.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Teodor Ancuţa, fost preşedinte şi director al Sibex, nu crede că Cristian Sima a fugit cu banii, ci mai degrabă că acesta i-a pierdut la bursă, el afirmând, totodată, că Sima a încercat să îl convingă, în 2011, să îi cedeze funcţia de la Sibex contra sumei de un milion de euro, însă nu a acceptat.

Teodor Ancuţa, preşedinte şi director general al Sibex înainte de Cristian Sima, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că este posibil ca Sima să fi dispărut de teamă, după ce probabil a pierdut banii celor pentru care tranzacţiona prin WBS Holding.

“Poate a fugit cu banii, poate a şi pierdut banii celor pentru care a tranzacţionat. Poate cei care şi-au dat banii să îi administreze el îl caută după ce poate le-a pierdut banii. Eu mai puţin cred că a plecat cu banii. Mai mult cred că i-a pierdut la bursă şi îi e teamă să se întoarcă. Eu am auzit de milioane de euro, dar nu ştiu concret nimic. Cei păgubiţi poate se vor constituie parte civilă”, a spus Teodor Ancuţa.

Potrivit acestuia, Poliţia ar trebui să înceapă cercetările de la departamentul de contabilitate al WBS.

“Au fost care i-au dat bani. Poate el a spus că o să îi înmulţească şi poate i-a pierdut. Se poate şi să fi plecat cu ei. Numai el ştie ce a făcut şi poate departamentul lui de contabilitate de la WBS. La urma urmei, societatea a avut un departament de contabilitate. Poliţia ar trebui să meargă acolo”, a afirmat Ancuţa.

Întrebat despre legăturile pe care Cristian Sima le-ar avea în străinătate, Ancuţa a spus că are cunoştinţă despre o firmă din Italia care era acţionară la Sibex cu cinci la sută şi pentru care Sima făcea tranzacţiile.

“Gurile rele spun că el a avut tot felul de legături cu Italia. A adus o firmă la Sibiu care are cinci la sută, Codognotto, o firmă despre care Sima spunea că este de transporturi. Eu nu i-am văzut niciodată pentru că el vota pentru ei”, a declarat Ancuţa.

Întrebat, de asemenea, despre vânzarea de către Sima a firmei WBS, Ancuţa a susţinut că nu are cunoştinţă despre acest lucru, însă ştie că “se învârtea în cercurile bune”.

“Ştiu că se învârtea în cercurile bune. Nu ştiu cui a vândut el WBS. Din ce ştiu eu, cred că şi-a pregătit din timp această acţiune”, a adăugat Ancuţa.

Totodată, Ancuţa susţine că Sima a încercat să îl covingă să îi cedeze funcţia de preşedinte – director general al Sibex, oferindu-i suma de un milion de euro, însă a refuzat.

“A venit la Sibiu şi, în decembrie 2010, a reuşit să facă o solicitare de schimbare a mea din funcţie. Atunci a fost primul puci, care nu i-a reuşit, şi în lunile următoare, la începutul anului 2011, în lunile ianuarie, februarie, martie a încercat în tot felul să mă convingă să îi cedez funcţia de preşedinte – director general de la Sibiu, oferindu-mi un milion de euro, dintre care 800.000 de euro pe casă şi 200.000 de euro pe acţiuni şi să îmi dea o indemnizaţie de preşedinte onorific de 2.000 de euro pe lună. Bineînţeles că eu nu am fost de acord. Bursa de la Sibiu a fost creaţia mea, a fost copilul meu şi am muncit acolo 17 ani. Nu puteam face această trădare. SIF-urile au fost apoi cele care au votat şi au schimbat balanţa pentru domnul Sima. El s-a lăudat că a dat bani mulţi pentru asta”, a afirmat Ancuţa.

Teodor Ancuţa a fost preşedinte al Sibex până în 29 aprilie 2011, când Consiliul de Administraţie l-a votat în această funcţie pe Cristian Sima.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început joi o investigaţie la sediul societăţii de brokeraj WBS România după ce au apărut suspiciuni că fostul acţionar Cristian Sima ar fi fugit cu banii firmei WBS Holding.

“CNVM a început astăzi, 11 octombrie 2012, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investitii financiare (SSIF) WBS Romania, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora. În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii WBS România care se consideră prejudiciaţi să depună reclamaţii la sediul CNVM. Menţionăm, totodată, faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România”, se arată într-un comunicat transmis joi de CNVM.

Comisia menţionează că va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi WBS România, pentru a proteja investitorii care desfaşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul WBS România.

Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat din 1 octombrie şi, potrivit unor zvonuri din piaţa de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

Potrivit unor surse din piaţa de capital, tranzacţiile pe pieţele externe au fost operate prin WBS Holding, firmă deţinută de Sima şi înregistrată în Insulele Virgine Britanice. O altă ipoteză vehiculată este că Sima ar fi pierdut banii mai multor clienţi în urma acestor tranzacţii, cu grad ridicat de risc.

Surse din piaţa de capital au declarat miercuri pentru MEDIAFAX că Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu în care scria că i-au fost furate laptopul, telefonul, actele şi cardul bancar şi cerea blocarea acestora.

Angajaţii Sibex au încercat de mai multe ori, fără succes, să îl contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are în Elveţia, postul telefonic este suspendat, au menţionat sursele.

Cristian Sima a fost demis miercuri de la conducerea Sibex, astfel că funcţia de preşedinte CA a fost preluată de Paul Gabriel Miclăuş, iar poziţia de director general a fost preluată de drept de Ovidiu Petru, director adjunct.

Contactat de MEDIAFAX, noul preşedinte CA al Sibex, Paul Gabriel Miclăuş, a declarat că revocarea lui Sima din funcţie nu are legătură cu zvonurile apărute în piaţa de capital. Potrivit lui Miclăuş, Sima a fost înlocuit din funcţie deoarece nu a fost preznt la bursă în timpul controlului efectuat de CNVM.

Autoritatea pieţei de capital a început pe 1 octombrie la bursa din Sibiu.

Sima a fost acţionar la WBS România până anul trecut, când a vândut acţiunile pentru a evita o incompatibilitate cu funcţiile de preşedinte CA şi director general al Sibex.

Poliţia Sibiu s-a autosesizat, în urma informaţiilor apărute în presă, şi a început o anchetă în cazul fostului şef al Bursei de la Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a precizat pentru MEDIAFAX că până joi dimineaţă la Poliţia Sibiu nu a fost depusă nicio sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei acestuia, legată de dispariţie, nici din partea altei persoane.

Dispariţia lui Sima vine şi în contextul în care SIF-urile s-au coalizat pentru a-l revoca pe acesta din funcţiile de conducere deţinute la Sibex şi pentru a-l trage la răspundere.

La finele lunii septembrie, pe piaţa de capital au existat unele zvonuri potrivit cărora Sima ar fi promis unor clienţi ai firmei sale care erau şi acţionari ai Sibex că le va cumpăra prin intermediul Casei de Compensaţie şi a Depozitarului Sibex titlurile deţinute la bursa din Sibiu, iar ulterior va delista operatorul de piaţă. Acest scenariu încălca însă prevederile pieţei de capital.

sursa si foto: Gandul.info

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .