.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Cum se face ca un om maruntel, piele si os, infasurat intr-un sal alb e cel care a eliberat de sub stapanirea imperiala o tara de peste 300 milioane de locuitori !? Ce i-a dat putere lui Gandhi sa lupte pentru o asemenea cauza ? Care a fost filosofia care a ghidat viata acestei remarcabile personalitati a secolului nostru?

Viata mea este mesajul meu

Cu adevarat impresionante la Gandhi nu sunt atat rezultatele cat mijloacele prin care a ajuns la ele. Gandhi a gandit, vorbit si actionat cu o consecventa uimitoare.

A fost de parere ca metodele folosite pentru a ajunge la scopul dorit sunt la fel de importante ca scopul in sine.

Astfel, nu se pot folosi metode injuste, violente, pentru a atinge un scop just. A condus prin exemplu, nu prin discursuri.

A trait adevarul in care a crezut, nu a predicat prin vorbe, ci prin fapte.

Prin comportament si convingeri, Gandhi a fost un lider extrem de atipic, diferit de modelul occidental. A adus impreuna moralitatea si politica.

A strabatut India cu trenul pentru a vedea cum traiesc oamenii si pentru a le intelege nevoile. A renuntat la glorie, la functie si la posesiuni pamantesti, adoptand un stil de viata minimalist, ascetic, din simpatie si solidaritate fata de milioanele de saraci.

Nu a fost motivat de o cariera politica si de ambitii personale. Dupa cum a marturisit chiar el, si-a dedicat viata unei desavarsiri spirituale care a luat forma luptei pentru dezrobirea Indiei.

La vremea cand Hitler se pregatea sa-si experimenteze diabolicele planuri, cand Hiroshima si Nagasaki explodau, cand Europa era zguduita de cele mai violente evenimente, Gandhi aducea omul in centrul atentiei.

Martin Luther King a spus “Gandhi a fost, probabil, primul om din istorie care a ridicat etica iubirii lui Iisus de la statutul de interactiune intre indivizi la cel de forta sociala, capabila de a produce o schimbare de impact, la scara larga.”

Pentru a putea ramane fidel misiunii in care credea, Gandhi s-a concentrat pe viata interioara. Avea o disciplina zilnica de meditatie si rugaciune. Recunoasterea sociala, faima, averea nu il interesau deloc.

Niciodata nu a detinut un titlu oficial si nu a avut un birou, a trait la limita saraciei, alegand sa ii serveasca pe cei mai saraci dintre saraci. Intr-un mod surprinzator, detasarea de scopurile lumesti si disciplina interioara i-au daruit un vast arsenal de tarie si fermitate.

Cel mai cunoscut imperativ transmis de Gandhi este “Fii schimbarea pe care o doresti in lume”, indemn la self leadership si responsabilitate pentru propria viata, chemare la schimbarea sinelui, inainte de cea a semenilor si a lumii.
Legea karmei

Un jurnalist l-a intrebat pe Gandhi: “Care este mesajul dumneavoastra pentru oameni?” iar el a raspuns: “Mesajul este viata mea!”. Precum Maica Tereza si alti oameni extraordinari care si-au dedicat viata unei cauze umanitare, Gandhi a pus in practica Yoga Actiunii lipsite de interes personal, sau Karma Yoga.

Din perspectiva acestei filosofii, suferinta umana este datorata faptului ca traim intr-o permanenta cursa cu scopul atingerii unor rezultate
. Uneori obtinem rezultatele dorite, alteori nu. Cand ajungem acolo unde ne-am propus, observam ca nu putem tine timpul in loc pentru a ne bucura de ele.
In alte cazuri, vedem cu dezamagire ca rezultatul nu e 100% cel asteptat. Cu alte cuvinte, dobandim un succes partial. Impreuna cu o bucata mai mica sau mai mare de reusita, suntem nevoiti sa acceptam si consecintele mai putin placute. Aceste consecinte multiple ale unei actiuni sunt numite karma.

Cauza genereaza o actiune, actiunea are o serie de efecte iar fiecare efect devine la randul lui cauza unei noi actiuni. Cauza si efectul sunt inseparabile, parte dintr-un ciclu repetitiv, infinit.

Pentru noi, oamenii, karma vine cu suferinta pentru ca asteptam mereu sa primim doar rezultate bune si le respingem pe cele rele. Vrem doar trandafirul, nu si spinii.

Sau ne amagim, crezand ca o actiune daunatoare nu va avea acelasi tip de consecinte. De exemplu, mancatul nesanatos si viata dezordonata isi vor lasa pana la urma amprenta asupra persoanei care le practica.

Nu putem sa scapam de legea karmei dar putem sa actionam sincron cu aceasta lege, devenind constienti de intentiile, vorbele si faptele noastre.

Actiunea detasata de rezultate

Alegerea obiectivelor nu inseamna neaparat ca intotdeauna reusesti sa le duci la indeplinire asa cum ti-ai propus. Gandhi e cel mai graitor exemplu. Si-a dedicat viata eliberarii Indiei dar nu a putut impiedica fragmentarea tarii si luptele sangeroase care au dus la divizare.
In 1946, evenimentul de care s-a temut cel mai tare s-a intamplat sub ochii lui. Subcontinentul s-a impartit in doua, cea mai mare migratie din istoria umanitatii ducand la trasarea granitei dintre India si Pakistan.   Sursa: psychologies.ro

 

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .