.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Lideri din USL au declarat că se impune o revizuire a Constituţiei, menţionând că trebuie oprite derapajele de putere ale preşedintelui Traian Băsescu. Victor Ponta a reamintit de revizuirea Legii Fundamentale imediat după ce judecătorii de la Curtea Constituţională au declarat referendumul de demitere a lui Băsescu invalid. Totodată, Călin Popescu Tăriceanu crede că USL trebuie să prezinte proiectele de revizuire a Constituţiei în campania electorală de la parlamentare. Asta după ce lunile trecute Băsescu a promis că va demisiona dacă liderii USL acceptă revizuirea.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută, după ce CCR a invalidat referendumul, că va propune Guvernului şi apoi Parlamentului o revizuire constituţională, motivând că se impune delimitarea mai clară a atribuţiilor preşedintelui, Parlamentului şi Guvernului. El a declarat că noua Constituţie va trebui să prevadă un sistem de control între puterile statului, precum şi mijloace care să asigure că pe viitor vor fi evitate „tragedii precum regimul Băsescu”.

Propunerea lui Băsescu

Pe de altă parte, inclusiv Traian Băsescu i-a făcut ofertă lui Ponta de a modifica Constituţia. În aprilie, preşedintele le-a trimis o scrisoare liderilor USL, în care a precizat că va demisiona de la Cotroceni dacă ei acceptă revizuirea Constituţiei, iar alegerile prezidenţiale să aibă loc concomitent cu cele parlamentare, în toamnă. În replică, Victor Ponta a rupt scrisoarea în faţa celor care au participat la Congresul USL din aprilie.

Tăriceanu: Revizuirea, în campania electorală

Totodată, şi liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că USL trebuie să prezinte în campania electorală proiecte de revizuire a Constituţiei, astfel încât să fie oprite derapajele de putere ale preşedintelui ţării: „Cred că este foarte important ca USL să prezinte în campania electorală proiecte de revizuire a Constituţiei, astfel gândite încât să împiedice repetarea pe viitor a derapajelor de putere din partea preşedintelui şi încălcările Constituţiei. România şi poporul român au nevoie de certitudinea unei dezvoltări democratice, iar acest lucru nu se poate face decât pe baza votului popular şi prin înlăturarea regimului Băsescu. Pe viitor, nici un preşedinte nu va mai putea să rămână în funcţie după ce a încălcat Constituţia!”, a scris, marţi, liberalul pe blogul său. Fostul premier liberal a mai afirmat că USL trebuie să aibă în centrul agendei sale politice lupta pentru români, subliniind că „regimul Băsescu trebuie trimis în paginile cele mai negre ale cărţilor de istorie”.

În schimb, Ioan Stanomir, expert constituţional, a declarat pentru PUTEREA: „Constituţia nu trebuie modificată în anumite momente politice sensibile, atunci când cred unii actori politici că trebuie făcută. Schimbarea Constituţiei este menită să fie făcută în interesul cetăţenilor, pentru a asigura o guvenare durabilă, dusă pe principii democratice. Se acţionează în interesul celor guvernaţi, nu al unor partide politice”, a încheiat Stanomir.

Sursa si foto: Puterea

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .