.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

maxresdefault1-620x264Lumea muzeelor a fost revoluționată la începutul anilor 1900 de invenția românului Grigore Antipa. Pentru prima dată în organizarea și amenajarea unui muzeu de istorie naturală, în 1907 apar dioramele biologice. Ce este o dioramă? “Un tablou de mari dimensiuni alcătuit din mai multe planuri, reprezentând, de obicei, o scenă istorică sau un peisaj, care, datorită unei iluminări speciale, dă spectacolului impresia realității. Este o prezentare spațială a unui colț de natură în care se expun, în muzee, animale împăiate sau manechine.” (dex)

Grigore Antipa s-a născut la 27 noiembrie 1867 în Botoșani și a trăit până la 9 martie 1944, când s-a stins din viața la București. A fost un naturalist, biolog, zoolog, ihtiolog, ecolog, oceanolog și profesor universitar român. A întreprins primele cercetări de biologie marină, iar cele mai importante rezultate au fost obținute în domeniul hidrobiologiei. Grigore Antipa este considerat precursorul acestui domeniu, atât în Romania, cât și pe plan mondial.

El a renovat total în 1906 Muzeul Național de Istorie Naturală, care acum îi poartă numele și se află în aceeași clădire pe care a organizat-o Antipa însuși în București.

În perioada reorganizării muzeului, apar în 1907, pentru prima dată în lume,dioramele biologice, care au reprezentat o nouă etapă în evoluția și organizarea muzeelor de istorie naturală. Primele diorame prezentau viața de pe piscurile munților Carpați, din regiunea colinelor din Bărăgan, precum și din zona inundabilă a Deltei Dunării. De asemenea, în Muzeul de Istorie Naturală există și numeroase diorame care înfățișază fauna din regiunile de tundră, prerie, savană sau din deșertul Sahara.” (wikipedia)

Noile sisteme, idei și principii folosite în reamenjarea unui muzeu de istorie naturală i-au dus faima în întreaga lume. Specialiștii străini i-au cerut la vremea respectivă să scrie un material care să includă toate aceste idei. Astfel a apărut în 1934 „Principes et moyens pour la réorganisation des musées d’histoire naturelle”. Savantul român a fost invitat de muzeele europene și americane pentru a ajuta la realizarea dioramelor inedite ce au revoluționat sistemele de expunere în aceste instituții culturale.

Grigore Antipa a fost director al Muzeului Național de Istorie Naturală în perioada 1892 – 1944, membru al Academiei Române și a mai multor academii din străinătate. A întemeiat școala românească de hidrobiologie și ihtiologie.

sursa si foto:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .