.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

japonia-steag-la-clasă-roÎn Japonia este o cu totul altă lume, cel puțin așa ne determină să credem următorul material video realizat într-o școală din această țară și vizionat de aproximativ 9 milioane de ori. Am putea spune că a ajuns viral.

După ce îl veți urmări până la capăt, într-un final, vă veți întreba de ce capetele luminate de pe la noi, îmbibate de aburii reformei de aproape 3 decenii, nu preiau ceva și din modelul japonez? Chiar, oare de ce?

Clipul este filmat la școala din Saitama, Japonia, și surprinde pauza de masă a elevilor, pauză care durează 45 de minute. Este de prisos să mai spunem cât de bine și frumos este organizat acest eveniment de către cei implicați, copii, cadre didactice și personalul din bucătărie, câtă naturalețe, câte zâmbete și bun simț. Pentru elevii japonezi, pauza de masă reprezintă o modalitate prin care învață să devină mai responsabili, să respecte reguli și să își asume sarcini.

Fiecare copil își pune dimineața în ghiozdan, un săculeț care cuprinde:o față de masă, o periuță de dinți, bețișoare, o batistuță și o cană. Toate acestea vor fi folosite în timpul pauzei de masă, când tot ei, sprijiniți și supravegheați de profesori, vor organiza totul. Pentru început, copiii merg împreună cu profesorul la cantină să își preia mâncarea. Copiii mai mici sunt ajutați de un lift și de un cărucior, cei mari se folosesc de propriile puteri. Înainte de a prelua mâncare, ei nu uită să mulțumească bucătăreselor pentru ceea ce au gătit. De fapt, la finalul fiecărei ore, copiii mulțumesc profesorilor pentru ceea ce i-au învățat. Ajunși în sălile de clasă, locul în care vor lua masa, tot copii vor fi cei care se vor ocupa de curățenie și împărțirea mâncării, preparată de bucătărese din produsele existente în grădina școlii sau din recolta locală.

În ziua în care materialul a fost filmat, bucătăresele au pregătit o supă din cinci legume, un piure de cartofi precum și pește cu sos. Copiii mai aveau și lapte la cutiuță. După ce cutiuțele erau golite acestea erau rupte, spălate și duse, la final, în bucătărie, pentru a fi reciclate.

Revenind la desfășurarea propriu-zisă a mesei, nu putem să nu remarcăm faptul că grija pentru curățenie este exemplară, iar copiii își cunosc foarte bine rolul. Se spală pe mâini, își așează pe măsuță obiectele aduse de acasă și pe care le-am enumerat anterior, se echipează cu halate albe și își pun bonete pe cap, dar și o mască de protecție la gură, curăță foarte bine locul și se dezinfectează cu gel dezinfectant, răspunzând și la întrebări referitoare la starea lor de sănătate,

La final, totul este curățat, cărucioarele cu veselă și resturi sunt duse la bucătărie, iar activitățile revin la normal.

Pe când în România așa ceva?!

 

sursa si foto: http://xn--laclas-n0a.ro/generic

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .