.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

1378802429romtelecom

Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care majorează suma pe care statul este dispus să o plătească pentru serviciile de consultanţă, în vederea vânzării acţiunilor deţinute la Romtelecom SA. Din datele publicate în Monitorul Oficial reiese că documentul a fost aprobat în data de 4 septembrie.

Cu toate acestea, oficialii de la Palatul Victoria nu au spus nimic despre această ordonanţă, nici înainte şi nici după ce a fost aprobată. Documentul nu a fost trecut pe ordinea de zi şi nici pe lista cu actele normative adoptate oficial de către Executiv, în şedinţa de miercurea trecută.

Prin modificările aduse, Guvernul a majorat suma pe care statul este dispus să o achite firmei care va oferi consultanţă pentru privatizarea Romtelecom.

Astfel, în ordonanţa aprobată zilele trecute se precizează că „suma de 2 milioane lei aferentă încheierii contractelor de consultanţă pentru privatizarea SC Romtelecom SA reprezintă componenta fixă şi se poate angaja de la bugetul de stat”. În plus, în acelaşi text mai apare o prevedere cu privire la cheltuielile legate de plata componentei variabile a onorariului pe care îl va încasa firma. Banii vor fi plătiţi din bugetul Ministerul pentru Societatea Informaţională, care îşi va deconta cheltuielile respective din sumele încasate în urma privatizării Romtelecom.

Trebuie precizat că, prin rectificarea bugetară din luna iulie, Guvernul a stabilit că Ministerul pentru Societatea Informaţională poate să contracteze servicii de consultanţă, în sumă de maxim 2 milioane de lei, pentru finalizarea privatizării SC Romtelecom SA, fără să facă o distincţie între onorariul fix şi cel variabil.

Legislaţia în vigoare prevede că „în cazul în care contractul de consultanţă cuprinde numai componenta fixă a onorariului, instituţia publică implicată va încheia cu consultantul selectat un contract separat care va cuprinde componenta variabilă a onorariului”. Componenta variabilă a onorariului poate ajunge până la 3% din valoarea tranzacţiei.

Ministerul condus de Dan Nica se află în procedură de selecţie a firmei de consultanţă

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul a decis să reia procesul de privatizare a S.C. Romtelecom S.A. prin vânzarea pachetului minoritar de acţiuni pe care statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), le deţine în companie. Aceste acţiuni au o valoare nominală de 10 lei fiecare, echivalentul sumei de 146.460.920 lei, reprezentând în total 45,99% din capitalul social al Romtelecom S.A.

Hotărârea prevede selectarea de către Ministerul pentru Societatea Informaţională, în condiţiile legii, a unui consultant specializat, bancă de investiţii sau consorţiu format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital în vederea finalizării privatizării companiei Romtelecom S.A. Atribuţiile consultantului vor consta în acordarea de asistenţă specializată, inclusiv juridică, pe tot parcursul procesului de privatizare. Cheltuielile de privatizare constând în plata consultantului, pregătirea şi realizarea privatizării etc. urmează să fie suportate de la bugetul de stat.

Acţiunea de finalizare a procesului de privatizare al S.C. Romtelecom S.A. a demarat iniţial în anul 2005. În anul 2008, Ministerul Comunicaţiilor a reluat acţiunile de finalizare a privatizării, dar acestea nu au avansat.

sursa si foto: Cotidianul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .