.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

“Întotdeauna este mai usor sã mobilizezi oamenii împotriva a ceva decât pentru ceva”   spune domnul Soros,  iar daca ati citit articolul de ieri: George Soros vs. Rosia Montana, puteti vedea ce  interesant este de urmărit jocul din afară şi de dinăuntru al acestuia in afacerea Rosia Montana.

De asemenea este foarte interesant de observat daca intrati  pe pagina web a celor de la ´´Rosia Montana Gold Corporation´´ ,  ca website-ul este in 3 versiuni, adica in limba romana, engleza si maghiara.

De ce in maghiara si nu franceza de exemplu, limba de circulatie mondiala?

Doar firma Gold Corporation este canadiana, iar franceza este limba nationala in Canada ca si engleza .

Raspunsul il poate da,  doar domnul  SOROS ! sau mai avem un asa zis raspuns de la Dragos Tanase, Director General la Rosia Montana Gold Corporation:

George Soros si proiectul Rosia Montana

Raspunsuri  RoStirea:  Pentru cei care chiar cred sau “sunt facuti sa creada” ca proiectul Rosia Montana citez: “poate sa insemne scaparea de saracie si inceperea investitiilor in zona, nu doar in minerit ci si in turism sau alte domenii, in schimb si pentru bugetul romaniei este un proiect important, daca o sa genereze peste 1% din pib” ,   o sa exemplific cam ce inseamna o parte din procesul tehnologic de obtinerea a concentratului aurifer prin metoda lesierii cu cianura si precipitarea concentratului.

Restul tehnologiei de obtinere efectiva a aurului si a celorlate  metale neferoase, continute in aliajul doree, apoi rafinarea, nu se va mai face in Romania, tara noastra nu mai detine topitoria si rafinaria unde se obtineau lingourile de aur, deoarece Romania a fost scoasa de pe lista producatorilor de aur certificati din cauza unui scandal financiar, am pierdut certificatul „good delivery”, care garanta accesul liber pe piata aurului, a fost pierdut in urma privatizarilor succesive ale fostului combinat metalurgic din Baia Mare.

Sa revenim asadar la procesul de obtinere a concentratului aurifer prin metoda cianurarii si voi incepe cu un subiect care nu a fost dezbatut si analizat, deoarece,   in epoca cealata era   SECRET DE SERVICIU, deci subiect tabuu, sau cei care il simteau pe propria piele n-ar fi recunoscut in ruptul capului fenomenul.

1. Atmosfera din halele de cianurare, incarcata cu ioni cian si alti compusi ai cianurii in stare gazoasa, afecteaza in primul rand sistemul reproductiv al barbatilor si femeilor, coktail-ul de cianurii duce la IMPOTENTA si INFERTILITATE in cele mai multe cazuri.

Incidenta de imbolnavire cu cancer a fost si este foarte ridicata la lucratorii din halele de cianurare si precipitare a minereului aurilfer, aceasta s-a vazut de-a lungul anilor la fostii lucratori, indiferent de pozitia lor in schema tehnologica, muncitor sau inginer tehnolog (adica direct in hala sau in hala si in birou).

Asta a spus-o cineva? Nimeni fiindca in epoca trecuta oficial era STRICT SECRET,  iar neoficial si colegial cei care lucrau in halele de cianuratie  erau subiect de bancuri despre potenta la barbati!

Fostii specialisti (daca mai traiesc si nu s-au imbolnavit si murit de cancer) ce au lucrat in Romania, sau altundeva pe glob in sectiile de cianurare si precipitare a aurului si argintului, nu cred ca vor vorbi cu placere despre acest subiect!

Argumentul ca acele tehnologii erau invechite nu tine, deoarece atunci se extragea aurul si argintul din minereuri cu concentratii mult mai mici, din filoane diluate, practic  la jumatate concentratie de Aur pe tona de minereu,  compartiv cu minereul ce s-ar exploata  acum la Rosia Montana,  si vezi Doamne azi se vor etanseiza perfect ingrosatoarele si vasele de amestecare a minereului cu solutia de cianura, nu tine tehnologic!!!

Iar daca tehnologia ar fi  foarte avansata aceasta inseamna cat mai putine locuri de munca, nu-i asa, doar o tehnologie avansata si perfectibila inseamna reducerea fortei umane de munca, pentru eficientizarea costurilor!

2. “Scaparea de saracie a locuitorilor din zona”, eventual asigurarea unui minim de subzistenta pentru familiile celor care lucreaza in sistem prin salariul lunar, iar apoi, dupa epuizarea zacamantului nimic, ca si in alte zone unde dupa exploatarea zacamantului sau a concentratelor,  investitorii pleaca si nu ii mai intereseaza fostii angajati,  sau ce lasa in urma, si-i normal sa fie asa doar nu sunt fundatii de caritate sunt societati comerciale!

Hai sa fim seriosi, isi inchipuie cineva ca se vor lua  salarii compensatorii care o sa tina pana la pensie!

3. Care investitii turistice in zona?
– Stiti ce inseamna un iaz de steril din minereu aurifer intr-o zona pe o suprafata de mii de kilometri, atat la nivelul solului, in atmosfera si panza freatica ?

Voi vorbi doar de impactul din atmosferaa:  Un iaz de marimea celui ce se intentioneaza a se construi (oare de unde vor lua specialisti care sa il exploateze, fiindca cei care au fost, ori au plecat din tara, sau sunt pensionati, bolnavi sau pur si simplu s-au “redus natural”) va fi o MINISAHARA CU TOT CE IMPLICA O ZONA ARIDA, vezi zonele din jurul fostelor exploatari miniere unde sunt iazuri de steril si unde REZIDUURILE SOLIDE de particule de steril sub forma foarte fina, sunt raspandite in atmosfera la cea mai mica adiere de vant, pe sute de kilometri si inabusa in praf  localitati, culturi agricole,  imbolnavesc si ucid oameni, animale si plante.

Localitatile din imediata apropiere a unor astfel de iazuri de decantare ( raza de imprastiere a sterilului in atmosfera  poate fi extinsa in functie de marimea iazului si a incidentei de vant din zona respectiva)  sunt acoperite cu sterilul rezutat din astfel de iazuri de decantare,  iazuri care au cunoscut procese de  stabilizare,  cu vegetatie pentru fixarea sterilului… dar, MISIUNE IMPOSIBILA in timp!

Inainte de 89 batalione de soldati in termen (la propriu), studenti si elevi practicanti, muncitori, detinuti, au plantat iarba, copaci si asternut covoare de iarba pentru a acoperi iazurile cu suprafete mult, mult mai mici ca si virtualul iaz de la Rosia, dar nu s-au obtinut rezultate satisfacatoare,   iar daca totusi s-a prins un copacel de salcam, “romanul nostru Harnic” l-a hacuit cam intr-un an,  doi sa-l puna pe foc!

Vezi iazurile de decantare de la fostele intreprinderi miniere din metalurgia neferoasa, E SIMPLU DE IDENTIFICAT, GOOGLE ETC, ETC….!

4. ” Proiect important pentru bugetul Romaniei” acesta chiar este un argument solid?

Sa luam spre exemplificare, istoria mineritului aurifer intr-o perioada dintre  anii 1960  – pana in 2000 (dupa 2000,  altii au cules roadele, nu statul roman in totalitate),  a  zonele miniere de unde s-a extras minereul aurifer, perioada in care atentie:  AURUL ERA EXTRAS, IMBOGATIT, CONCENTRAT SI RAFINAT IN ROMANIA si ramnea,  aici in ROMANIA si o spun cu MANDIRE SI RESPECT pentru toti cei care au muncit si au trudit in aceasta perioada pentru ca AURUL, ARGINTUL SI MINEREURLE CONEXE  sa ramana poporului roman.
Ei bine prosperitatea tarii noastre si pib-ul nu au fost naucitoare atuci cu toate ca,  repet, AURUL RAMANEA  IN VISTERIA STATULUI ROMAN, nu era impartit cu alti “investitori” .

Putem concluziona atunci ca pib-ul ramine pib cu minuscule cum bine ati scris in nici un caz cu majuscule!

Totusi cum va creste pib-ul atunci cu 1% ?

Prin ce ” inginerii financiare” se poate intampla aceasta minune?

Cum, daca procentul majoritar din productie nu il are Romania?

dar  rafinarea aurului se va face in Romania?  iar de aici urmeaza alte necunoscte ce ar trebui elucidate:

Analizele pentru determinarea  concentratiile de Au si Ag rezultate,  unde si in ce laboratoare se vor face, cat vor fi ele de veridice ?  Fiindca in functie de acele analize se pot apoi calcula cantitatile de metal extras si cat revine fiecaruia!

Sa ne intoarcem la un exemplu din trecut unde erau implicati in acest proces urmatorii: minerii care aveau tot interesul sa aiba pe buletinul de analiza al minereului un continut cit mai mare de aur, preparatorii care de asemenea  aveau tot interesul sa obtina fizic si scriptic continutul de Aur cel mai mare, in namolul aurifer imbogatit, iar ultimii metalurgistii care prelucrau namolul, il prelucrau, iar ultima faza rafinarea cu produsul finit aurul metalic.

Desi produsul finit era al alceluias patron Statul, totusi cei trei participanti fiecare se “razboiau” intre ei, deoarece in functie de rezultatul analizelor de laborator, efectuate de fiecare in parte si de un laborator neutru in paralel,  se imparteau salariile si alte beneficii pentru angajatii fiecarei meserii in parte.

Daca sa zicem ca vor rezulta si analize eronate ( se poate intimpla fara a acuza pe nimeni)  cine va fi arbitru in analizarea probelor, proba martor cine o va analiza, ce laborator neutru si obiectiv va fi desemnat pentru analizarea probei martor?  Un laborator din Romania sau de altundeva din lume?

Raman oare aceste intrebati retorice?

De care parte va fi atunci domnul Soros si in ce calitate:  de investitor si beneficiar al procentelor de aur in concentratul rezultat sau de militant ecologist, echidistant care va cauta un laborator obiectiv ce va analiza continutul de aur, argint si restul metalelor pentru a repartiza corect fiecarui actionar procentele de metal rezultat!

 

 

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .