.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Hidroelectrica SA activează, din cauza secetei, clauza de forţă majoră în contractele de vânzare a energiei electrice, începând cu data de 7 august, ora 00.00, informează Euro Insol, administratorul judiciar al companiei, printr-un comunicat remis, luni.

Camera de Comerţ şi Industrie a României a emis “Avize de existenţă a cazului de forţă majoră” în toate contractele de furnizare a energiei electrice încheiate de Hidroelectrica SA.

Clauza de forţă majoră va deveni efectivă pentru toate cele 23 de contracte ale societăţii, începând de marţi. Pentru cele şase contracte, încheiate pe bursa OPCOM la 31 iulie 2012 şi care intră în vigoare în 10 august 2012, a fost depusă documentaţia pentru obţinerea avizelor de forţă majoră.

“Hidroelectrica SA a fost obligată să activeze clauza de forţă majoră din cauza scăderii accentuate a debitelor pe Dunăre şi pe principalele râuri interioare, având în vedere şi prognozele hidrologice nefavorabile pentru următoarele luni. Luna iulie 2012 a avut cele mai ridicate temperaturi înregistrate în ultimii 60 de ani şi valori hidrologice scăzute în toate sectoarele amenajate ale Hidroelectrica”, se menţionează în comunicat.

Faţă de producţia bugetată pentru luna august 2012, de 1.100 Gwh, Hidroelectrica va realiza, în actualele condiţii hidrologice, o producţie de doar 700 GWh, reprezentând un minim istoric de la înfiinţarea societăţii până în prezent, precizează comunicatul.

Deşi Hidroelectrica a denunţat contracte bilaterale încheiate cu EuroPec, Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie, EFT AG, EFT România şi Energy Holding, însumând o cantitate de 6.500 GWh anual, totuşi obligaţiile contractuale aferente lunii august totalizează 926 GWh, cu mult peste producţia estimată, ceea ce ar fi condus în situaţia neactivării clauzei de forţă majoră la cumpărarea de către Hidroelectrica a deficitului de producţie de pe piaţa liberă la preţuri net superioare preţului din contractele bilaterale şi de pe piaţa reglementată.

Pentru prima dată în ultimii zece ani, energia livrată pe piaţa reglementată (la un preţ de 71 lei / MWh, faţă de un preţ de cost de 125 lei / MWh), reprezintă peste 50% din producţia realizată, cu un impact major negativ asupra indicatorilor financiari ai societăţii.  Citiți mai departe pe financiarul.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .