.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

IMG_20150504_163608-300x225Dacă în unele sate se practica punga cu făină, ulei și zahăr, în Apuseni voturile erau cumpărate cu metri cubi de lemne. Cel puțin astfel susține Voicu Tomoș, fost pădurar la Măguri Răcătău (judeţul Cluj), care a cunoscut îndeaproape sistemul bine pus la punct prin care pădurile din Apuseni erau (şi mai sunt) defrişate intensiv şi ilegal, chiar de către cei puşi acolo să le păzească. Şi a decis să vorbească. Om dintr-o bucată, Voicu Tomoş (foto)este unul dintre puţinii curajoşi care au întors armele, cu orice risc. De altfel, el este judecat acum că ar fi furat lemn din pădure în valoare de aproape 3 miliarde de lei vechi. Numai că asupra lui Tomoş s-au făcut presiuni să fie părtaş la acest furt masiv. Într-un interviu pentru ProTV, el a explicat că fiecare pădurar trebuie să dea minim 16.000 de euro anual şefilor săi, bani din care o parte sunt pompaţi apoi în campaniile electorale.

Dincolo de sumele trimise regulat, eu existat şi momente de „dezmăţ”, cum este cel relatat de Voicu Tomoş în exclusivitate pentru România Curată. Beneficiară a fost Elena Uioreanu, care în 2012 a candidat, pe Colegiul 9 Cluj, aşa-numit „de munte”, la Camera Deputaţilor, din partea USL. La vremea respectivă, Elena era soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Cei doi au divorţat la finalul anului 2013, înainte ca Horea Uioreanu să fie arestat pentru fapte de corupţie.

„Pentru doamna Uioreanu, ca să ajungă ea deputat, toţi pădurarii de pe toate dealurile din colegiul unde a candidat, au dat lemne la populaţie să meargă să o voteze, unul la mână, şi să facă bani să dea la partid, la USL, doi la mână. Nu ştiu exact sume. Patru zile a fost dezmăţ total în pădure înainte de alegeri. Alegerile au fost duminică, iar miercuri, joi, vineri şi sâmbătă s-a furat după puteri, care cât a putut duce. Ne-a venit ordin pe cale ierarhică”, a spus Tomoş.

Pădurarul a explicat şi cum se pune în practică un astfel de plan. „Se face o şedinţă în sat sau când întâlneşti oamenii în pădure le spui că au liber în cutare zile. Doi-trei metri cubi de familie, dar nu poţi să-i urmăreşti pe toţi. În schimb, le spui că trebuie votată Elena Uioreanu. De data aceasta a fost ea, altădată era alt candidat”, a explicat Tomoş.

Sursele România Curată spun că, în acea perioadă, au existat cazuri de copii care nu au mai fost lăsaţi să meargă la şcoală: „Îi duceau părinţii în pădure, ziua şi chiar noaptea, să poată fura cât mai mult”.

elena-uioreanu-1-370x290Elena Uioreanu (foto) a afirmat că nu are nicio legătură cu defrişările din Apuseni. „Nu am ştiinţă de aşa ceva, eu sunt împotriva tăierilor abuzive din păduri. Ştiu ce defrişări se fac, tocmai de aceea am făcut trei acţiuni de plantare de copaci, am susţinut şi financiar acest demers. Mi se pare aiurea să mă acuze pe mine. Am fost la Măguri Răcătău la o cabană la care se ajungea greu şi mi-au spus oamenii că drumul nu se asfaltează ca să se poată fura lemne. I-am ajutat să pietruiască drumul, să nu mai fure fiecare cât vrea. Nu am vrut niciodată să am de-a face cu ocoalele silvice, tocmai pentru că nu ştii niciodată cine fură şi cine îi protejează pe hoţi”, a declarat parlamentarul.

Alegerile pe Colegiul 9 Cluj au fost câştigate la o diferenţă confortabilă de Elena Uioreanu, cu 7.606 voturi (51,42% din sufragiile exprimate). Pe locul al doilea s-a clasat reprezentantul ARD Alexandru Coroian, cu 3.255 de voturi (22%).

Fostul pădurar de la Măguri Răcătău a mai subliniat că a aflat că anul trecut, la alegerile prezidenţiale, pădurarii ar fi avut voie să împartă 30 de metri cubi fiecare pentru ca sătenii să îl voteze pe Victor Ponta.

România Curată va publica zilele următoare un amplu interviu cu Voicu Tomoş, omul care s-a luat la trântă cu mafia din pădurile României.

Sâmbătă, 9 mai, românii sunt chemaţi să protesteze împotriva despăduririlor masive. Manifestaţii vor fi organizate concomitent în 14 oraşe din România – Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Baia-Mare, Braşov, Focşani, Iaşi, Ploieşti, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgovişte şi Vaslui. O manifestare similară va avea loc duminică, 10 mai, la Constanţa, intitulată “DA parcurilor şi pădurilor, NU mall-urilor în Constanţa”. În semn de solidaritate, astfel de evenimente vor fi organizate şi de românii din Viena (Austria), Paris (Franţa), Montreal (Canada), Londra (Anglia), Stockholm (Suedia) şi Madrid (Spania). DETALII AICI

sursa si foto:  http://www.romaniacurata.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .