.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

627x0O companie din Rusia deţinută de un oligarh apropiat preşedintelui rus Vladimir Putin şi regimul lui Bashar al-Assad colaborează cu reţeaua extremistă sunnită Statul Islamic în exploatarea unui câmp gazifer din Siria. Informaţia a fost dezvăluită iniţial de revista „Foreign Policy“ şi confirmată ulterior de o anchetă a cotidianului „Le Monde“.

Potrivit „Foreign Policy“, compania rusă Stroitransgaz, condusă de Ghennadi Timcenko, un apropiat al liderului de la Kremlin, şi un om de afaceri sirian ce întreţine legături strânse cu preşedintele sirian Bashar al-Assad colaborează cu Statul Islamic în exploatarea câmpului gazifer Tuweinan, situat la 75 de kilometri sud-vest de Rakka, aşa-zisa capitală a „Califatului Islamic“. Aceste legături de afaceri ciudate între inamici declaraţi au fost semnalate în 2014 de grupul de activişti „Rakka este masacrată în tăcere“. Ferit de bombardamente Complexul gazifer din Tuweinan a fost ferit de bombardamentele şi luptele care devastează Siria, cu excepţia unui raid al coaliţiei anti-SI, efectuat în decembrie anul trecut. Până la raidul coaliţiei coordonate de SUA, complexul şi-a asigurat activitatea mulţumită intereselor comune ale beligeranţilor, situl gazifer făcând obiectul unui acord între regimul de la Damasc, o companie rusească şi jihadiştii din Statul Islamic,  scrie „Le Monde“

Totul a început în 2007, când Guvernul de la Damasc a semnat un contract de 160 de milioane de euro cu Stroitransgaz pentru construcţia complexului gazifer Tuweinan, în centrul Siriei. Ulterior, Stroitransgaz a subcontractat lucrările de la Tuweinan companiei siriene Hesco, aparţinând omului de afaceri George Haswani, un apropiat al lui Bashar al-Assad. Lucrările de construcţie, începute în 2007, au fost întrerupte în 2013, când Frontul al-Nusra, aripa siriană a reţelei teroriste al-Qaeda, a preluat controlul asupra zonei. Însă ele au fost reluate în ianuarie 2014, după ce jihadiştii din Statul Islamic i-au alungat de aici pe rivalii lor din Frontul al-Nusra. Reluarea lucrărilor a fost anunţată şi în presa afiliată lui Bashar al-Assad. „Companiile petroliere ruseşti şi-au demonstrat capacitatea de adaptare la toate condiţiile, respectându-şi contractele în lume în general şi în Siria în particular“, scria pe 12 ianuarie 2014 cotidianul guvernamental sirian „Tishreen“. Cotidianul sirian omitea, însă, să dea detalii din culisele reluării lucrărilor de construcţie la complexul Tuweinan. Lucrările de construcţie au fost finalizate în perioada 2014-2015, potrivit „Le Monde“. În toată această perioadă, ingineri ruşi au fost prezenţi la faţa locului, spun oficiali turci şi un fost comandant din Armata Siriană Liberă. Directorul publicaţiei „Ayn Al-Madina“, Ziad Awad, a confirmat la rândul său ultima vizită a unui inginer rus la complexul gazifer Tuweinan, care a fost adus cu elicopterul în iunie 2015. Interesele economice primează Negocierile dintre Statul Islamic şi Hesco pentru exploatarea complexului gazifer au început în ianuarie 2015. După două luni de negocieri, Statul Islamic se pricopseşte cu încasarea unei chirii lunare de 72.000 de euro. Astfel, Statul Islamic îşi asigură banii necesari ofensivelor sale, iar regimul de la Damasc o parte din necesarul de gaze. Totodată, Hesco şi Statul Islamic au ajuns la un acord asupra împărţirii energiei electrice produse la centrala de la Alep, în nord-vestul Siriei, aflată sub controlul jihadiştilor în 2015 şi alimentată cu gaze  din complexul de la Tuweinan.

Între timp, regimul de la Damasc a preluat controlul asupra centralei din Alep, punând la grea încercare în prezent relaţiile „energetice“ dintre subcontractantul companiei Stroitransgaz şi Statul Islamic. Ghennadi Timcenko şi George Hawsani sunt incluşi pe listele cu sancţiuni ale Trezoreriei americane. Patronul Stroitransgaz este vizat pentru rolul său în anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, în martie 2014, în timp ce apropiatul lui Bashar al-Assad este vizat pentru rolul său în finanţarea Statului Islamic.

sursa si foto:  http://adevarul.ro

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .