.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Ministrul german de Externe Guido Westerwelle s-a pronunţat pentru organizarea unui referendum în Germania asupra Constituţiei Europene, într-un interviu pentru ediţia de duminică a săptămânalului german Bild am Sonntag, citat de Mediafax.

“Eu sper să avem o Constituţie Europeană veritabilă asupra căreia să existe totodată un referendum”, a declarat Westerwelle, membru al micului partid liberal FDP din cadrul coaliţiei guvernamentale germane.

Aceasta este o idee susţinută şi de către Horst Seehofer, preşedintele CSU, filiala bavareză a creştin-democraţilor cancelarului german Angela Merkel, într-un interviu pentru ediţia de duminică a săptămânalului german Welt am Sonntag.

“Eu văd trei domenii în care ar trebui consultat poporul german. În primul rând, atunci când este vorba despre un transfer de competenţe esenţiale către Bruxelles; în al doilea rând, la aderarea de noi state la Uniunea Europeană (UE) (şi) în al treilea rând, cu privire la ajutoarele financiare germane către alte ţări”, a declarat Seehofer.

În iunie, ministrul german de Finanţe Wolfgang Schäuble şi-a exprimat deja susţinerea faţă de organizarea unui referendum destinat revizuirii Constituţiei germane, cu scopul permiterii unui transfer de competenţe suplimentare către Bruxelles.

Organizarea unui referendum la nivel naţional în Germania este, totuşi, prevăzută în Legea fundamentală (care serveşte drept Constituţie a ţării) doar în circumstanţe extreme, ca de exemplu în cazul unei remodelări a frontierelor sau adoptării unei legi fundamentale.

Această neîncredere faţă de acest tip de instrument la nivel naţional are drept cauză faptul că naziştii s-au sprijinit pe plebiscite pentru a-şi consolida puterea. La nivel comunal şi regional, referendumurile sunt, cu toate acestea, destul de frecvente.

În noiembrie, cancelarul german Angela Merkel a respins deja ideea unui referendum în Germania asupra politicii europene.

Întrebată în acest sens, Merkel a declarat că poziţia sa “cu privire la democraţia reprezentativă la nivel federal, asupra echilibrului dintre Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului) şi Bundesrat (Camera superioară a Parlamentului) este neschimbată şi cunoscută (…). Eu cred că ordinea noastră democratică, aşa cum este ea în prezent, a permis şi permite o mare stabilitate internă a Germaniei”.

Sursa si foto: Romania Libera

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .