.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Flacăra Olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013 va ajunge la Braşov duminică seară şi va fi purtată spre Primărie de trei dintre cei mai reprezentativi sportivi braşoveni, între ei fiind campioana naţională la patinaj artistic Romica Pop – Dâmboianu, acum în vârstă de 94 de ani.

Flacăra Olimpică a FOTE 2013 a fost aprinsă conform ritualului olimpic, pe data de 2 februarie, la Atena şi adusă la Bucureşti, o zi mai târziu, unde a fost expusă, timp de o săptămână, într-un loc special amenajat din faţa sediului COSR, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Duminică, 10 februarie, ora 09.00, Torţa Olimpică îşi va începe drumul, pe traseul Bucureşti – Braşov, fiind preluată de coloana oficială şi înmânată, pe rând, primarilor din oraşele importante.

În localităţile unde se vor desfăşura competiţiile sportive, Braşov, Predeal, Râşnov, Cheile Grădiştei, vor fi organizate evenimente dedicate acestui simbol.

Torţa Olimpică va ajunge în Braşov, la Casa Armatei, ora 18.00 şi va fi înmânată lui Vlad Grigori, căpitanul echipei de hochei a clubului Corona Braşov. Acesta are doar 15 ani şi practică sportul de performanţă de opt ani, el fiind ales să poarte Torţa FOTE 2013, datorită rezultatelor spectaculoase înregistrate. Tânărul sportiv îşi va continua drumul până în dreptul Muzeului de Artă, unde îi va înmâna Torţa Olimpică lui Vlad Ionescu, un alt sportiv, în vârstă de 18 ani, recunoscut pentru performanţele lui. Acesta şi-a început cariera sportivă în patinaj artistic la vârsta de şase ani, iar la şapte ani participa deja la Cupa României. Astăzi este multiplu campion naţional la juniori, vice-campion naţional la două ediţii la senior şi are experienţa a două Campionate Mondiale de Juniori.

Vlad Ionescu se va îndrepta, alături de voluntarii FOTE, către Primăria Braşov, unde va preda Torţa Olimpică doamnei Romica Pop-Dâmboianu, care va continua tradiţia aprinderii Flăcării Olimpice în cadrul unei ceremonii speciale.

Protagonista acestui moment solemn împlineşte în acest an 94 de ani, este braşoveancă şi a fost campioană naţională la patinaj artistic până în 1942. Romica Pop-Dâmboianu este fiica Mariei Popp De Lemeny, prima campioană la patinaj artistic a României, în 1913 şi prima braşoveancă participantă la o olimpiadă – cea din 1936 de la Garmisch Partenkirchen – Germania.

“Romica Pop – Dâmboianu şi mama sa, Maria Popp De Lemeny, sunt sportivele de performanţă ale Braşovului secolului trecut şi reprezintă simboluri şi mărturii ale faptului că sporturile de iarnă au fost practicate la nivel competiţional în Braşov de peste 120 de ani”, se arartă în comunicatul organizatorilor FOTE.

Momentul aprinderii Flacării Olimpice va fi însoţit de intonarea imnului oficial al Comitetului Olimpic Internaţional, urmat de imnul României, interpretat de corul Unison.

Festivitatea se va încheia cu discursul doamnei Romica Pop – Dâmboianu, declaraţiile oficialităţilor Festivalului Olimpic al Tineretului European, primarul oraşului gazdă, George Scripcaru şi un reprezentant al Comitetului Olimpic şi Sportiv din România.

Flacăra Olimpică va fi expusă publicului timp de o săptămână, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Braşov, unde braşovenii şi turiştii vor avea posibilitatea să o admire şi să se fotografieze cu aceasta.

În data de 17 februarie, în cadrul unui moment festiv, alţi sportivi remarcabili ai Braşovului o vor purta până la Arena Sportivă Ion Ţiriac a Liceului cu Program Sportiv, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia 2013.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se va desfăşura în perioada 17-22 februarie.

Aproximativ 1.450 de sportivi şi oficiali din 45 de ţări sunt aşteptaţi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), urmând să fie cazaţi la Poiana Braşov, în “satul olimpic” special amenajat, din care fac parte cinci hoteluri.

sursa si foto: Meidafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .