.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

523b729a95f9cfa362000001Există şi alte soluţii în afară de minerit pentru ca localnicii din Roşia Montană să aibă un nivel decent de trai: agricultură ecologică, unităţi de procesare, parc industrial sau turism sunt doar câteva dintre soluţiile pentru această zonă în locul exploatării aurului cu cianuri. Este concluzia mai multor profesori universitari şi membri ai Academiei Române, prezentată într-un studiu. Alternativele sunt însă teoretice, deocamdată, în lipsa unor analize care să arate dacă solul nu este deja contaminat.

Concluzia studiului Academiei Române, bazată pe argumentaţii din 2009, 2003 şi 2001, este că proiectul este o eroare cu efecte negative asupra comunităţii, mediului şi vestigiilor arheologice din zonă, şi contrară interesului naţional.

Deşi soluţiile pentru crearea locurilor de muncă ar trebui să vină de la Guvern, premierul Victor Ponta a declarat recent că această zonă a ţării va fi compromisă dacă nu se va permite exploatarea aurului. „Vorbim şi de consecinţele negative: faptul că judeţul Alba practic îl ştergem de pe harta economică a ţării”, spunea primul ministru pe 10 septembrie.

În timp ce canadienii de la Roşia Montană Gold Corporation ar putea oferi doar 900 de locuri de muncă pentru localnici pe o perioadă de 16 ani, cât ar dura exploatarea aurului, studiul profesorilor vine şi cu alte soluţii. De exemplu, în următorii şase ani, România ar putea primi bani europeni pentru proiecte de dezvoltare a agriculturii în zone montane.

„În următorii şapte ani, România ar putea obţine cam de nouă ori mai mult decât toată suma care s-ar obţine din exploatarea de la Roşia Montană doar din fonduri europene”, arată Irina Pop, Advocacy Project Manager la Fundaţia PACT.

Studiul arată că în zona Roşia Montană ar mai putea fi cultivate produse agricole bio, iar localnicii se pot transforma în fermieri sau angajaţi ai fabricilor de gemuri din fructe de pădure. Turismul şi industria mobilei s-ar putea dezvolta la fel de bine.

Necesar acum este un studiu de mediu care să indice dacă solul de la Roşia Montană nu este deja contaminat după exploatările aurifere anterioare şi dacă poate oferi recolte bio.

sursa si foto: Digi24TV

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .