.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Scandalul reînhumării horthystului Jozsef Nyiro în ţara noastră a luat o întorsătură neaşteptată, în urma unor dezvăluiri făcute aseară de oficiali de la Budapesta, dar şi de conducerea Partidului Civic Maghiar din România.

Reamintim că reînhumarea rămăşiţelor pământeşti ale poetului horthyst Jozsef Nyiro la Odorheiu Secuiesc a fost anulată după ce Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat încă de săptămâna trecută că se opune categoric planurilor de repatriere a rămăşiţelor acestuia.

Urna cu cenuşa lui Nyiro – colaborator al regimului fascist, decedat la Madrid în 1953 – a ajuns în Ungaria la iniţiativa Parlamentului de la Budapesta, iar de acolo ar urma să fie adusă în România, unde este programată o reînhumare, la Odorheiu Secuiesc, în data de 27 mai.

Ministerul Afacerilor Externe român a reiterat luni că Bucureştiul se opune planurilor de reînhumare a poetului maghiar Jozsef Nyiro în Odorheiu Secuiesc. Conform MTI, MAE a făcut referire la activităţile lui Nyiro din perioada 1941-1945, sugerând că refuză reînhumarea pentru că poetul maghiar a avut “o atitudine extremistă, antisemită şi a colaborat cu regimul fascist”.

Numai că, joi seara, scandalul reînhumării horthystului Jozsef Nyiro a luat o turnură şocantă. La România TV, în emisiunea moderată de Cătălin Striblea, oficialii de la Budapesta, precum şi reprezentanţii Partidului Civic Maghiar (organizatorii din România ai evenimentului) au ţinut să precizeze că ei au tot dreptul să îl reînhumeze cu onoruri pe poetul fascist ungur şi nu doar în cadru privat aşa cum a cerut actualul guvern al României, întrucât aprobarea pentru funeralii oficiale a fost deja acordată de către fostul guvern de la Bucureşti, respectiv Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. Mai mult, oficialii de la Budapesta au declarat în emisiunea lui Cătălin Striblea că însuşi fostul ministru al Culturii din guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, Kelemen Hunor, a fost cel care şi-a exprimat acordul şi a ajutat autorităţile ungare să obţină toate aprobările necesare pentru organizarea de funeralii oficiale pentru poetul horthyst.

Sursa si foto: Cotidianul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .