.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, marţi, la Târgu Jiu, că va susţine eforturile autorităţilor din România de a include în patrimoniul UNESCO operele lui Constantin Brâncuşi expuse în două parcuri din oraş.

Schulz a participat la inaugurarea staţiei de epurare a apelor din oraşul Bumbeşti Jiu, după care s-a deplasat la Târgu Jiu, unde, împreună cu primarul oraşului şi prefectul judeţului, alături de alţi oficiali ai autorităţilor locale, a vizitat operele brâncuşiene. Acesta a fost însoţit pe parcursul vizitei sale de ministrul mediului, Rovana Plumb şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Coloana Infinită a fost primul obiectiv pe care preşedintele PE l-a vizitat, el fiind întâmpinat aici de un grup de fete îmbrăcate în costume populare, care au cântat, pentru câteva minute, melodii tradiţionale gorjeneşti.

Martin Schulz a mers apoi în celălalt parc din oraş, unde se află Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor şi Poarta Sărutului.

Preşedintele PE a parcurs traseul pe care îl fac turiştii care vizitează aceste opere, iar când a ajuns lângă Masa Tăcerii a întrebat gazdele ce se află dincolo de malul de pământ din spatele operei brâncuşiene. Schulz a fost informat că după dâmbul respectiv se află un lac artificial, amenajat pe râul Jiu. Acesta a mers în zona de promenadă amenajată pe malul râului şi s-a declarat foarte încântat de priveliştea pe care a văzut-o, munţii Parâng reflectându-se în apa Jiului odată cu soarele ce apunea în acele momente.

Ulterior, Schulz s-a declarat foarte încântat de ceea ce a văzut şi a promis sprijinul său pentru autorităţile locale în demersul făcut pentru a include operele brâncuşiene în patrimoniul UNESCO.

Premierul Victor Ponta, care a venit împreună cu Schulz în Gorj, dar cu care nu a fost şi la operele Brâncuşiene pentru că a mers să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Judeţean, s-a declarat foarte bucuros pentru că preşedintele PE a ajuns în judeţ. Prim-ministrul l-a numit pe Schulz “ambasador al lui Brâncuşi” şi a spus că speră pe sprijinul înaltului oaspete european pentru a include operele brâncuşiene în patrimoniul UNESCO.

“Mă bucur foarte tare că preşedintele PE vine în Gorj, cred că e o mare mândrie pentru oraş şi sper să avem un sprijin să ne reuşească includerea Complexului Brâncuşi în patrimoniul UNESCO”, a precizat Ponta.

Ponta a declarat, marţi, la BEJ Gorj, unde şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor, că vizita lui Martin Schulz în Târgu Jiu este “o onoare” pentru oraş, spunând că astfel se va reuşi poate introducerea Complexului Brâncuşi pe lista UNESCO.

“E o mare onoare să-l avem pe preşedintele Parlamentului European în Gorj. O să avem un sprijin să reuşim includerea Complexului Brâncuşi în patrimoniul UNESCO”, a spus Ponta, înaintea depunerii candidaturii.

sursa si foto: Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .