.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Directorul Direcţiei Expertize şi Constatări al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) Răzvan Câşmoiu a declarat pentru romanialibera.ro că tratatul ACTA “nu are implicaţii pentru România” datorită “legislaţiei foarte bine pusă la punct” .

Răzvan Câşmoiu a spus că ORDA susţine ACTA, tratatul având rolul de a “uniformiza legislaţia la nivel european”.

“Susţinem tratatul  ACTA, având în vedere că facem parte din Guvernul României. Este un tratat care doreşte să uniformizeze legislaţia la nivel european, lucru care nu are implicaţii pentru România deoarece legislaţia naţională este foarte bine pusă la punct şi în concordanţă cu tratatele europene. Deci, presupunem că nu se va schimba nimic”, a spus directorul ORDA.

Întrebat de ce există nemulţumiri la nivel internaţional în ceea ce priveşte semnarea Tratatului Comercial Anti-Contrafacere, Răzvan Câşmoiu a declarat că “în celelalte ţări legislaţia diferă”.

“Această panică se datorează faptului că în celelalte ţări legislaţia diferă. Fiecare  ţară are propria legislaţie cu privire la drepturile de autor şi atunci acolo sunt alte probleme. La noi legislaţia e foarte cuprinzătoare deci nu cred că vor fi schimbări. Fiecare are dreptul la protest”, a spus Câşmoiu.

Potrivit acestuia, vor fi iniţiate dezbateri publice în ceea ce priveşte ACTA.

“Ministerul Economiei va iniţia dezbateri publice pe acest domeniu înainte ca tratatul să fie ratificat şi semnat de Parlamentul nostru”, a declarat Răzvan Câşmoiu.

În ceea ce priveşte consecinţele aplicării acestui tratat, Câşmoiu a spus că legi împotriva pirateriei există şi acum şi că “poliţia poate intra şi acum în casele oamenilor”, dar pentru asta e nevoie de un “volum de trafic foarte mare”

“Poliţia poate intra şi acum în casele oamenilor, dar nu în cazul unei melodii sau unui film. Pentru ca cineva să aibă probleme cu poliţia trebuie ca volumul de trafic să fie foarte mare, nu este vorba de câţiva mega sau cinci filme. Nu pot să anticipez ce va fi. În momentul de faţă dacă poliţia este sesizată, se pot lua măsuri. Downloadarea de materiale piratate este ilegală şi acum”, potrivit directorului Direcţie Expertive şi Constatări ORDA.

În ceea ce priveşte temerile internauţilor că intimitatea lor ar putea fi violată şi activitatea lor să fie monitorizată, Câşmoiu a spus că nu ştie dacă vor fi luate astfel de măsuri.

“Monitorizarea activităţii pe internet nu ştim dacă urmează să se întâmple pentru că deocamdată nu ştim dacă vor exista modificări ale legislaţiei. În urma dezbaterilor publice vom şti mai multe”, a spus acesta.   Citește mai departe pe romanialibera.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .