.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

woody-harelson-rosia-montana-460x263Păstrați Roșia verde » Cartea Neagră a relațiilor RMGC cu statul român

Ne pregătim să înscriem compania Gabriel Resources, asociatul majoritar în Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), în competiția internațională a companiilor care folosesc mijloace nelegale în relația cu țările în care își desfășoară activitatea. Iată o colecție sumară și neexhaustivă a suspiciunilor de fraudă cu care s-a împodobit compania pe parcursul celor cincisprezece ani de existență în România.

1. Asocierea ilegală. Considerăm că recenta experiență parlamentară pe care a traversat-o proiectul RMGC a contribuit salutar la confirmarea formală a suspiciunilor de nelegalitate a asocierii dintre Gabriel Resources și Minvest S.A. Deva. Cel mai sensibil punct al acestui proces este cedarea licenței de exploatare, fără nici o competiție, de către stat companiei Minvest în 1999, iar de către Minvest companiei Gabriel Resources, din nou fără respectarea vreunei forme legale. Iată cum sună raportul final al comisiei speciale parlamentare: „Comisia atrage atenția asupra unor posibile încălcări ale legislației în vigoare pe parcursul derulării proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. De aceea, comisia va înainta prezentul raport autorităților competente cu scopul asigurării legalității integrale a proiectului Roșia Montană și investigării, acolo unde este cazul, a faptelor presupus ilegale […]. Comisia apreciază că este necesară analiza modului în care s-a realizat asocierea dintre MINVEST S.A. Deva și compania canadiană și modul de împărțire a capitalului social. Comisia apreciază că instituțiile abilitate ale statului ar trebui să se sesizeze cu privire la aspectele semnalate mai sus“.

2. Mita mascată. Suspiciunea că funcționari ai statului și persoane cu demnități înalte au beneficiat de diferite forme de „încurajări“ materiale a fost asumată formal (jurnaliștii de investigație semnalaseră deja fenomenul) cu prilejul aceleiași activități parlamentare: „Primele și bonusurile acordate de RMGC: compania susține că nu a efectuat astfel de cheltuieli, la amploarea la care acestea au fost prezentate în mass-media. […] Cheltuielile cu deplasările în străinătate: RMGC a pus la dispoziția comisiei o listă cu beneficiarii deplasărilor în străinătate finanțate de companie. Cheltuieli pentru colaborări cu instituții de profil din România: în acest caz, a fost prezentată comisiei o listă a instituțiilor“. Jurnaliștii de la Rise Project publică și actul adițional la licența de exploatare din 2000 prin care RMGC se angajează să finanțeze deplasările în străinătate ale „personalului calificat din cadrul Guvernului României“. În 1999, suma din actul adițional era de 5.000 de dolari.
Despre conflictul de interese, spălarea de bani și alte fapte care se califică la categoria de suspiciuni de fraudă, în numerele viitoare.

Mircea Toma

sursa si foto: http://www.kmkz.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .