.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

În şedinţa de guvern de miercuri ar fi trebuit aprobată trecerea parterului Casei Coandă din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a statului şi din administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), în administrarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), în scopul reînfiinţării Muzeului Naţional Henri Coandă. Adoptarea iniţiativei legislative a fost însă amânată, cu o săptămână.

Vestea proastă ne-a fost comunicată chiar înainte de închiderea ediţiei şi abia am apucat să retragem de la tipar articolul care vestea adoptarea normativului (fuseserăm asiguraţi, în prealabil, că nu va fi niciun impediment în acest sens). Se pretinde că întârzierea este obiectivă, determinată de necesitatea îndeplinirii unor formalităţi birocratice şi că nu există o opoziţie în interiorul Guvernului Ponta, împotriva acestei măsuri strict necesare pentru recuperarea, restaurarea şi revalorificarea patromoniului Coandă.

Sperăm că nu este decât o simplă coincidenţă, între refuzul Ministerului de Finanţe de a delega o persoană la reuniunea organizată, luni, de Asociaţia Henri Coandă, Biblioteca Naţională a României şi Jurnalul Naţional, reuniune la care au fost reprezentate toate celelalte instituţii cu rol determinant în revalorificarea patrimoniului Coandă, şi opoziţia singulară a Ministerului de Finanţe la adoptarea hotărârii de reînfiinţare a Muzeului Naţional Henri Coandă.

Până una-alta, noi vom continua campania începută pe data de 20 mai. Am fi continuat, chiar dacă hotărârea de guvern ar fi fost adoptată, pentru că, veţi vedea, simpla reînfiinţare formală a Muzeului Coandă nu va fi decât începutul unui drum lung şi, din păcate, anevoios, până la atingerea obiectivelor formulate mai sus.

Coandă în revista franceză „Radar”

Pe 10 ianuarie 1954, influenta revistă franceză Radar anunţa că „Inginerul Henri Coandă va schimba economia regiunilor deşertice” şi adăuga „Utilizând energia solară, Henri Coandă desalinizează apa de mare. În faţa unei comisii oficiale, invenţia sa a funcţionat de o manieră mai mult decât satisfăcătoare”.

Sursa si foto: Jurnalul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .