.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Aproximativ 60.000 de oameni din judeţele Buzău şi Vrancea continuă să fie izolaţi, vineri, iar jandarmii şi pompierii militari vor merge în aceste zone pentru a le duce oamenilor alimente.

* Ungureanu pleacă în zonele calamitate din Buzău şi Vrancea, cu ministrul Apărării şi cel de Interne

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu va pleca, sâmbătă, spre judeţele Buzău şi Vrancea cu ministrul Apărării Naţionale şi cel al Administraţiei şi Internelor, pentru a verifica situaţia din zonele calamitate, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

“În cursul zilei de vineri, premierul a fost în legătură permanentă cu cei doi miniştri privind măsurile luate atât în Buzău şi Vrancea, cât şi în alte zone afectate de viscol şi zăpadă. El a cerut informări pe această temă şi a fost informat că toate autorităţile din teritoriu sunt implicate în operaţiunile de salvare”, au arătat sursele.

Un număr de 12 persoane din localităţi izolate din judeţul Vrancea au murit în ultimele zile, însă unele dintre acestea nu au putut fi îngropate din cauza nămeţilor care ating câţiva metri, iar în alte cazuri sicriele au fost trase cu funia până la cimitir.

Miercuri, o femeie de 44 de ani a murit, cel mai probabil din cauza frigului, trupul neînsufleţit al acesteia neputând fi dus la morgă pentru necropsie, întrucât localitatea Tătăranu este complet izolată din cauza zăpezii.

“În ultimele zile au fost înregistrate şase decese. Doar două persoane au fost înmormântate. Sicriele au fost trase cu funia spre biserică, pentru că nămeţii sunt cât gardurile. Suntem complet izolaţi. Avem copii pe care trebuie să-i scoatem să-i aducem la şcoală, au fost doi impiegaţi izolaţi pe câmp şi am trimis nişte băieţi tineri cu mâncare la ei. Am de deszăpezit 47 de kilometri. Am făcut scris şi la Comandamentul de iarnă şi la Secţia de Drumuri Naţionale, dar degeaba. Toată lumea ne ocoleşte”, a spus primarul comunei Tătăranu, Nicolae Pavel.

Situaţia este asemănătoare şi în localitatea Sihlea, unde şase morţi nu pot fi îngropaţi. Trei dintre aceştia sunt la morgă şi nu pot fi aduşi acasă, iar ceilalţi trei sunt vegheaţi de rude, de mai multe zile, în locuinţe.

“Avem un caz mai deosebit la Bogza. Este vorba de o femeie care a decedat acum şapte zile şi pe care fiul său vrea să o îngroape la Câmpineanca. A făcut o improvizaţie şi a plecat cu mortul, pe jos, prin nămeţi”, a spus primarul comunei Sihlea, Stoica Ene.

La morga Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Focşani, se află, de mai bine de o săptămână, trupurile a 14 persoane care au decedat, în mod normal capacitatea fiind de zece oameni.

“Din cauza condiţiilor meteorologice şi a drumurilor impracticabile, Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului se confruntă cu o situaţie inedită. Familiile nu pot veni să-şi ridice decedaţii. Dacă zilele trecute erau şase decedati, acum sunt 14. Medicii de aici vorbesc telefonic cu unele familii ale decedaţilor, care spun că imediat ce vor putea, vor veni să ridice trupurile neînsufleţite”, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

* CJ Vrancea: Aproximativ 40.000 de oameni din peste 50 de localităţi sunt izolaţi de o săptămână

Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămânând fără alimente, apă şi medicamente, afirmă conducerea Consiliul Judeţean, în timp ce prefectul susţine că mai sunt izolate doar nouă localităţi.

Satele Chiojdeni, Mărăcini, Seciu, Lojniţa, Luncile, Poduri, Cătăuţi, Tulburea sunt izolate.

Sunt izolaţi şi locuitorii satelor Jitia, Jitia de Jos, Cerbu, Măgura, Dealu Sării, Vintileasca, Tănăsari, După Măgura, Neculele, Bahnele, Poiana Stoichii. În zona DN 23-Focşani-Galaţi sunt blocate şi izolate localităţile Boţîrlău, Vulturu, Hînguleşti, Maluri, Vadu Roşca, Năneşti, Călienii Noi, Călienii Vechi, Măicăneşti, Belciugatele, Tătaru, Râmniceni, Slobozia, Boteşti, Stupina, în timp ce pe DN 23 B Măicăneşti-Ciorăşti sunt izolate localităţile Ciorăşti, Spătăreasca, Codreşti, Mihălceni, Satul Nou, Băleşti, Ciauru, Corneşti, Găvăneşti, Rîsova, Stolojani, Tălpăşeşti, Tămăşeşti, Voingeşti. Pe DN 23 A Focşani-Ciorăşti sunt blocate localităţile Tătăranu, Bordeasac Veche, Bordeasca Nouă, Mărtineşti şi Vîjiitoarea.

Sursa: Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .