.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Radu-VariaDr. Radu Varia: «Doriţi să descoperiţi avangarda românească din anii ‘60 încoace? Mergeţi în aceste zile la Leeds şi la Edinburgh»

Ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani, singurul occidental care în anii grei ai Cortinei de Fier a venit în ţara noastră şi a invitat să se afirme în celebra sa galerie din Edinburgh artişti români neconformişti, italo-scoţianul Richard Demarco, are un crez indestructibil, exprimat în puţine cuvinte: «Fără Maramureş, fără Brâncuşi, Europa nu există».

La rândul său, criticul şi istoricul de artă Dr. Radu Varia, complicele său de o viaţă, afirmă: «Cu Richard Demarco, începând din 1968, nu Parisul era pentru noi capitala mondială a artei, nici New Yorkul, ci Edinburghul».

O splendidă broşură intitulată Richard Demarco şi Radu Varia – Aproape o jumătate de veac în inima Europei, publicată cu prilejul expoziţiei artiştilor români la Summerhall din Edinburgh, inaugurată pe 10 octombrie, rezumă în mod pasionant istoria zbuciumată a afirmării artiştilor noştri revelaţi lumii de cei doi prieteni, reuniţi şi acum, la acest eveniment prezentând lucrări de Paul Neagu, Horia Bernea, Ion Biţan, Şerban Epure, Ion Gheorghiu, Sultana Maitec ori Sorin Dumitrescu.

Colecţia şi Arhivele Demarco cuprind sute şi sute de lucrări importante ale artiştilor din ţările din Estul Europei, şi nu numai, expuşi de el de-a lungul anilor, mii şi mii de documente unice şi peste un milion şi jumătate de fotografii constituind o adevărată comoară a culturii europene şi cea mai însemnată sursă de documentare asupra vieţii artistice dintr-o bună parte a continentului pe o perioadă de câteva decenii. Nu întâmplător colecţia şi Arhivele Demarco fac obiectul unor expoziţii în marile muzee, culminând cu aceea, în pregătire, la Centrul Pompidou din Paris.

«Iar românii care vor să afle ce s-a întâmplat în arta din ţara lor începând din 1968 – declară Radu Varia – se pot deplasa în aceste zile la Leeds, unde la Fundaţia Henry Moore are loc (până la finele lunii noiembrie) o importantă expoziţie Paul Neagu, şi – desigur – la Summerhall din Edinburgh. Asta, fireşte, aşteptând o mare expoziţie la Bucureşti, intitulată Richard Demarco şi România».

sursa si foto: http://www.ziaristionline.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .