.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

ld2-620x264Leon Dănăilă s-a născut în 1933, în județul Botoșani. A absolvit Facultatea de Medicină la Iași, în anul 1958. După ce a lucrat la spitalul Comăneşti şi la Dărmăneşti, a ajuns să activeze în cadrul Spitalului „Gheorghe Marinescu” – Bucureşti. La 14 ani de la absolvirea facultății de medicină a devenit și absolvent al facultății de psihologie. Odinioară, i s-a prezentat propunerea de a lua în primire ministerul sănătății. N-a acceptat! A preferat să rămână lângă pacienții săi, pentru a-i elibera cu mâinile sale de aur din lanțurile bolii și a-i ajuta să-și recapete puterea și bucuria de a trăi.

Cu decenii în urmă, la debutul său în activitate, intervențiile chirurgicale pe creier erau efectuate într-un mod extrem de invaziv, lipsit de finețe, cu distrugeri serioase ale substanței cerebrale. Datorită unei tehnici de operare de mare finețe, pe care a deprins-o peste hotare și care presupunea folosirea microscopului în timpul operațiilor, a reușit să reducă substanțial mortalitatea post-operatorie și frecvența de manifestare a sechelelor (ex.: paralizii) și complicațiilor post-operatorii.

A avut ocazia să rămână peste Ocean, dar a preferat să lucreze aici, în țara în care s-a născut. A ajuns în nenumărate alte țări. În 1991 a devenit profesor neurochirurg la clinica de Neurochirurgie a UMF “Carol Davila”. Pentru medicul Dănăilă, printre calitățile unui chirurg se numără și compasiunea față de cel operat, pe lângă talentul nativ și îndemânare.

De 12 ani are calitatea de membru al Academiei Române și de 21 ani cea de membru al Academiei de Științe din New York. Deține 18 brevete de invenție și zece pentru realizarea unor inovații. Are calitatea de unic autor, coautor și colaborator în redactarea unui număr de 54 de volume și atlase, dintre care 24 sunt în engleză. La un moment dat, era gata să își scoată la vânzare locuința, spre a putea publica o lucrare medicală.

Intervențiile chirurgicale, oricât de dificile, nu-l sperie. Dacă nu l-ar împiedica modestia, s-ar putea lăuda cu mai mult de 40000 de intervenții chirurgicale realizate într-o activitate de peste o jumătate de secol, pusă în slujba neurochirurgiei. De fapt, a oamenilor aflați în suferință! S-a declarat, la un moment dat, ca fiind un medic „sărac”, ba chiar cel mai sărac dintre medici. Medicul Dănăilă n-a urmărit niciodată înavuțirea. Este semnul unei mari bogății sufletești. A făcut mereu parte din nobila breaslă a „medicilor fără de arginți”. Un „mic” amănunt: la locul de muncă, pe ușa sa, scrie că nu se plătesc bani pentru consultații.

Doctorul cu mâini de aur spune că a descoperit un nou tip de celulă, al cărei rol principal este protejarea creierului de elementele dăunătoare. La sfârșitul anului 2000 a primit gradul de Ofițer al Ordinului Național al Serviciului Credincios și tot atunci a fost premiat de către Academia de Științe Medicale pentru întreaga sa activitate inovativă. De-ar fi să ia viața de la capăt, ar merge pe aceleași căi pe care le-a urmat și până acum. În străinătate s-ar duce doar pentru a deprinde tehnici noi, nu pentru a rămâne definitiv. Spune că orice boală are o parte de 50% organică și 50% o parte psihică. Și că Dumnezeu intervine adesea prin oameni… ca să le facă oamenilor bine!

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse informații: Facebook (pagina oficială), www.gandul.info, www.citateortodoxe.ro

 

Sursa si foto:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .