.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

indexCel mai vechi complex de temple descoperit vreodată, complexul de la Göbekli Tepe, din sud-estul Turciei, ar fi putut fi primul observator astronomic al omenirii, susține Giulio Magli, arheoastronom la Universitatea Politehnică din Milano.

Göbekli Tepe a reprezentat, încă din momentul descoperirii sale, la mijlocul anilor 90, una dintre cele mai mari enigme ale istoriei (preistoriei dacă este să fim mai exacți). Circa 20 de temple circulare, din care au fost excavate doar patru, înconjurate de piloni în formă de T (unii grei de peste 10 tone), au fost ridicate acum aproximativ 11.000 – 12.000 de ani de o populație necunoscută. Nu numai grandoare construcțiilor i-a uimit pe cercetători, dar și faptul că acestea au fost ridicate într-o perioadă în care nu fuseseră inventate roata, olăritul, agricultura sau prelucrarea metalelor. Mai mult, la acea perioadă, nici măcar nu fuseseră domesticite primele animale.

Nu numai că acest complex de temple schimbă radical istoria convențională, arătând că religia organizată a apărut cu mult înaintea agriculturii, dar demonstrează și faptul că populațiile preistorice de vânători-culegători erau cu mult mai avansate decât se credea. Scopul pentru care au ridicat acest complex de temple (pe care ulterior, după circa 2.000 de ani, l-au îngropat complet în nisip) a rămas însă un mister.

Un posibil răspuns vine de la cercetătorul italian Giulio Magli, cel care a realizat o hartă cu poziția stelelor de acum 11.000 de ani (poziție diferită de cea de azi). Folosindu-se de poziția actuală a sitului, de imaginile din satelit și de poziția preistorică a stelelor, Magli a trasat linii imaginare, paralele, care pleacă dintre pilonii de la intrarea fiecărei incinte. A reieșit că trei dintre acestea sunt aliniate cu acel punct de orizont în care steaua Sirius a răsărit acum 11.100 de ani, acum 10.750 de ani și acum 10.300 de ani. Magli a concluzionat că vânătorii-culegătorii preistorici dezvoltaseră un puternic cult pentru Sirius, o stea care fusese ascunsă vederii până acum 11.300 de ani, acesta fiind motivul pentru care au mobilizat sute de oameni într-un efort inimaginabil necesar construcției complexului.

Evident, există și păreri contrare, așa cum este cea a lui Jens Notroff, cercetător berlinez, cel care susține că doar excavări viitoare vor lămuri acest mister. Iar dacă se va demonstra că incintele de acum 11.000 de ani erau acoperite(aspect imposibil de dovedit în prezent), orice observare a cerului devenea imposibilă, teoria lui Magli devenind desuetă.

sursa si foto: stiinta si tehnica

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .