.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

61623466Gruparea terorista Boko Haram a rapit cel putin 2.000 de femei si fete de la inceputul anului trecut, a anuntat marti organizatia Amnesty International, la un an dupa rapirea a 219 eleve nigeriene.

 Rapirea celor 219 eleve din Chibok, o localitate din statul nigerian Borno, la 14 aprilie 2014, a atras atentia lumii intregi asupra brutalitatii acestei grupari extremiste. Organizatia pentru drepturile omului a precizat ca a documentat 38 de cazuri de rapiri comise de islamisti, bazandu-se pe marturiile a zeci de martori si ale unor femei si fete care au reusit sa scape.

“Este dificil sa estimam cate persoane au fost rapite de Boko Haram“, a precizat Amnesty in raportul sau, cu titlul “Treaba noastra este sa impuscam, sa macelarim si sa ucidem: Regimul de teroare al Boko Haram”. “Numarul femeilor si fetelor rapite este probabil mai mare de 2.000“, continua raportul organizatiei.

Referitor la fetele din Chibok, Amnesty a citat o sursa militara conform careia acestea au fost impartite in trei sau patru grupuri si tinute in diferite tabere ale Boko Haram. Unele s-ar afla in padurea Sambisa, din statul Borno, altele in zona lacului Ciad, in muntii Gorsi din Camerun, iar aproximativ 70 de fete ar fi in Ciad. Armata nigeriana a afirmat anterior ca stia unde se afla fetele, dar a exclus o operatiune de eliberare pentru ca ar fi fost prea periculoasa.

Cele 219 adolescente nu au mai fost vazute de cand Boko Haram a publicat un mesaj video, in mai 2014, in care aproximativ 100 dintre aceste fete purtau haine musulmane si recitau versete din Coran. Liderul Boko Haram Abubakar Shekau a precizat ca toate adolescentele s-au convertit la islam si s-au casatorit.

Rapoartele Amnesty ofera noi detalii despre rapirile in masa comise de Boko Haram, precum si despre recrutarea fortata a baietilor si barbatilor. Mai multe fete si femei care au reusit sa scape au povestit ca au fost tinute in conditii atroce, inclusiv in inchisori supraaglomerate, fiind violate si fortate sa gateasca si sa se casatoreasca cu luptatori islamisti. Altele au povestit ca au fost invatate sa traga cu arma si sa fabrice bombe, iar una a declarat ca a fost trimisa la operatiuni, inclusiv in propriul sat.

Amnesty, care vrea ca gruparea Boko Haram sa fie investigata pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii, estimeaza ca peste 4.000 de persoane au fost ucise in 2014. Cel putin 1.500 de civili au murit in primele trei luni ale acestui an, a adaugat organizatia pentru drepturile omului.

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .