.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

În România, în 2011, au fost diagnosticate 6000 de femei cu cancer la sân, incidenţa acestei afecţiuni crescând lent dar continuu în ultimii ani, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Ion Stoian de la Gynecoland, cu prilejul simpozionului ‘Managementul Diagnostic şi Terapeutic al Tumorilor Mamare’.

Important este, a subliniat medicul, că orice femeie poate lua parte activ la depistarea cancerului de sân prin autoexaminare iar un procent de 70% dintre cazurile de cancer mamar sunt descoperite prin autoexaminare.

Examinarea clinică periodică efectuată de medic şi mamografii screening în special, pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani, la un interval de unul sau doi ani, după cum recomandă medicul, şi anual, pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani, sunt, de asemenea, necesare.

Mamografia de screening reduce mortalitatea cu 25-30% la femeile de 50 de ani şi cu 18% la femeile de peste 40 de ani și previne apariţia metastazelor prin diagnostic şi tratament precoce. Descoperit în fază incipientă (stadiul 0 sau 1), cancerul de sân poate fi vindecat în proporţie de 94%.

Dr. Ion Stoian a făcut referire la faptul că pacientele nu prea ştiu unde să se adreseze – medicului de familie sau ginecologului – şi a evidenţiat necesitatea diagnosticului precoce.

De asemenea, el s-a referit la importanţa diferenţierii dintre o tumoră benignă şi una malignă, accentuând asupra faptului că şi în cazul unei tumori benigne trebuie o monitorizare foarte atentă pentru că în timp şi aceasta poate să devină malignă. Ecografia poate fi o metodă de screening la îndemână, a adăugat medicul.
”Bolile mamare non-maligne sunt de zece ori mai frecvente decât cazurile de cancer mamar”, a punctat Ioan Stoian.

Acesta este de părere că atunci când o femeie vine pentru un consult ginecologic să i se facă şi unul la sân.
“Patologia mamară necesită o abordare integrată , o muncă în echipă. Ar fi necesare centrele de diagnostic şi tratament al sânului. În prezent se ocupă institutele dar acestea sunt sufocate ori acest centru ar fi o soluţie”, a apreciat dr. Ion Stoian.     Cititi mai departe pe agerpres

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .