.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat, joi, în cadrul unei ceremonii la Ambasada Poloniei, că România a repatriate Poloniei aurul rămas în tezaurului BNR până în 1947.

Acesta nu a uitat să menționeze că, de cealaltă parte, România nu a primit înapoi tezaurul trimis în Moscova în urmă cu aproape 100 de ani.

“În decembrie 1916, în timpul Primului Război Mondial, România a trimis aurul în Moscova către o ţară aliată, departe de linia frontului, printr-un teritoriu care era incomparabil mai prietenos decât cel străbătut de aurul polonez în anul 1939. Şi aurul nostru nu a fost returnat în România, după aproape 100 de ani”, a declarat Isărescu, citat de Ziarul Financiar.

În septembrie 1939, prin România a fost evacuat tezaurul Bank Polsky, banca cetrală poloneză, care avea în acel moment un statut similar cu cel al Băncii Naţionale a României. O mică parte din tezaurul polonez nu a mai reuşit să părăsească România şi a rămas în custodia BNR până în 1947.

Guvernatorul BNR s-a aflat la această ceremonie pentru a i se înmâna Crucea de Comandor al Ordinului de Merit a Poloniei.

“Această distincţie mi-a fost acordată în semn de recunoaştere a contribuţiei mele la dezvoltarea cooperării polono-române şi promovarea cunoaşterii istoriei comune a ţărilor noastre. Cu toate acestea, eu cred că această distincţie este meritată aât de Banca Naţională a României, o instituţie în care mi-am petrecut 22 de ani din cariera mea, cât şi de predecesorii mei de la banca centrală şi eforturilor lor, făcute în scopul de a ajuta poporul polonez să-şi salveze tezaurul”, a mai adăugat acesta.

sursa si foto: B1TV

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .