau îmbrăcați în stil occidental, iar tinerii și tinerele interacționau în mod liber. Astăzi, femeile  își acoperă capul și întregul corp. bărbații și femeile par să locuiască în lumi .

 

 

 

“Cursul de biologie, Universitatea din Kabul ”

“Cursul de biologie, Universitatea din Kabul ”

În 1950- 1960 femeile puteau urma chiar și o carieră medicală. În prezent școlile destinate femeilor sunt ținta violențelor, mai mult decât în urmă cu 5-6 ani.

 

 

 

În anii 50-60 în Afgansitan existau organizații de cercetași pentru băieți și pentru fete ce aveau programe similare cu cele din SUA, unde elevii de școală primară și gimnaziu aveau posibilitatea de a studia despre orientarea în natură, și siguranța publică.

“Sute de tineri afgani în tabere de cercetași.”

“Sute de tineri afgani în tabere de cercetași.”

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .