.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Proteste-in-PoloniaInterventia jandarmilor de la Pungesti concomitent cu interzicerea fracturarii hidraulice in cateva localitati din SUA
Fracurarea hidraulică impusă cu jandarmii la Pungești în timp ce în SUA ea este interzisă pas cu pas

Faptul că Franța și Bulgaria au interzis exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică nu i-a impresionat pe guvernanții noștrii. Ei ascultă cântecul de sirenă al Chevron-ului despre cât de bine merge fracturarea hidraulică în SUA. Așa că au asmuțit jandarmii asupra sătenilor din Pungești să aplice legea,asta în timp ce comunitățile din Boulder, Lafayette și Fort Collins din statul Colorado, respectiv Oberlin din Ohio tocmai anunțaseră interzicerea fracturării hidraulice în zona lor (conf.TIME nr.21 din18.nov.2013).

Dar în SUA a mai fost interzisă fracturarea hidraulică pe plan local și în alte 250 de localități din diverse state. Statul Vermont din SUA este primul care a interzis-o pe întreg teritoriul aferent.

La începutul lunii decembrie statul Massachusetts a introdus un moratoriu pe 10 ani, până în 31.dec.2024, de interzicere a oricăror activități legate de gazele de șist. În alte zece state din SUA se află în dezbatere propunerile legislative de interzicere a acestei metode.

Există și localități în care nu s-a putut institui o interzicere a fracturării hidraulice, deși efectele negative apăruseră deja, lăcomia fiind mai mare ca omenia. Un caz tipic este localitatea Youngstown, Ohio, unde odată cu începerea exploatării gazelor de șist, în perioada ianuarie 2011 –februarie 2012 au avut loc 109 cutremure, în condițiile în care între anii 1776 – 2010 nu a fost înregistrat nici un cutremur. Acest caz îmi amintește de Certej, de la noi, care deși în 1971 a fost victima ruperii barajului iazului de steril, murind atunci 79 oameni, și-a dat acordul pentru un iaz de 100 de ori mai mare. Vecinii lor din satul Voia au refuzat oferta cu iazul și 150 de job-uri.
În Canada a fost interzisă fracturarea hidraulică în statele Quebec, Newfoundland și Labrador

Care este situația la noi? Deși metoda fracturării hidraulice este contestată, guvernul, cu iresponsabilitate, a concesionat suprafețe uriașe,prin acorduri petroliere de explorare-dezvoltare-exploatare, pentru exploatarea gazelor de șist. Practic partea de est a subsolului României a fost concesionată companiei americane Chevron, iar partea de vest companiei rusești GazpromNeft. De fapt cele patru perimetre din vest, Ex-2 Tria, Ex-3 Băile Felix, Ex-7 Periam și Ex-8 Biled, cu o suprafață totală de 404 687 ha, a fost concesionate companiei canadiene East West Petroleum Corp., dar aceasta a cedat 85 % din afacere companiei sârbești Nafta Industria Srbje al cărei acționar majoritar este GazpromNeft, totul cu aprobarea guvernului. Ca să vă faceți o imagine despre dărnicia guvernului nostru la concesiuni, comparativ cu alte țări, compania East West Petroleum Corp. are o concesiune în California pentru 3 237 ha, deci o suprafață de 125 de ori mai mică decât la noi. Doar în pustiurile din Maroc mai are o concesiune de 202 343 ha. Chevron –ul a primit în concesiune peste 900 000 ha.

Premierul Victor Ponta, ca să justifice aprobarea acordurilor petroliere cu Chevron, ne flutura teoria independenței față de gazele rusești și un preț de 80 $/1 000 m3 ( față de 380 $/1 000 m3 de piață) în timp ce semna acordul cu GazpromNeft. Curat murdar coane Victor! Ar fi zis Caragiale.

Fenomenul Pungești are o dublă semnificație. El a devenit un simbol al rezistențe față de exploatarea gazelor de șist, dar și prilejul guvernului să-și arate mușchii și să transmită semnale la Înalta Poartă.

După cum se poate observa consecințele vizitei premierului Victor Ponta în SUA au fost două evenimente: intervenția brutală a jandarmilor la Pungești pentru protejarea intereselor Chevron și telefonul primit de președintele Traian Băsescu de la vicepreședintele Joe Biden. Dacă intervenția pentru aplicarea legii a fost promisă de câteva ori, a rămas un mister originea telefonului. Ne imaginăm că după ce premierul român i-a explicat vicepreședintelui american că la Pungești sunt doar câțiva săteni care protestează duși în eroare de un popă, că mai sunt niște ecologiști care nu sunt de acord cu nimic, că poporul este de partea lui și că guvernul va face totul pentru aplicarea legii astfel ca Chevron-ul să-și continue activitatea, au urmat mulțumiri și întrebarea:

Victor, acum spunem ce poate face America pentru România ? La care premierul român a răspuns: Joe,sună-l te rog pe Traian, spunei că am traversat oceanul cu bine și să anunțe poporul, ca să nu-și facă griji.

Cunoașteți altă explicație a telefonului? Faceți-o publică!

Prin intermediul internetului protestele de la Pungești au ajuns în întreaga lume. Dacă doriți să semnați o petiție pe această temă accesați www.avaaz.org.

S-au utilizat informații din site-urile www.foodandwaterwatch.org și www.nofracking.com.

Decembrie 2013

Ioan Ispas

SURSA SI FOTO: STAREANATIUNII

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .