.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

1476173_667482206624777_1914324292_nSatenii din Pungesti, desi au fost fortati sa elibereze drumul pentru utilajele Chevron, sunt in continuare nemultumiti de ce se intampla la ei in zona si reclama ca se fac presiuni asupra lor. Mai mult, unii ameninta ca isi vor da foc la case.

Odata cu demararea proiectului Chevron de explorare a gazelor de sist in judetul Vaslui, sute de localnici nemultumiti se plang acum ca nu pot sa mearga nici pana la fantana din fata casei sa ia o galeata cu apa ca sunt filmati si legitimati de fortele de ordine. Satenii cer ajutor de la autoritatile statului si unii dintre ei ameninta ca isi vor da foc la case daca presiunile asupra lor continua, scrie Adevarul.

Gazele de sist arunca Pungestiul in aer: Explicatiile jandarmilor dupa confruntarile cu localnicii (Video)

“Oamenii nu pot iesi din case fara a fi filmati, legitimati si chestionati. Nu pot sa isi duca in liniste animalele la camp, nu pot merge sa isi ridice alocatiile pentru ca sunt supravegheati non-stop. Facem un apel catre autoritatile statului sa intervina si sa detensioneze situatia. Locuitorii ameninta ca isi vor da foc la case daca nu se intervine pentru a fi linistite spiritele. Pana unde Dumnezeu se poate merge cu asemenea abuzuri?!”, a spus Zina Domintean, o localnica din Pungesti.

Oricine trece prin zona este somat sa se legitimeze, fie ca vorbim de oameni simpli, fie ca vorbim de masinile de transport ale unor firme sau de jurnalisti, mai precizeaza sursa citata.

Inca de pe 16 noiembrie localnici din zona Silistea Pungesti din Judetul Vaslui incearca, fara rezultat, sa opreasca proiectul Chevron de explorare a gazelor de sist. Ultima “confruntare” dintre jandarmi si sateni a avut loc luni dimineata atunci cand 250 de jandarmi au fost trimisi sa indeparteze 100 de localnici. Intr-un final, satenii, care au sustinut ca au fost batuti si asupriti de fortele de ordine, s-au vazut nevoiti sa elibereze drumul blocat si au permis utilajelor sa intre pe terenul privat al Chevron.

Unii sateni ii acuza acum pe cei de la Chevron ca i-au pacalit pe oameni sa isi dea semnatura pentru sustinerea proiectului. “Acum vreo doua-trei saptamani au venit prin satele din comuna niste tineri. Se dadeau drept jurnalisti si-i puneau pe oameni sa semneze ca vor sa primeasca gratuit ziare locale. Prin semnaturi, ei si-au dat acordul pentru explorarea gazelor de sist”, a afirmat Monica Focsa, consilier local in Pungesti.

Din punct de vedere legal, compania Chevron a primit toate avizele si autorizatiile si are dreptul sa inceapa exploatarea la Pungesti.

Între timp, reprezentanții Taberei Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti solicită “o anchetă internă în cadrul jandarmilor care au dormit în Tabăra Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti ( după evacuarea forţată a femeilor, bătrânilor şi copiilor), pentru depistarea şi tragerea la răspundere a angajaţilor ce au intrat abuziv pe un teren privat, au dormit în corturile taberei şi care au mâncat pateurile de ficat, pâinea, slănina, brânza şi ceapa activiştilor şi ţăranilor! Mai mult decât atât au adus injurii scriind cu cărbunele ( din lemnul ars în soba improvizată ):

Ce Bun a Fost Fraierilor!
Lipsesc şi hainele şi jucăriile din sacii de ajutoare pe care le-au primit ca donaţie din Suedia şi România!
Ruşine să Vă Fie!
Aduceţi mâncarea şi jucăriile înapoi!“

sursa si foto: rapcea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .