.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Firma Berg Sistem Gaz, care se ocupă de distribuirea gazelor în Sighetu Marmaţiei, şi al cărei director local a fost grav rănit în explozia de azi-dimineaţă, de la clubul Euphobia, este o firmă mică, cu sediul declarat în trei camere de pe bulevardul Carol, din Bucureşti.

Deţinută în proporţie de 99,68% de Anumersus Co. Ltd., un offshore înregistrat la Limassol, în Cipru, şi care nu plăteşte taxe statului român, firma a fost cumpărată în 2010 de la cei trei foşti acţionari, Vasile Grigorescu, Veniamin Ionuţ Dojana şi Dan Radu Nicoară. În acţionariatul actual mai apare, cu 0,32%, Gheorghe Belean.

Începând cu 18 octombrie 2011, administratorul acestei firme este Costin Berevoianu, consilier al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Berevoianu a condus ARBAC (Administraţia Apă-Canal din Bucureşti), postură din care negocia amenzi şi contracte cu Apa Nova, apoi a fost preluat la primărie de Sorin Oprescu.

Costin Berevoianu a explicat pentru gândul că firma Berg Sistem Gaz a concesionat, de la Ministerul Economiei, serviciile de distribuţie de gaz în Sighetu Marmaţiei şi a primit licenţa să procedeze la fel în două localităţi vecine – Vadu Izei şi Sarasău.

Practic, firma funcţionează ca un intermediar, care în plus construieşte şi ţevile de gaz din localitate. Preia gazul de la compania EON Gaz, din reţeaua naţională de transport deţinută de Transgaz şi îl bagă în reţeaua proprie, livrându-l către consumatori la un preţ stabilit de firmă. La încheierea contractului de concesiune, reţeaua de ţevi va intra în proprietatea statului.

Reţeaua de gaz construită de Berg Sistem Gaz la Sighetu Marmaţiei are aproximativ 45 de kilometri de ţevi şi deserveşte în jur de 2.500 de abonaţi. Înainte de investiţie, nu exista reţea de gaz în localitate. “Mai avem de realizat cam 25-30 de kilometri ca să încheiem obligaţiile de investiţii”, a declarat Berevoianu.

În 2010, firma Berg Sistem Gaz a declarat pierderi de aproximativ 800.000 de euro la Ministerul Finanţelor.

“E foarte posibil ca din cauza gerului o conductă să se fi fisurat”

Costin Berevoianu, care la ora aceasta se află la Sighetu Marmaţiei, pentru a participa la anchetarea exploziilor, spune că ţevile de gaz din zona deflagraţiei sunt relativ noi, pentru că reţeaua a fost construită în 2006.

Echipa de la Berg Sistem Gaz a identificat scurgerea de gaz în intersecţia străzii Corneliu Coposu (unde se află imobilul care găzduieşte clubul Euophobia) cu strada Gheorghe Şincai, după ce a decopertat asfaltul din perimetru.

“Este o pierdere de gaz la o ţeavă de 90 de milimetri. În zonă nu s-a lucrat recent, dar au loc controale anuale, e un grafic regulat de lucrări. Este foarte posibil ca în urma gerului din ultima perioadă, o conductă să se fi fisurat. Nu sunt ţevi din cele vechi, de oţel, sunt din astea noi de polietilenă”, a explicat Costin Berevoianu pentru gândul.

Sursa si foto: Gandul

 

 

 

 

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .