.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

imagesMinisterul Finantelor Publice a luat decizia de a impune plata contributiei la fondul public al asigurarilor de sanatate pentru venituri din anumite investitii fara consultarea contribuabililor, a mediului de afaceri sau a categoriilor direct afectate in legatura cu impactul real al masurii.
Incepand de anul viitor, persoanele fizice datoreaza bugetului Casei Nationale de Asigurari Sociale de Sanatate (CNASS) o cota de 5,5% aplicata veniturilor din chirii, indiferent daca persoana respectiva contribuie deja la respectivul buget prin sumele deduse din alte venituri. Fundatia Romanian Business Leaders si Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania considera ca introducerea unei astfel de masuri este echivalenta cu o marire artificiala si netransparenta a cotei unice, se arata ontr-un comunicat comun al celor doua organizatii.

Intrucat nu exista nicio contraprestatie din partea bugetului asigurarilor de sanatate pentru aceasta cota suplimentara de contributie, ea se traduce printr-o crestere a cotei efective de impozitare a veniturilor din investitii.
Intr-o situatie asemanatoare se afla decizia privind introducerea unor contributii obligatorii la sistemul de pensii pentru persoane fizice care obtin venituri din activitati independente.

Este, in fapt, o masura fiscala discriminatorie. Intrucat se aplica numai veniturilor din anumite investitii (chirii) si nu pentru toate veniturile din investitii (dobanzi, dividende, castiguri de capital) sau celor din vanzarea proprietatilor imobiliare. Masura incalca, astfel, atat principiul echitatii fiscale in ceea ce priveste impunerea diferitelor tipuri de venituri ale persoanelor fizice, cat si principiul neutralitatii masurilor fiscale in raport cu diferite categorii de investitori si capitaluri. Ambele principii sunt statuate de Articolul 3 – Principiile fiscalitatii – din Codul Fiscal aprobat de Legea 571/2003, asa cum a fost modificat si este in vigoare in prezent in Romania.

Nu va genera venituri pentru bugetul pe termen scurt si mediu. Astfel de masuri contradictorii si necorelate au ca efect cresterea gradului de neconformare (evitarea platii contributiei) si o tendinta de a evita declararea veniturilor respective si a veniturilor, in general.

Distorsioneaza competitia in piata imobiliara intre diferite categorii de actori (persoane juridice si respectiv persoane fizice) generand o perturbare artificiala a pietei imobiliare, ca urmare a aplicarii unor cote de fiscalitate diferite. Nu in ultimul rand, este posibil ca scaderea randamentelor din investitiile imobiliare destinate inchirierii sa determine reorientarea fondurilor disponibile pentru acest tip de investitie din constructii (investitii avand grad mare de multiplicare in economie si efect direct in ocuparea fortei de munca si reducerea somajului) catre alte tipuri de investitii, cu fiscalitate mai redusa, dar fara efecte pozitive sau cu efecte foarte limitate pentru economia romaneasca.

Credem cu tarie ca masurile de crestere a fiscalitatii pentru veniturile din chirii si activitatile liberale nu fac decat sa descurajeze investitiile in constructii si spiritul antreprenorial al celor ce au decis sa urmeze calea unei activitati independente.

Documentul este semnat de Mihai Marcu (proprietarul Medlife, din partea FRBL) si Florin Pogonaru (din partea AOAR)

sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .