.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

În acest loc este un lucru obişnuit să dai, la tot pasul, peste oameni trecuţi de 100 de ani care duc o viaţă activă cultivându-şi plantele şi îngrijindu-şi singuri podgoriile.

Care e secretul longevităţii locuitorilor din insula grecească Ikaria, locul unde oamenii au uitat de moarte? Răspunsul pare complex, însă localnicii dezvăluie nonşalant ce cred ei că reprezintă secretul lor: dieta meditereaneeană, vinul, somnul de după-amiază şi viaţa sexuală activă.

Mai concret, reţeta longevităţii acestor oameni constă în regimul alimentar bogat în ulei de măsline şi legume, pe care le cresc în propriile grădini şi prin consumul moderat de lactate (cu excepţia laptelui de capră) şi carne, scriu jurnaliştii de la The New York Times în ediţia online.

Evitarea grăsimilor saturate prezente în carne şi lactate reduc riscul apariţiei bolilor de inimă, uleiul de măsline măreşte colesterolul benefic, iar laptele de capră îmbunătăţeşte digestia.

De asemenea, plantele pentru ceaiuri, care se găsesc în Ikaria sunt considerate adevărate remedii naturale, conform Ioannei Chinou, expert în proprietăţile bioactive ale produselor naturale.
Menta sălbatică luptă împotriva bolilor gingivale şi gastro-intestinale, rozmarinul este un bun remediu pentru gută şi despre artemisie se crede că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Fără ceas, se trezesc târziu şi dorm la amiază

Pe lângă alimentaţie, somnul de după amiază îi ajută pe ikarieni să ducă o viaţă lungă şi sănătoasă. “Aici oamenii se trezesc târziu, iar la amiază trag un pui de somn. Nimeni nu poartă ceas pentru că pur şi simplu nu ne interesează niciodată cât e ora’’, a explicat medicul local Ilias Leriadis.

Obiceiul de a dormi după amiază, de cel puţin trei ori pe săptămână reduce apariţia bolilor de inimă cu 37%, conform studiilor făcute la Universitatea din Atena şi la Harvard. De asemenea, o viaţă sexuală activă poate creşte durata de viaţă, iar 80% dintre ikarienii cu vârste cuprinse între 65 şi 100 de ani declară că au o activitate sexuală regulată.

Stilul de viaţă de pe insulă l-a ajutat să se vindece de cancer la plămâni

Când a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, în 1943, grecul Stamatis Moraitis care trăia în America, s-a decis să se retragă pe insula Ikaria, locul său natal pentru a putea fi înmormântat aproape de strămoşii săi, când avea să îi vină sfârşitul. Odată ajuns acasă, grecul a început să se simtă din ce în ce mai bine, starea de sănătate imbunătăţindu-i-se vizibil.

Într-o zi, s-a hotărât să planteze câte ceva în grădină, chiar dacă nu era sigur că va mai apuca ziua în care să culeagă roadele. însă, după şase luni Stamatis era încă în viaţă şi după recoltat a început să se ocupe şi de podgoria familiei.
Lucrul la podgorie a devenit o rutină, după ce se trezeşte îşi îngrijeşte podgoria, până la amiază când trage un pui de somn, iar serile şi le petrece la o tavernă locală. Deşi nu a făcut chimioterapie sau vreun altfel de tratament, ikarianul s-a vindecat de cancer şi încă duce o viaţă activă la trei decenii şi jumătate după ce a fost diagnosticat cu această boală nemiloasă.

sursa si foto: EVZ.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .