.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

imagesDe 3 saptamani ne strangem cateva zeci de mii de oameni in toata tara si tragem semnalul de alarma. De 22 de zile strigam “Uniti Salvam ROSIA MONTANA!” si facem bataturi de la batut cu sticlele in asfalt. 22 de zile in care am fost tratati ca niste copii rasfatati de politruci si televiziunile aservite. Obrazul le este prea gros ca sa ii atinga injuraturile oamenilor pe care ii reprezinta. Bataia de joc pe care o numesc “scena politica” este fatada in spatele careia o clica de gainari ne jefuiesc la drumul mare.

Sunt aceeasi gainari care in urma cu 24 de ani ne-au confiscat speranta pentru o societate normala. Sunt aceeasi care se sterg cu legile la fund, care au devalizat banci de stat, care schimba borduri o data pe an, care cresc taxele pentru a-si ascunde incompetenta, ucid sistemul national de sanatate, defriseaza salbatic paduri intregi, ne indatoreaza pana peste cap FMI-ului si permit bancilor sa ne-o traga cum vor. Ca si reprezentant al intereselor poporului roman, cu ce drept semnezi un contract de vanzare a resurselor nationale pe care apoi il faci secret?

Cum se face ca persoanele obligate prin statutul functiei lor sa ne apere interesele se comporta precum niste avocati ai unei companii straine? Dar nu este de mirare, doar liderii partidelor care au fost la putere dupa 90 isi au originea in cuibul de securisti si tradatori care a fost FSN-ul. Acum avem la putere copiii FSN-ului care dovedesc ca practica acelasi jaf la drumul mare. Dupa 24 de ani in care traim sufocati de aceasta patura de paraziti credeti ca lucrurile se pot schimba inspre normalitate asa, din inertie? Acceptam sa le lasam copiilor nostri o Romanie condusa de a 3-a generatie de securisti hrapareti?

Ne-am indignat destul incat sa iesim in strada si sa cerem a nu mai fi luati de prosti. Ne-am strans, am marsaluit si ne-am cunoscut intre noi: tineri, educati si hotarati sa schimbam modul in care ni se administreaza ce-i al nostru. Am inteles ca guvernantii si parlamentarii sunt in slujba noastra, nu invers. Nu am marsaluit prin Bucuresti ca sa ma faca un reprezentant platit din banii mei “hipster”. Statul suntem noi, si il vrem inapoi! Stim cu totii ca trebuie sa facem ceva, dar hai la actiune concreta, oameni buni, nu s-a schimbat niciodata nimic doar facand dezbateri si protestand cuminte, mai ales ca nu suntem bagati in seama.

Pentru inceput trebuie sa realizam ca nu putem fi stapani in propria tara decat daca intr-un fel sau altul intram in Parlament si /sau Senat. Avram Iancu si pasoptistii au fost nevoiti sa infrunte cu arma in mana doua imperii pentru a castiga tara. Singura solutie democratica si fara violenta este de a ne organiza intr-un partid politic, sa trecem peste toate piedicile pe care le-au creat impotriva acestui lucru. Daca nu ne baga in seama, ne bagam noi singuri. 25 000 de semnaturi pentru infiintarea unui partid? Am iesit mai multi oameni in strada decat atat.

Este necesar, imperios si numaidecat, sa construim un partid organic, de jos in sus. Acest partid ne va reprezenta pe noi, cetatenii educati si totusi cei mai ignorati. Suntem ignorati pentru ca votul nostru nu se vinde, el se castiga! Majoritatea dintre noi suntem masteranzi, doctori pe bune, nu cu “copy-paste” in istorie, economie, sociologie, constructii, tineri cu idei si energie creativa. Ni s-au furat 24 de ani de dezvoltare, 24 de ani de potential… o generatie sacrificata. Daca nu actionam urgent, in 3-4 ani Romania va fi prea siluita, iar avantul revolutionar de astazi va fi iarasi inghitit de bolnaviciosul “oricum nu se schimba nimic”.

Cu totii asteptam un mare lider care sa ne organizeze, dar acesta nu este un film cu super-eroi, suntem oameni obisnuiti, insa politica nu este complicata daca scopul este reprezentarea dorintelor oamenilor. Trebuie doar sa invatam sa ne concentram asupra prioritatilor si sa ajungem la consens.

Nu vrem un partid de masa, ci unul care sa ne faca sa fim luati in serios. Vrem sa fie speranta ca in Romania s-a facut primul pas important catre normalitate si ca de azi incolo nu mai votam negativ!

Crowdsourcing politic si activism online

Vad necesar ca modul de organizare si functionare sa fie unul democratic, transparent, opus modului de functionare “cu usile inchise” al partidelor actuale. Trebuie sa dezbatem si sa votam statutul, precum si numele (propunerea mea este “Partidul Indignatilor”). Oricine doreste sa faca parte din aceasta initiativa este invitat sa faca propuneri care vor fi dezbatute si votate.

Pentru a face posibila o asemenea constructie avem nevoie de un cadru de dezbatere. Pentru inceput eu propun: pana vom avea o platforma speciala dezvoltata de noi (avem vreun dezvoltator de aplicatii online printre noi?), ne vom baza pe Facebook.

Dezbaterile trebuie sa se poarte intr-o maniera constructiva, in care opinia fiecaruia trebuie respectata. De asemenea, opiniile divergente trebuie argumentate cat mai convingator. Timpul alocat dezbaterii sa fie propus de initiator, dar nu mai putin de 48 de ore/subiect ( sau ulterior modificat cu acceptul majoritatii membrilor). La sfarsitul dezbaterii variantele vor fi votate, iar cea castigatoare va reprezenta consensul, consens care va fi respectat si de catre cei cu opinii diferite. Trebuie sa dam dovada de disciplina si respect unii fata de altii, altfel nu vom avea nici o sansa. In argumentatiile pro sau contra nu au ce cauta sarcasmul, ironiile si atacurile personale. Se discuta ideile, nu persoanele.

Ca si program politic propun urmatoarea baza de scopuri pe care putem adauga/modifica in functie de dezbateri:

Interzicerea mineritului cu cianuri pe teritoriul Romaniei.
Interzicerea exploatarii gazelor de sist prin mijloace care pot afecta siguranta mediului.
Sentintele de coruptie sa fie date doar cu executare si sa inceapa de la 6 ani pana la 20. Infractiunile sa nu se prescrie niciodata.
Nerespectarea promisiunilor electorale sa fie pedepsita cu pierderea mandatului.
Exportul de materii prime lemnoase sa fie interzis astfel incat procesarea lemnului sa fie facuta pe plan local.
Sustinerea asocierilor economice locale de tip cooperative (profitul impartit) prin acordarea de facilitati fiscale.
Declararea ilegala a comisioanelor si conditiilor abuzive din contracte.
Informatizarea urgenta a administratiilor publice
Liderii trebuie sa se nasca din respectul pe care il castiga de la oamenii pe care ii reprezinta si sunt obligati sa indeplineasca obiectivele stabilite democratic de toti membrii. Ii vom judeca pe baza rezultatelor.

Am creat pagina http://www.facebook.com/indignatii ca punct de plecare si intalnire pentru o actiune politica concreta. Trebuie sa strangem o masa critica de sustinatori activi la inceput, dupa care incepem dezbaterile. Daca aderati la ideea prezentata in acest manifest impartiti acest text, postati-l pe blog, lipiti-l pe lift, astfel incat toti oamenii de bine sa cunoasca initiativa.

Cine sunt eu nu este important, ci ideea pe care o propun. Nu am fost niciodata membru al vreunui partid politic. Interesul meu ascuns este ca vreau sa imi cresc copiii intr-o Romanie normala.

Sursa: Indignatii

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .