.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Extinderea crizei financiare globale în ultimii ani a dezvăluit iresponsabilitatea programelor de “dezvoltare” dependente de creditul ieftin. Unul dintre acestea este şi promovarea prin orice mijloace a energiei verzi, în numele evitării unei catastrofe planetare iminente.
Ţările dezvoltate dar şi cele în curs de dezvoltare nu au stat prea mult pe gânduri înainte să se lanseze, la presiunea puternicelor grupuri ecologiste de lobby, într-o cursă contracronometru.
Cercetarea tendinţelor climatice a devenit o stradă cu sens unic, unde părerile criticilor au fost constant ridiculizate şi ascunse cât mai departe de dezbaterile publice.
Acum s-a ajuns la fundul sacului cu bani pentru subvenţii în Europa de Vest, în condiţiile în care foşti “campioni” ai energiei verzi au ajuns în pragul falimentului suveran, iar sectorul energiilor regenerabile se prăbuşeşte ca un castel de cărţi de joc, trăgând după el zeci de mii de locuri de muncă.
Principalii actori de pe această piaţă au fost nevoiţi să se reorienteze către pieţele emergente, unde guvernele fac totul pentru a intra în graţiile “fraţilor mari” din Vest.
O serie de articole recente din presa financiară naţională arată că Româ-nia reprezintă un “magnet” pentru parcurile eoliene din cauza programului extrem de generos de subvenţionare, în cadrul căruia stimulentele financiare le depăşesc semnificativ pe cele din Franţa sau Polonia.
Unul dintre principalii beneficiari ai acestui boom eolian din România este compania daneză Vestas Wind Systems A/S, cel mai mare producător mondial de turbine eoliene. Se pare că “piaţa” noastră a rămas singura lor speranţă pentru evitarea falimentului, în condiţiile unei prăbuşiri a comenzilor pentru noi morişti în economiile dezvoltate.
Acţiunile Vestas au scăzut la bursa din Copenhaga cu peste 50% de la începutul anului, iar de la maximul înregistrat în iunie 2008 au scăzut cu peste 95% (vezi grafic).
Conform unui articol de la MarketWatch, “nivelul ridicat al datoriilor şi costurile de producţie nesustenabile vor obliga Vestas să-şi majoreze capitalul”. Zilele trecute acţiunile VWS au înregistrat un salt semnificativ în urma anunţării unor dis-cuţii cu Mitsubishi Heavy Indus-tries pentru o “cooperare strategică”, după cum scrie Bloomberg. Dar va fi suficientă o astfel de cooperare sau compania va trebui vândută cu totul?
Un articol Reuters de la sfârşitul lunii iulie 2012 arăta că Vestas a anunţat o scădere a comenzilor din prima jumătate a anului până la 1.973 MW, de la 2.895 MW în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar comenzile la nivel mondial au scăzut cu o rată anuală de 30%, pe fondul declinului cererii atât în Statele Unite şi Europa, dar şi în regiunea Asia-Pacific.
Şi alte mari companii internaţionale, cum sunt Siemens sau General Electric, beneficiază de “generozitatea” noastră, iar odată instalate aici vor recurge la orice mijloace de “persuasiune” pentru a ne convinge că trebuie să facem totul pentru salvarea planetei, dar mai ales să nu reducem subvenţiile, fenomen care s-a extins nu doar la nivelul Europei.
Nu este de ajuns că avem faliţii noştri, care nu sunt lăsaţi să moară de autorităţi din cauza costurilor sociale şi nici nu pot fi ajutaţi din bugetul public deoarece se încalcă legile UE?
Cum poate fi calificată o politică de susţinere a unui sector înfloritor doar ca urmare a promovării scenariilor apocaliptice privind încălzirea globală? Şi care mai ameninţă, pe deasupra, perspectivele de dezvoltare ale unui sector industrial confruntat cu nevoia urgentă a restructurării masive?
Expresia potrivită ar fi, probabil, subminarea economiei naţionale şi alimentarea suplimentară a procesului de sărăcire a populaţiei.
Ponderea foarte ridicată a energiei hidroelectrice ne plasează deja pe primele locuri în Europa la capitolul energie regenerabilă, iar finalizarea centralei de la Cernavodă ar putea conduce la creşterea exporturilor şi la diminuarea deficitul energetic general al ţării.
Un studiu Ernst & Young preluat în presa naţională arată că România are nevoie de programe coerente pentru dezvoltarea sectorului energiei regenerabile şi de “acţiune imediată” pentru stimularea investiţiilor pe termen lung.
Experienţa ţărilor dezvoltate ne arată că, dimpotrivă, aceste programe vor conduce la creşterea nejustificată a costurilor pentru energia electrică, iar aceste costuri vor reprezenta o povară tot mai mare, atât pentru populaţie cât şi pentru companiile industriale.
Într-un articol recent, “Promovarea energiei solare în Germania: un dezas-tru în derulare”, autorii, profesori la Ruhr-Universität Bochum şi Jacobs University Bremen, arată că subvenţionarea energiilor regenerabile din Germania nu s-a făcut pe baza potenţialului lor de piaţă pe termen lung, ci pe baza lipsei relative de competitivitate faţă de sectorul energetic tradiţional. Concluzia? Programele de promovare a energiei solare au generat costuri explozive, cu aspecte pozitive nesemnificative pentru mediu sau numărul locurilor de muncă nou create.
Revista Der Spiegel şi-a continuat, în ultima perioadă, seria de articole privind efectele politicilor verzi în Germania. Conform acestora, companiile indus-triale caută cu frenezie soluţii pentru a combate fluctuaţiile în alimentarea cu energie electrică. Iar accidentele devin tot mai frecvente, după cum arată experienţa unui producător de aluminiu din Hamburg ale cărui utilaje au fost serios deteriorate ca urmare a scăderii tensiunii de alimentare timp de o milisecundă.
Pe fondul adâncirii crizei economice şi financiare din Europa, ale cărei efecte se simt tot mai mult şi în Germania, populaţia a început nu doar să părăsească “coloana oficială”, ci chiar să adopte o atitudine antagonistă, care îi îngrijorează pe ecologişti.
După ce au insistat mulţi ani pentru introducerea etanolului în combustibilii auto, “verzii” din Germania au declarat recent la televiziunea publică ARD că “am fost întotdeauna împotriva etanolului”. Se pare că ne-am apropiat mai mult decât credeam de distopia orwelliană.
Acum aceiaşi verzi, nevoiţi să accepte, în sfârşit, că transformarea hranei în combustibil este o nebunie costisitoare aflată la limita genocidului, propun obţinerea energiei verzi din flori de câmp.
Şi totuşi, există o explicaţie simplă pentru avântul iraţional către energie verde, expusă într-un interviu din Handelsblatt de către profesorul Fritz Vahrenholt, autorul “Soarelui rece”. Departe de a nega necesitatea dezvoltării unor noi surse de energie, dar fără politizarea fără precedent a procesului, profesorul german afirmă că interese financiare puternice se află în spatele promovării scenariilor catastrofice din ultimele decade.
Rămâne de văzut până unde pot ajunge acele interese puternice, în condiţiile în care directorul executiv Unilever din Europa a declarat pentru Financial Times Deutschland că “sărăcia se reîntoarce în Europa”.
Nu este prea târziu să renunţăm la binefacerile energiei solare şi eoliene aşa cum este ea promovată în prezent, deoarece nu are nicio justificare economică, în afară de interesele de grup.
Aceasta va însemna, bineînţeles, adoptarea unei atitudini divergente faţă de cea promovată de autorităţile europene şi confruntări politice dure. Dar poate că a venit vremea ca autorităţile noastre să facă o excepţie de la tendinţa din ultimele două decenii şi să pună interesul naţional pe primul plan.

Sursa : Bursa

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .