.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Dacă va fi introdus, impozitul forfetar va deveni o povară în plus pentru firmele care înregistrează pierderi din cauza crizei financiare. Guvernul are nevoie de banii acestora pentru a achita salariile bugetarilor şi pensiile

Fie că înregistrează sau nu profit, firmele trebuie să plătească impozit statului, sunt de părere guvernanţii. Premierul Ponta a anunţat că Executivul analizează introducerea impozitului forfetar în domeniul serviciilor. Împreună cu alte măsuri, aceasta ar putea aduce la buget încă cinci miliarde de lei, pentru plata salariilor şi pensiilor.

Vestea a luat prin surprindere sectorul privat, mai ales că nu este singura măsură anunţată în pripă de Guvern. „Maria Grapini (ministru pentru IMM-uri, turism şi mediul de afaceri n.r.) ne-a promis că va discuta cu noi detaliile impozitului. Deocamdată, pentru zilele următoare nu avem programată nicio întâlnire. Mi-e teamă că ne vom trezi cu un buget în care dialogul social va fi zero şi apoi ni se va pune în faţă forma definitivă şi ni se va spune că a fost deja convenită cu FMI”, a declarat pentru EVZ Cristian Pârvan, secretar al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România. Acesta spune că este un semnal rău dacă bugetul se construieşte cu astfel de măsuri, nediscutate cu mediul de afaceri, cum sunt şi noua taxă auto şi creşterea salariul minim.

Guvernul USL vrea să introducă forfetarul, ca să poată plăti salariile şi pensiile

Ideea criticată de Niţă, bună pentru Ponta

Guvernele PDL au analizat la rândul lor introducerea forfetarului. Acum 2-3 ani, când ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea propunea această măsură a fost criticat de PSD.

Constantin Niţă, ministrul IMM-urilor, comerţului şi mediului de afaceri, de atunci, actualmente ministru delegat pentru Energie, cerea guvernului să nu introducă impozitul, deoarece firmele vizate sunt afectate de criză. „Bugetul are nevoie acută de bani, dar soluţia nu este impozitarea celor care oricum au probleme”, spunea atunci Niţă. Ulterior, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul PDL care a preluat şefia Finanţelor după plecarea lui Gheorghe Pogea, ajunsese la concluzia că impozitul este greu de introdus, fiind prea costisitor.

Firmele sunt în criză acum, ca şi în 2010. „Ideea guvernului USL este de a impune o măsură uşor de aplicat, şi care poate scoate la iveală o parte din veniturile nefiscalizate. Însă cele mai afectate vor fi firmele care înregistrează pierdere, fără a îşi ascunde veniturile, şi care vor fi şi taxate suplimentar”, a spus pentru EVZ Alexander Milcev, partener în cadrul Ernst&Young. În plus, spune Pârvan, dacă se doreşte ca economia să se dezvolte, şi profitul reinvestit nu e impozitat, introducerea forfetarului anulează parţial facilitatea.

Cel mai greu an pentru bugetul USL

Ce este forfetarul

Un specialist fiscal explica atunci ce formă ar putea lua noua taxă, intens discutată în 2010. Pentru fiecare tip de activitate, impozitul putea fi stabilit în funcţie de amploarea afacerii, dar şi de amplasare, explica Ionuţ Simion, partener în cadrul PricewaterhouseCoopers.

De exemplu, la o frizerie putea fi luat în calcul numărul de scaune, la un hotel, numărul de paturi etc. Cristian Pârvan susţine însă că toate cotele pentru impozitul forfetar ar trebui fixate împreună cu reprezentanţii firmelor din domeniile respective, care ştiu ce criterii trebuie luate în calcul.

În domeniile în care este aplicat, impozitul forfetar ar trebui în mod normal să îl înlocuiască pe cel pe profit, spunea Simion. Dacă sunt achitate ambele taxe, atunci forfetarul ar trebui în orice caz dedus din taxa pe profit, consideră Milcev.

Afectate de forfetar vor fi firmele care au pierderi nu pentru că îşi ascund veniturile, ci din cauza crizei

5 miliarde de lei sunt veniturile suplimentare pe care le aşteaptă USL din introducerea forfetarului şi a altor măsuri

„Degeaba profitul reinvestit de firme nu este impozitat, pentru că forfetarul anulează facilitatea.”
CRISTIAN PÂRVAN, secretar AOAR

Sursa : EVZ.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .