.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Pe 9 decembrie în Mangalia nu se vor organiza numai alegeri parlamentare, ci şi un referendum privind interzicerea extracţiei gazelor de şist pe raza municipiului. Decizia a fost luată de consilierii locali, care au votat pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de vineri un proiect de hotărâre privind aprobarea organizării unui astfel de referendum. Cel mai probabil, data a fost aleasă pentru nu şubrezi bugetul şi aşa neîndestulător al localităţii.

Referendumul va fi însă cu siguranţă speculat de can­didaţii la alegerile parlamentare. Gazele de şist au fost, de altfel, şi una dintre temele de campanie în alegerile locale. În Mangalia, localitate în care oamenii nu au avut căldură în apartamente iarna trecută şi unde gigacaloria se anunţă şi anul acesta una dintre cele mai scumpe din ţară, subiectele ­energetice sunt dintre cele mai importante.

Chevron a făcut un pas înapoi

Compania americană Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, a obţinut în martie 2012 acordul pentru exploatarea gazelor de şist în perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti. În luna aprilie, urmare a unor acţiuni de protest, Chevron a anunţat oficial, printr-un comunicat de presă, că sistează acţiunile de exploatare a gazelor de şist în România în acest an. Compania a câştigat dreptul de exploatare pentru o suprafaţă totală de 9.000 km pătraţi în sudul judeţului Constanţa.

În iunie însă, un raport al companiei americane de consultanţă şi audit KPMG, citat de Financial Times, afirma că dezvoltarea gazelor de şist în Europa Centrală şi de Est este „inevitabilă” în următorul deceniu.

Gazele de şist au stârnit însă vii polemici în rândul societăţii civile şi chiar mai multe manifestaţii de stradă. Sub presiunea lor, dar şi pentru că subiectul trebuia aprofundat, Guvernul Ponta a impus în vară un moratoriu privind explorarea şi extracţia gazelor de şist spre sfârşitul lunii trecute.

Filiera rusească

„Noul guvern a pus toate contractele în aşteptare, probabil deoarece au fost proiecte agreate de preşedintele Traian Băsescu. Legături mai strânse cu Rusia şi companii producătoare de petrol locale înseamnă întârzieri mari la proiectele privind fracturarea hidraulică a gazelor de şist. Multe lucruri vor depinde de abordarea adoptată de Chevron şi alte părţi interesate. Toate potenţialele câmpuri de gaze de şist sunt situate în regiuni dominate de actuala coaliţie, astfel că receptarea publică va fi, de asemenea, importantă”, spun specialiştii Financial Times, pe pagina de internet care găzduieşte blogurile publicaţiei. În presă s-a speculat că întârzierea exploatării gazelor de şist este dorită de ­Rusia, care ar vrea să-şi menţină monopolul energetic asupra României.

Exemplul Năvodari

Nu este pentru prima dată când autorităţile locale apelează la un referendum pentru a bloca o investiţie străină – exemplu: un depozit de deşeuri toxice amplasat aproape de ţărmul mării şi la numai câţiva kilometri de Mamaia. 72% din locuitori au ieşit la vot pe 23 mai 2010, iar aproape 99% din aceştia s-au declarat împotriva investiţiei italiene, care nu a fost demarară nici până astăzi.

sursa si foto: RL

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .