.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Revenit din Islanda, unde a făcut dezvăluiri despre politicieni mituiţi în România, brokerul Cristian Sima s-a întors la reşedinţa din Elveţia, de unde ar încerca să trimită o parte din bani clienţilor păgubiţi.

„Încă nu am luat o decizie. M-am consultat cu avocatul meu şi încă aştept o soluţie din partea lui pentru a-mi recupera banii“, a declarat Irina Schrotter pentru „Adevărul“.

Un alt personaj din lista păgubiţilor lui Cristian Sima, fostul ministru al Finanţelor Daniel Dăianu, refuză să mai vorbească despre banii pierduţi. „Este o chestiune privată“. Suma pe care acesta ar fi pierdut-o se ridică la peste 200.000 de euro. Printre puţinii care au depus plângeri împotriva brokerului fugar se numără şi Monica Nistorescu, fosta soţie a ziaristului Cornel Nistorescu.

Dat în judecată de Sibex

Acţionarii bursei Sibex, de la Sibiu, au decis să îl acţioneze în instanţă pe Cristian Sima, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general, deşi în AGA preşedintele de şedinţă a afirmat că nu există nici un prejudiciu material în conturile Sibex.

Raportul prezentat în AGA în legătură cu situaţia financiară a Sibex arată că Sima a depăşit unele cheltuieli cu salariul, de protocol şi pentru deplasările cu avionul. „Din sumele ridicate de fostul conducător al societăţii Cristian Sima de pe cardul aflat la dispoziţia sa, şi pentru care nu a mai adus documente justificative în cuantum total de 37.645 lei, au mai rămas de recuperat 19.748,17 lei.

În prezent, diferenţa până la suma totală este recuperată“, se arată în raport. Diferenţa a fost recuperată din salariul pe care Sibex trebuia să îl plătească lui Sima, potrivit unor surse prezente la AGA.

Sima a fost revocat pe 10 octombrie din funcţiile de conducere de la Sibex, deoarece nu a fost prezent la bursă în timpul controlului efectuat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Sima era plecat din România de la începutul lunii trecute.

Între timp, fugarul Cristian Sima a părăsit oraşul Reykjavik, capitala Islandei, şi a revenit la locuinţa sa din Elveţia. Conform unor surse judiciare, brokerul, acuzat că a creat pierderi financiare mari mai multor clienţi importanţi din România, caută soluţii pentru acoperirea pagubelor.

Susţine că a fost ameninţat

Brokerul Cristian Sima susţine că a plecat din România de frică, întrucât i s-ar fi cerut să îşi cedeze toate activele pe care le are după ce a pierdut banii clienţilor prin firma WBS Holding, prin care tranzacţiona pe pieţele externe. „Am primit tot felul de telefoane de ameninţare, că nu e bine să fiu la Hotnews, de la «o să citeşti Hotnews cu Băsescu într-o celulă» şi «o să ţi se taie wireless-ul» la alte glume de genul ăsta, la tot felul de ore din zi şi din noapte, de pe tot felul de numere ascunse, cartele şi aşa mai departe, că nu e bine ce fac şi că voi avea de suferit pe chestia asta“, a spus Sima într-un interviu televizat.

La o zi după revocarea lui Sima şi apariţia în presă a informaţiilor că ar fi dispărut cu banii unor clienţi ai WBS Holding, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început un control la casa de brokeraj WBS România. Sima a condus WBS România până în aprilie 2011, când a renunţat la funcţie pentru a prelua conducerea Sibex.

sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .