.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

An de an, primăvară de primăvară, Arieșul e luat cu asalt. De gunoaie. Am mai scris despre asta. Inclusiv aici, pe VoxPublica. Dezastrul e greu de imaginat și umilitor de privit. Puteți vedea și astăzi câteva imagini și un filmuleț. Mizeria asta tinde să devină o ”tradiție” a primăverii pe Valea Arieșului, odată cu începutul topirii zăpezii. Zile la rând, apele poartă la vale tone după tone de gunoaie. După ce apele se dezumflă, alte câteva săptămâni (până când sunt acoperite de vegetație) aceste ”trofee” ale inconștienței și nesimțirii umane pot fi ”admirate” prin lunca râului. Și ale incompetenței autorităților locale și județene.

Pentru că ceea ce vedeți nu este rezultatul ”uitării” în natură al unor pet-uri de bere sau suc ori pungi de plastic (contribuie și acest aspect, dar nu într-o măsură mai mică), ci inundarea haldelor și gropilor de gunoi ale localităților aflate de o parte și de alta a Arieșului și al afluenților acestuia.

Știți care e culmea mizeriei acestei situații? Și în acest an, și în alți ani, am citit opinii conform cărora soluția de a rezolva problema ar fi… ecologiștii. Care nu ar mai trebui ”să facă atâta scandal”, ”sesizări”, ”educație” etc., ci ar trebui ”să pună mâna” și ”să adune”. Nu insist prea mult asupra acestei imbecilități răuvoitoare (care confundă ecologiștii cu gunoierii), pentru că mult mai deranjant este un alt ”amănunt”. Președinte al Consiliului Județean Alba și, implicit, prin funcția pe care o deține, unul dintre principalii responsabili pentru dezastrul de pe Arieș este Ion Dumitrel. Ion Dumitrel este și unul dintre principalii susținători ai proiectului RMGC de la Roșia Montană. Una dintre persoanele care încearcă să ne convingă că imensul iaz de decantare cu cianuri care s-ar construi pe Valea Cornei și munții de deșeuri care ar rămâne în urma proiectului ar putea fi gestionați în siguranță. Păi cum să-l crezi când vezi că nici măcar gestionarea gunoaielor menajere din câteva comune și sate montane (o responsabilitate de o complexitate mult, mult, mult mai mică) nu e în stare să o facă?

Sursa: Voxpublica

“Deversare” de PET-uri pe Arieș, 20 martie 2012

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .