.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

imagesSenatorii juriști au dat, marți, un raport favorabil cu un amendament propunerii legislative care completează Legea nr. 51/1991 în sensul că defrișarea ilegală pe suprafețe mai mari de un hectar este considerată amenințare la adresa siguranței naționale a României, potrivit AGERPRES.

Prin propunerea legislativă a PNL este completat articolul 3 al Legii privind siguranța națională cu două noi litere (j prim și litera j secund) în sensul că sunt încadrate în categoria amenințărilor la adresa siguranței naționale „defrișările ilegale pe suprafețe mai mari de un hectar, reducerea fără aprobări legale a consistenței unui arboret cu mai mult de 50% față de prevederile amenajamentului silvic în vigoare, exploatarea fără amenajament silvic a pădurilor încadrate în tipurile T1 și T2, stabilite conform normelor tehnice de amenajare a pădurilor”.

Prin amendamentul adoptat în Comisia juridică, articolul 3 este completat și cu litera m), care are următorul conținut: „orice acțiuni sau inacțiuni care lezează interesele economice, strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondului forestier, cinegetic și piscicol, apelor și altor asemenea resurse, precum și monopolizarea ori blocarea accesului la acestea, cu consecințe la nivel național sau regional”.

În expunerea de motive a propunerii de lege, inițiatorii susțin faptul că domeniul silvic este unul în care inegalitățile și abuzurile „s-au acumulat an după an”.

„Tăierile ilegale și defrișările masive sunt principalele probleme, care s-au perpetuat în absența unor reglementări legale clare și actualizate, precum și prin complicitatea și iresponsabilitatea celor care ar trebui să protejeze pădurea și să aplice legea”, se arată în documentul citat.

De asemenea, inițiatorii propunerii de lege afirmă că introducerea tăierilor ilegale printre vulnerabilitățile la adresa siguranței naționale înseamnă că instituțiile statului — MAI, MApN, SRI „vor putea interveni, alături de Ministerul Mediului, pentru realizarea securității naționale și reducerea corupției din sistem și pentru reducerea jafului”.

Legea are un caracter organic, iar Senatul o va dezbate și supune votului plenului în calitate de Cameră decizională. Propunerea legislativă a fost adoptată de către Camera Deputaților în ședința din 7 octombrie.

sursa :  http://www.paginadeagricultura.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .