.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

DNA arată, în referatul prin care cere arestarea mai multor persoane într-un caz în care e vizat şi fostul şef ANAF Sorin Blejnar, că fostul şef de cabinet al acestuia, Codruţ Marta, a plecat din ţară în mai 2011, dar că până în aprilie 2012 a ţinut constant legătura cu Nemeş, Blejnar şi ANAF.

Anchetatorii anticorupţie susţin că gruparea suspectată de evaziune fiscală era structurată pe mai multe paliere, unul dintre paliere denumit de procurori “palierul de protecţie”. Procurorii notează că din acest palier făceau parte Sorin Blejnar, Alexandru Codruţ Marta (dat dispărut din 25 mai de soţia sa-n.r.) şi Viorel Comăniţă.

La acest capitol al referatului cu propunere de arestare preventivă a 17 persoane (din care şase în lipsă-n.r.), anchetatorii notează că “Nemeş Radu, coordonatorul grupării infracţionale (…) a acţionat în perioada mai 2011 până în prezent în vederea consolidării palierului de protecţie format din funcţionari cu putere de decizie din cadrul ANAF sau ai structurilor subordonate”.

Citeste si Marta se baza să-i ţină în funcţie pe Blejnar şi Comăniţă pe relaţiile lui Schwartzenber

Acţiunile întreprinse de Nemeş, mai notează procurorii, au survenit în contextul în care la nivelul fostei conduceri a Ministerului Finanţelor Publice “se analiza serios” oportunitatea demiterii din funcţie a lui Sorin Blejnar şi a lui Viorel Comăniţă. Astfel, în 20 decembrie 2011, Radu Nemeş s-a întâlnit cu Codruţ Alexandru Marta în incinta restaurantului “La Pergola” din municipiul Arad “într-un regim contrainformativ ridicat, cei doi discutând în tot acest timp cu o voce scăzută fiind foarte atenţi la cei din jur”.

Procurorii notează că, la un moment dat, Radu Nemeş i-a cerut ospătarului o bucată de hârtie pe care a desenat ceva în timp ce îi dădea explicaţii lui Marta. Procurorii arată că modalitatea de realizarea a întâlnirii din 20 decembrie 2011 a fost stabilită de Ştefan Puşcaşu, angajatul punctului de lucru din Bucureşti al societăţii “La Reclama”, împreună cu Mihai Buliga, unul dintre “locotenenţii” coordonatorului societăţii Excella Real Grup, în condiţiile în care Marta şi Nemeş evitau să menţină o legătură directă.

Procurorii mai arată că după ce Marta a discutat cu Ştefan Puşcaşu, dar şi cu Sorin Florea în perioada mai comisarul şef adjunct al Gărzii Financiare l-a sunat pe Viorel Comăniţă cu care a perfectată o întâlnire. Marta s-a deplasat în 23 decembrie 2011 la reşedinţa din localitatea Cristian, judeţul Sibiu, a lui Viorel Cominiţă, care la acel moment era director executiv al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV).

“Cu toate că a părăsit România în cursul lunii mai 2011, Codruţ Alexandru Marta menţine o legătură strânsă cu cercul relaţional de care dispune la nivelul administraţiei fiscale, fiind identificate întâlniri ale acestuia cu Sorin Blejnar la Londra – Marea Britanie, în perioada 18 -20 noiembrie 2011, şi la Bucureşti în zilele de 18 (când au fost realizate două reuniuni – una la sediul ANAF şi cealalată la restaurantul Osteria Gioia din Bucureşti, la ambele participând şi Viorel Comăniţă) şi 22 ianuarie, când Alexandru Codruţ Marta s-a deplasat la domiciliul preşedintelui ANAF.

Procurorii remarcă faptul că întâlnirea din spaţiul public din 19 ianuarie dintre Marta şi Blejnar “a fost caracterizată de un comportament riguros contrainformativ adoptat de cei doi, aceştia purtând mai multe discuţii cu un ton scăzut, schimbând sistematic amplasamentul în cadrul aceluiaşi local, fiind foarte atenţi la persoanele din jur şi oprindu-se din dialog în momentul în care cineva se apropia de ei”.

DNA a infromat, marţi că unsprezece persoane, printre care Viorel Comăniţă şi Dan Secăreanu, au fost reţinute, iar pentru alte şase, printre care Codruţ Marta şi Radu Nemeş, coordonatorul grupului infracţional, procurorii propun arestarea preventivă, în lipsă, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Viorel Comăniţă, director la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), în prezent autosuspendat din această funcţie, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, iar Florin Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), este acuzat şi de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, se arată într-un comunicat de presă de marţi al DNA.

Sursa: Jurnalul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .