.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

În țara noastră, se cultivă haotic soia cu grad de toxicitate și risc cancerigen sporite • Sute de milioane de euro umplu buzunarele latifundiarilor • Toate produsele de pe piața românească au în compoziție organisme alterate genetic • În urma consumului, ADN-ul uman se modifică

Dintr-o telegramă WikiLeaks, aflăm că românii urmau să implementeze încă din 2005, în industria alimentară, soia modificată genetic, odată cu alte organisme alterate în laborator. Artizanul acestei afaceri impuse de americani a fost Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, în guvernul PDL. La data la care face referire documentul, Tabără era șeful Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților: “Valeriu Tabără este unul dintre cei mai sinceri şi influenţi susţinători ai organismelor modificate genetic. Obiectivul ambasadei (n.r. – SUA la București) este să ajute România să intre în UE cu o industrie biotehnologică puternic dezvoltată, precum şi cu o populaţie educată care să înţeleagă meritele biotehnologiei”, suna telegrama trimisă la 18 ianuarie 2005, semnată de Thomas Delare, adjunctul ambasadorului Jack Dyer Crouch.

Numai că, după ce Tabără a ajuns ministru, iar România a intrat în UE, Comisia Europeană nu a recomandat cultivarea și comercializarea produselor din soia modificată genetic. Iar asta pentru că anumite studii acreditate de Uniune au relevat faptul că produsele de acest tip prezintă un major risc cancerigen, aducând, la rândul lor, modificări în structura ADN a organismului uman, declanșând o rată mare de înmulțire a celulelor canceroase. În țări europene ca Germania, Franța, Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Belgia, Olanda, Italia și Spania, organismele modificate genetic sunt fie interzise, fie cultivate sub o strictă supraveghere, care să păstreze riscurile pentru sănătate sub anumite limite impuse de nutriționiști. Oficial, și la noi, cultivarea ar fi fost interzisă, în 2006, numai că, în realitate, producția nu s-a diminuat, ci, dimpotrivă, a sporit, iar semințele sunt declarate ca fiind “curate”, deși provin din “mâna a doua” a recoltei precedente, cu potențial toxic sporit. Prin aportul lui Tabără și prin influența americană, România ocupă un rol important nu numai în intoxicarea propriei populații (soia modificată genetic se folosește pe scară largă la mezeluri și brânzeturi, de pildă), dar și a cetățenilor Europei.

Țara noastră cultivă pe larg soia modificată genetic, deși o declară naturală. Semințele folosite sunt de proveniență americană, modificate în laboratoarele de peste ocean. Statele Unite, conform directivelor FDA, nici nu mai folosesc alt tip de soia. Legislația românească nu a fost arondată la cea a UE, în privința organismelor modificate genetic, la noi, până în 2006, fiind permisă cultivarea acestora în neștire, fără limite de risc, existând chiar “regi ai soiei modificate”, latifundiari care câștigă anual sute de milioane de euro din această afacere, exporturile către UE, dar și către alte țări din afara comunității, fiind uriașe. Țara noastră exportă anual 1,97 milioane tone de soia modificată genetic, deși, în acte, apare ca proteină din soia nealterată sau ca hrană animală pe bază de proteină din soia. “Toţi mâncăm produse modificate genetic, astăzi, chiar dacă ştim sau nu ştim. Deci toţi mâncăm la ora actuală. Circa 90% din producţia de soia din lume este modificată genetic, iar la noi, ce să mai vorbim. Până şi ciocolata are în compoziţie produse obţinute din organisme modificate genetic”, a declarat fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, într-un talk-show televizat.

Soia modificată deteriorează ADN-ul uman

Soia de proveniență americană, cea care a intrat masiv pe piața noastră, conține două tipuri de substanțe cancerigene, rezultate în urma tehnologiei de modificare genetică. Efectele dăunătoare ale Glifosatului şi ale Roundup au fost găsite chiar şi la niveluri frecvent utilizate în agricultură. Roundup provoacă moartea totală a anumitor celule, în termen de 24 de ore. Erbicidele pe bază de Glifosat sunt perturbatoare ale sistemului endocrin (substanţe care interferează cu funcţionarea hormonilor) în celulele umane. Aceste efecte se găsesc la niveluri de până la 800 de ori mai mici decât nivelurile de reziduuri permise în unele recolte modificate genetic, utilizate pentru hrana animalelor, în Statele Unite. Erbicidul Glifosat, folosit la culturile de soia la aceste niveluri, deteriorează ADN-ul din celulele umane. Glifosatul și adjuvanţii Roundup deteriorează celulele placentare umane în concentraţii cu mult mai mici decât cele găsite în utilizările agricole din țara noastră, conform unui raport al Ministerului Sănătății, din 14 septembrie 2007.

Salamul cu soia al lui Ceaușescu

În România, soia modificată genetic a fost introdusă în cultură pe scară largă, în 1998. Aceasta este alterată în structura ADN ca să fie mai rezistentă la dăunători, iar atunci când este stropită cu erbicide, să nu moară odată cu dăunătorul. Numai că modificarea genetică este de natură să aducă daune ireversibile organismului uman, dar și altor plante, prin polenizare. Soia care era cultivată pe vremea lui Ceaușescu, din vestitul “salam cu soia”, era naturală, semințele fiind omologate la Institutul de Cercetare pentru Alimentația Rațională, condus de Iulian Mincu, fost ministru al Sănătății, după decembrie 1989. Se poate spune, deci, că acel “salam cu soia” de care era acuzat Ceaușescu că-l vâra pe gât poporului, ca să-l intoxice, era cu mult mai “curat” decât salamurile și cârnații din magazinele de astăzi. După anul 2000, marii producători agricoli, precum Culiță Tărâță, Triță Făniță, Ioan Niculae, dar și cei mai mici, și-au dat imediat seama de beneficiile financiare ale soiei, după cum relatează un studiu al “Dezvoltării Agriculturii în România în perioada 2000-2010”, publicat în 21 martie 2011. Conform altui raport pe Agricultură, din 11 august 2006, la noi, au fost cultivate 14 varietăţi de soia modificată genetic până la acea dată. Numai în 2004 au fost înfiinţate 5.523 de hectare cu soia modificată genetic, iar în 2006, numărul lor crescuse la 137.278 de hectare. Cifrele de după 2006 sunt amețitoare, deși, din acel an, chipurile, culturile cu soia modificată ar fi fost interzise, la fel și importul de semințe de acest fel. În 2008, de pildă, erau 438.522 de hectare, iar în 2010, 737.212 de hectare. În prezent, se estimează că sunt în jur de 1.125.000 de hectare cu soia, profitul numai la exportul în UE, ajungând la peste un miliard de euro anual.

Soia alterată, în laptele sugarilor

Numai în România, se consumă, anual, 637.000 de tone de soia, majoritatea alterată, iar populația țării habar nu are. Oficial, dintr-un raport al Ministerului Agriculturii din 17 octombrie 2010, aflăm că din laboratoarele internaționale acreditate, intră în țară 32.000 de tone de semințe modificate genetic, în fiecare an, deși legislația interzice acest fapt, iar cantitatea totală a importurilor este de 83.000 de tone. Ceea ce înseamnă că aproape 50.000 de tone de semințe folosite în cultivare nu sunt omologate și prezintă un risc sporit de toxicitate, chiar dacă acestea sunt declarate ca fiind nemodificate.

Fiecare român consumă soia modificată pentru că ponderea culturilor modificate genetic nu numai în țara noastră, ci în lume, e atât de mare, încât nu poate scăpa necontaminat absolut niciun produs. E vorba până și de furajele care se produc în general pe bază de proteină modificată genetic, importată din SUA, Argentina, Brazilia. Proteinele pe bază de soia modificată genetic se găsesc în toate listele de ingrediente aplicate pe spatele produselor, de la pateu vegetal, la mezeluri, brânzeturi, produse de panificație sau de patiserie și cofetărie. Inclusiv în laptele praf dat sugarilor.

Mai mult, soia modificată genetic este folosită în hrana animalelor de carne, pe baza proteinei extrase din aceasta. În mai 2011, fermierii români s-au adresat Parlamentului European cu o solicitare prin care să-i lase să cultive soia modificată genetic, pentru hrana animalelor, iar mai apoi, să poată fi exportată această carne pe piața UE. Avizul a fost “favorabil de principiu”, iar fermierii nu au așteptat reglementări în domeniu de la Ministerul Agriculturii, ci au sporit, peste noapte, câmpurile cu culturi modificate genetic, pe care, mai apoi, le vând marilor latifundiari care se ocupă de traficul internațional cu soia.

“În țara noastră, conform unui sondaj adus la cunoștința Oficiului pentru Protecția Consumatorului, dar și Ministerelor Sănătății și Agriculturii, populația dorește în proporție de 82% interzicerea definitivă a culturilor modificate genetic și pedepse aspre pentru cei care practică astfel de culturi”, susţine Gabriel Păun, de la organizația “Agent Green” din București.

Monsanto s-a folosit de latifundiarii români

Monsanto s-a folosit, conform documentelor WikiLeaks publicate de presa românească, de oamenii de afaceri Culiţă Tărâţă şi Ioan Niculae, ca să penetreze cercul unor oficiali români cu influență, pentru a susţine interesele atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles. Culiță Tărâță este latifundiarul din Insula Mare a Brăilei, unde se cultivă mai bine de o treime din cultura de soia din România. Reprezentanţii filialei Monsanto, cu sediul în Ilfov, au organizat, vara trecută, o vizită la Bruxelles, prin care au încercat să arate că un stat membru al UE, România, susţine cultivarea organismelor modificate genetic. Monsanto a beneficiat atunci și de sprijinul lui Adrian Rădulescu, secretar de stat în ministerul Agriculturii pe vremea lui Tabără, dar şi de cel al lui Lucian Buzdugan, pe atunci membru al comisiei prezidenţiale pentru dezvoltarea agriculturii, numit de Traian Băsescu.

Intervenția din Codex Alimentarius

Din România, pleacă, spre Uniune, cantități uriașe, iar populația europeană nici nu realizează cât de periculoase sunt aceste produse pentru sănătate, modificate și multiplicate pe scară largă în scopuri mercantile. Cu toate că UE, conform unei rezoluții din 2004, nu recomandă direct cultivarea soiei modificate genetic, Codex Alimentarius (un document ce prevede normele alimentare pentru populația europeană și schimbarea tehnologiei de hrană, începând cu 2010) permite acest lucru, ba chiar îl indică ţărilor membre ca fiind obligatoriu până în 2018. România a aderat la Codex Alimentarius în 31 decembrie 2009, prin semnătura lui Emil Boc, respectiv prin cea a ministrului interimar al Agriculturii, care, la acea vreme, era Radu Berceanu. Avizul a fost dat de Comisia pentru Agricultură, șeful acesteia fiind, pe atunci, nimeni altul decât Valeriu Tabără, viitorul ministru din domeniu. Codex Alimentarius a fost aprobat printr-un tratat de principiu, din partea României, de Traian Băsescu, alături de alți șefi de state din UE, în ianuarie 2009. Imediat după semnare, a izbucnit scandalul cu tratamentul produselor agricole cu initium, o substanță extrem de cancerigenă, iar România a fost aleasă pentru a testa produsul în dezvoltarea roșiilor, conform Codex Alimentarius. Soia modificată genetic, însă, a fost trecută cu vederea. Ba chiar a început să se cultive la vedere, considerându-se că aderarea la acest Codex abrogă alte prevederi contrare, cum ar fi interzicerea din 2006.

Riscul cultivării soiei modificate genetic în România sporește și datorită procedeelor ce ţin de agricultura intensivă și de agricultura extensivă. Mai ales în zona Ardealului, unde există hectare întregi cu soia, a cărei cultivare scapă de sub control. Cultivarea soiei e laborioasă. Terenul pe care se însămânțează soia modificată se foloseşte doar în acel an, după care se face o pauză de un an. Semințele se iau numai de la producători omologați. Pe timpul cât se crește planta și îi apar semințele, plantația este ferită de vânt prin procedee speciale cu prelate. Motivul este acela ca sămânța nou-creată să nu se împrăștie pe alte suprafețe. Această sămânță modificată nu mai e conform omologării, iar plantele ieșite din ea suferă mutații care prezintă pericole mult sporite pentru sănătatea umană. De aceea se și ia pauza de un an, pentru ca să nu existe pericolul contaminării unei recolte consecutive. Recomandat e ca însămânțările să se facă numai cu produse ieșite din laboratoare omologate, din SUA sau Japonia. La noi în țară, nu se ține cont de acest procedeu, primând cantitatea recoltei și banii încasați de la export. Nu se feresc terenurile de vânt puternic, nu se face pauza necesară de un an, iar semințele se importă mai mult din Brazilia și Argentina, de unde nu au omologare, pentru că sunt mai ieftine și au o așa-numită “certificare RR”, adică n-ar pune în pericol sănătatea oamenilor. Tocmai acestea, așa cum s-a constatat prin expertize de laborator, conduc la un Roundup și un Glifosat mai mari. Așa că producția din România a ajuns să conțină mutații semnificative, fiind cu risc cancerigen dublu sau triplu decât soia care se cultivă prin procedura corectă. Iar această soia se vinde la preț de dumping, e favorita procesatorilor de alimente din România, dar și din alte țări din UE. Practic, România e principalul agent toxic alimentar de pe piața UE, tocmai din pricina faptului că la noi, soia se cultivă ca-n jungă.

Teoria conspiraţiei: decimarea populației

În privința organismelor modificate genetic și a Codex Alimentarius sunt din ce în ce mai răspândite teorii ale conspirației care susțin că organizațiile oculte internaționale care doresc instaurarea unui Guvern Mondial urmăresc decimarea populației Terrei. Oculta Mondială ar fi ajuns la concluzia că pentru stăpânirea populației planetare ar fi nevoie de numai două miliarde de oameni. La această cifră nu mai există opoziție din partea cetățenilor față de deciziile globale ale grupurilor de conducere mondială. Cum numărul populației se apropie cu pași repezi de șapte miliarde, iar războaiele nu ajung să scadă această cifră, cea mai bună soluție e foametea controlată și implementarea organismelor modificate genetic, dublate de viruși și boli de laborator, precum gripa porcină, ebola etc. Tocmai de aceea s-ar dori, de fapt, o producție necontrolată de soia modificată genetic numai în acele laboratoare care pot altera ADN-ul plantei spre a-l face nociv pentru om. Dacă e adevărat, atunci România contribuie din plin la această soluție de răspândire în întreaga lume, a organismelor modificate genetic și toxice.

Sursa si foto: Ziuanews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .