.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

brazilia-5Tragedia de la Clubul Colectiv și atentatele de la Paris au făcut să treacă neobservat unul dintre cele mai mari dezastre de mediu petrecut în această lună în Brazilia, după ruperea barajului de decantare a unei mine de fier. 9 persoane și-au pierdut viața, alte 19 sunt date dispărute la mai bine de 10 zile de la colaps, sute de persoane au rămas fără locuințe, iar efectele asupra mediului și a vieții altor zeci și sute de mii de persoane sunt departe de a putea fi evaluate. Autoritățile de mediu au dispus amenzi de 66 de milioane de dolari, în timp ce pagubele materiale directe sunt evaluate la peste un miliard de dolari.

”Scurgerea catastrofală s-a produs la ora locală 16.00 și a dezlănțuit aproximativ 60 de milioane de metri cubi de apă și deșeuri de minereuri de fier. Torentul a inundat satul Bento Rodrigues și nămolul roșu a continuat să curgă în aval. Mass-media braziliană a raportat că 15 municipalități din statele Minas Gerais și Espirito Santo au fost puse în stare de alertă. Oamenii din Bento Rodrigues, aproximativ 7 km mai jos de baraje, au declarat că au auzit un sunet asurzitor și au văzut nori mari de praf roșu. Acesta a fost singurul indiciu primit înainte ca valul vâscos de noroi să le inunde comunitatea. Din fericire, datorită zgomotului puternic, cea mai mare parte a locuitorilor a reușit să fugă pe o zonă mai înaltă din apropierea satului.

Mina de fier Samarco, al doilea cel mai mare exportator de minereu de fier din lume, e deținută de un joint-venture între compania anglo-australiană BHP Billiton și firma braziliană Vale. Autoritățile braziliene au declarat că au anulat licența de exploatare și operațiunile miniere au fost oprite. Conform unui bilanț provizoriu 9 persoane au murit. Altele 19 sunt încă date dispărute și cel mai probabil au fost înecate în valul de steril creat în urma ruperii barajului.

Costurile estimate pentru refacerea mediului ar putea depăși 1 miliard $. Autoritățile de mediu au dispus amenzi de 66 de milioane de dolari anunțând totodată că iau în calcul acționarea în instanță a companiei miniere pentru despăgubiri. Președintele Braziliei a declarat că acționarii minei sunt responsabili de curățarea poluării generate și despăgubirea celor 500 de persoane ale căror case au fost distruse.

Autoritățile de mediu împreună cu pescari și locuitori din zonă au început o amplă operațiune pentru salvarea a peste 100 de specii endemice, inclusiv pentru transferarea peștelui într-un lac din apropiere. Acest demers contra-cronometru, fără precedent, a fost denumit simbolic ‘Arca lui Noe’.”, se arată într-un comunicat Mining Watch România.

“Supraîncărcarea iazurilor de decantare ce duce la ruperea sau fisurarea barajelor este una dintre cele mai comune cauze a deversărilor accidentale de steril. Deversările toxice au devenit din păcate o imagine mult prea des întâlnită. Astăzi suntem solidari cu comunitățile braziliene afectate de această catastrofă, însă nu putem să nu ne gândim și la amenințarea reprezentată de cele două baraje de 169 m, respectiv 70 m, planificate la Certej”

Roxana Pencea, Mining Watch România.

 

https://youtu.be/pRP8IipgDkA

 

 

sursa foto si video:   http://www.romaniacurata.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .