.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Banca Naţională a României trebuie să ramburseze în acest an către FMI 3,9 miliarde de euro, iar Guvernul USL va scoate din vistieria statului un miliard de euro pentru rata către finanţatorii externi.

Cea mai mare parte a împrumutului de aproape 12 miliarde de euro luat de România în 2009 de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) trebuie rambursată în acest an. Banca Naţională a României (BNR), care a dat înapoi anul trecut aproape 2 miliarde de euro, are de rambursat 3,9 miliarde de euro în 2013, iar Ministerul Finanţelor, care anul trecut a fost scutit de plata ratelor, trebuie să scoată din vistierie aproximativ un miliard de euro. La toate acestea se adaugă dobânzi de peste 300 de milioane de euro.

Dacă în 2012 România s-a descurcat să plătească ratele către FMI, ceea ce va urma până în 2015 este incert. Anul acesta va trebui să rambursăm în total 5,1 miliarde de euro (principal plus dobânzi), după care, în 2014, alte 4,7 miliarde de euro.

Partea Guvernului, greude rambursat

Din totalul de 13,4 miliarde de euro, Banca Naţională va plăti cel mai mult (9,8 miliarde de euro), având la dispoziţie o resursă mai mult decât suficientă: rezerva valutară, unde se găsesc peste 31 de miliarde de euro.

Partea cea mai mică, dar şi mai greu de acoperit, respectiv 3,6 miliarde de euro, îi va reveni însă Guvernului. Numai în acest an, Finanţele vor avea de dat înapoi la FMI un miliard de euro. De ce e mai greu de acoperit? Pentru că, spre exemplu, în 2010, pe când banii FMI erau prezenţi în România, Guvernul a fost nevoit să taie din salariile bugetarilor şi să mărească TVA ca să evite derapajul financiar sau intrarea în incapacitate de plată – ce va face în perioada următoare, când va trebui să mai şi ramburseze banii către FMI?

sursa si foto i n continuare: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .