.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

România taie trei hectare de pădure în fiecare oră, suprafaţa forestieră totală despădurită şi degradată, în perioada 2000 – 2011, fiind de 280.108 hectare, adică de aproximativ 28.000 de hectare pe an, potrivit unui studiu lansat luni de Greenpeace. În România, pădurile acoperă aproximativ 29% din suprafaţă, faţă de media ţărilor Uniunii Europene, care este de 42%, şi sunt concentrate în principal în zona montană.

Greenpeace a lansat, luni, harta suprafeţelor despădurite din România, în perioada 2000 – 2011. Conform acestei hărţi, cele mai afectate judeţe sunt Suceava, Harghita, Argeş, Maramureş şi Cluj.

În acest context, organizaţia solicită ministrului Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, să ia măsuri urgente pentru protejarea pădurilor.

“Studiul Greenpeace relevă că aproape jumătate, mai exact 48,95% din suprafeţele despădurite în perioada 2000-2011 se află în actualele arii protejate. Mai grav este faptul că sunt afectate chiar pădurile virgine, acestea fiind printre cele mai valoroase. În comparaţie cu alte ţări din Europa, unde suprafeţele rămase sunt mult mai mici, România are 218.500 de hectare de păduri virgine”, a declarat Doina Danciu, coordonator de campanii Greenpeace România.

Fenomenul despăduririlor este foarte răspândit, mai ales în judeţele montane, iar autorităţile au responsabilitatea de a gestiona şi monitoriza intervenţiile forestiere, afirmă Greenpeace.

De asemenea, în cazul în care au loc tăieri ilegale de arbori, este responsabilitatea autorităţilor să efectueze controale şi să aplice sancţiunile necesare – iar unde este cazul să întocmească dosare penale.

O cercetare realizată de Greenpeace România arată că, în perioada 2009 – 2011, s-au înregistrat peste 30.000 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, care s-au soldat cu sancţiuni – amenzi contravenţionale sau dosare penale – în funcţie de gravitatea faptei.

Cele mai multe cazuri de tăieri ilegale s-au înregistrat în judeţele Argeş (peste 6.000), Gorj (2.500), Prahova (peste 2.000), Bacău (aproape 2.000).

Cele mai puţine cazuri de tăieri ilegale s-au înregistrat în Giurgiu şi Teleorman, cu câte opt, respectiv 39 de cazuri, unde suprafaţa de pădure este semnificativ mai mică faţă de alte judeţe.  Sursa: impactnews.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .