.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Instituţia financiară a trasat ieri sarcinile Guvernului pentru următoarele două luni, neîndeplinirea acestora retezând şansele pentru un nou acord. FMI crede că în 2012 creşterea economică a fost sublimă, dar a lipsit cu desăvârşire, iar în acest an putem spera, cel mult, la un avans al PIB de 1,5%.

La finalul misiunii de evaluare a FMI, începută în 15 ianuarie, s-au repus pe tapet privatizările restante, eficientizarea cheltuielilor din sistemul de sănătate, am aflat că România n-a atins în 2012 ţintele asumate privind arieratele şi deficitul calculat în varianta „cash” şi că nu putem spera la o creştere economică strălucită în „lipsa reformelor structurale” (marota instituţiei).

Cum era de aşteptat, privatizările au ţinut capul de afiş, începerea procedurii pentru vânzarea pachetului majoritar la CFR Marfă şi înstrăinarea a încă 15% din Transgaz (oferta secundară la BVB) fiind cele mai apropiate ţinte de bifat. Un punct de vedere interesant din partea reprezen­tanţilor FMI, „pe surse”, de la întâlnirea cu oficialii români: „Privatizarea nu e o dogmă. Înainte de România am lucrat în Franţa, unde sunt întreprinderi de stat. Acelea lucrează foarte bine! Aici însă, nu. E nevoie de management profesionist sau de privatizare, sau de măsuri care să stopeze declinul acestor companii”. Din păcate, procedurile de selec­ţie a managerilor privaţi au fost o glumă în România, iar măsurile care să stopeze furturile au cam lipsit (excepţie Hidroelectrica).

Fondul insistă pe eficientizarea cheltuielilor din sistemul de sănătate, pledând pentru achi­ziţii centralizate (dacă fiecare spital îşi comandă pe cont propriu materialele, există mai mult spaţiu de manevră pentru licitaţii trucate şi preţuri umflate).

În rest, FMI consideră normal ca profiturile din energie să fie „de peste 10″, dar nu priveşte cu ochi buni taxarea lor şi ar vrea ca banii să se regăsească în facturi. Nici TVA redusă la alimentele de bază, un fetiş al actualei puteri, nu are şanse mari de implementare („Nu este o idee bună să se fragmenteze sistemul fiscal”).

Răspunzând la o întrebare privind demersul Asociaţiei Române a Băncilor, care solicita autorităţilor să ia măsuri pentru anularea unei prevederi rezultate din modificarea Codului Civil (o decizie emisă în justiţie în favoarea unui client al unei bănci poate fi extinsă asupra tuturor contractelor de acelaşi tip semnate de bancă), şeful misiunii FMI a nuanţat. „Credem că trebuie apărate interesele consumatorilor. Dar e important cum aplici legile. Am convenit cu Guvernul şi cu BNR să se facă studii de impact pentru a se asigura că aplicarea Codului Civil se va face de o manieră care să protejeze consumatorii şi în acelaşi timp să nu alunge băncile.”

sursa si foto: RL

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .