.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Guvernul a decis in sedinta de marti suspendarea pe o perioada de sase luni a emiterii titlurilor de despagubire in cazul imobilelor nationalizate, a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Executivului. De asemenea, premierul Mihai Razvan Ungureanu a sesizat Parchetul pentru o serie de nereguli depistate la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). In urma unui audit efectuat la ANRP au fost descoperite nereguli grave in modul de repartizare a dosarelor de despagubire. Aceasta in conditiile in care s-a constatat ca au ramas 38.000 de dosare nesolutionate.

Un exemplu este ierarhizarea dosarelor in functie de urgentele medicale ale proprietarilor. Auditul intern a aratat ca au fost luate in calcul, in mod abuziv, adeverinte eliberate de medici de familie in care diagnosticele invocate pentru urgentarea procesarii dosarelor au fost infectie urinara, tahicardie, fost fumator si consumator de etanol.

Citeste mai jos citeva articole esentiale pentru a intelege importanta fenomenului retrocedarii si magnitudinea abuzurilor din sistem:

* De ce este ANRP institutie cheie contra-cronometru

* CEDO a pronuntat marti prima hotarare pilot impotriva Romaniei. Statul are la dispozitie 18 luni sa rezolve problema restituirii proprietatilor nationalizate in timpul comunismului

* Decizia CEDO: cum vor fi influentati fostii proprietari si implicatiile asupra Fondului Proprietatea

Potrivit proiectului de act normativ adoptat de Guvern, se suspenda cu sase luni si conversia in numerar a despagubirilor, precum si evaluarea imobilelor pentru care trebuie acordate despagubiri. Dan Suciu a precizat ca o astfel de masura este luata in vederea consolidarii legislatiei in domeniu. In aceasta perioada, se va elabora un alt act normativ. Alte motive ale suspendarii tin de hotararea CEDO din octombrie 2010 care acorda statului roman 18 luni pentru rezolvarea problemei restituirii si faptul ca la Fondul Proprietatea statul mai detine 0,34%.

La finalul sedintei de Guvern, presedintele Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Dorina Danielescu, a declarat ca a solicitat auditul la instalarea sa in functie, adica in octombrie 2011.

Abuzuri uriase

Cele 38.000 dosare nerezolvate au fost constituite in baza Legii 10/2001 si inregistrate in perioada 2005-2011. Din aceste dosare, 21.000 erau in stadiu de asteptare fara sa fi fost repartizate consilierilor, iar 17.000 erau in lucru, fara a fi analizate.

* In 80% din dosarele constituite in baza Legii Fondului Funciar reprezentand titlurile de despagubire nu au fost atasate certificatele care sa ateste calitatea de mostenitor.

Danielescu a mai spus ca s-a constatat ca in unele cazuri onorariile avocatilor ajungeau sa fie mai mari decat valoarea despagubirilor.

“S-a constatat ca dosarele de despagubire au fost atribuite in vederea evaluarii proprietatilor catre aceleasi 12 societati din 34 inregistrate sau catre aceiasi 10 evaluatori persoane fizice autorizate din 53. Suma totala platita in 2010 societatilor de evaluare s-a ridicat la circa trei miliarde lei, din care 91% catre cele 12 societati, iar in 2011 au fost achitate aproximativ 1,8 miliarde lei, din care 76% tot catre cele 12 societati”, a mai spus Danielescu.

Auditul a mai aratat ca nu a fost respectata cronologia emiterii titlurilor de plata in functie de ordinea depunerii cererilor de optiune si ca nu au fost exercitate caile legale de atac impotriva procedurilor de executare silita.

O alta situatie identificata a fost cea in care sefa servicului de contencios nu avea studii juridice, ci de psihologie.

Sursa in continuare: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .