.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Suprimarea emotiilor: ”Tii totul in tine”

Neexprimarea a ceea ce simtim este problema cea mai des intalnita in zilele noastre.
In societatea in care traim se pare ca e din ce mai greu sa fim noi insine.
Oamenii nu mai stiu cum sa fie ei insesi(chiar daca uneori ar vrea sa fie). Suntem programati mental inca de mici sa nu fim noi insine, societatea incurajandu-ne sa purtam o masca – sa NU aratam cine suntem cu adevarat, deoarece s-ar putea ca ceilalti sa se supere si sa nu ne accepte cand suntem noi isnine. De accea pentru a fi pe plac celorlalti credem ca trebuie prefacem.

Astfel am ajuns ca aproape toti oamenii sa poarte o MASCA, care ascunde un univers interior ascuns, o alta identitate fata de cea afisata zi de zi, care insa nu a fost niciodata exprimata. O multime de ganduri, emotii si dialoguri interioare care nu au fost niciodata exprimate, deoarece avem convingerea ca la suprafata trebuie sa afisam o imagine placuta celorlalti … mare pacaleala.

De ce nu exprimam ceea ce simtim?

Principala cauza este FRICA de a fi TU INSUTI – o frica cu care NU ne nastem…
…. ci ne este indusa de persoanele din jur inca de mici copii. Singurele frici naturale (cu care ne nastem) sunt frica pentru sunete ascutite si frica de moarte care ne ajuta sa ne ferim de sitatiile care ne pun in pericol viata(ex. de ataca un tigru).
Toate celelate frici in afara de cele doua de mai sus, le invatam de-a lungul timpului, fie ele frica e a exprima ce simti, frica de a fi tu insuti, frica de parinti, frica de saracie, frica de sefu, si nu in ultimul rand frica de a vorbi in public(care conform unui sondaj recent a ajuns mai mare ca frica de moarte – adica o mare parte din oameni prefera sa se vada in sicriu decat sa se vada vorbind in public)

Formarea identitatii false

Vedem deseori oameni care la birou sunt cineva, cu familia sunt altcineva, iar cand sunt singuri sunt cu totul altcineva. Cand TU esti 3 sau mai multe persoane total diferite, te intreb:
Cum mai stii care esti TU cel adevarat?
Cum stii care e persoana din spatele mastii pe care o porti ?
Cum mai stii cine esti ? Mai stii?
Obisnuinta de a purta masca mereu poate duce lapierderea identitatii.
Pur si simplu uiti care esti tu cel adevarat, uiti de nevoile si dorintele tale, uiti de tot ceea ce simti tu… ajungand in final sa devii ceea ce vor cei din jur sa devii si tu crezi ca e dorinta ta. Faci o confuzie crezand ca dorintele tale sunt definite de asteptarile celor din jur.
Cel mai des vedem asta in relatia dintre parinti si copii, cand sufocati de presiunea parintilor, copii ajung sa creada ca ceea ce isi doresc ei de la viata e ceea ce vor parintii de la ei.

“Fii tu insuti”

Auzim deseori afirmata “Cel mai important este sa fii tu insuti”.
Daca stim cu totii ca e bine sa fii tu insuti, de ce nu reusim sa fim noi insine ?
Pentru ca NU mai stim cum – am uitat cum sa fim noi insine.
Atat de tare a fost implementata convingerea ca “Ceilalti nu ma vor accepta daca sunt eu insumi” incat a dus la un mod de viata prefacut.

* “Nu sunt suficient de bun, n-am cu ce sa impresionez cand sunt eu insumi, motiv pentru care trebuie sa ma prefac – sa port o masca – pentru ca ceilalti sa ma accepte”.
* “Nu am voie / nu am permisiunea sa fiu eu insumi, deoarece ii voi supara/enerva/deranja pe cei din jur”.

Acest tip de convingeri negative ne-au fost implementate inca de mici copii celor mai multi dintre noi. Parintii, rudele, scoala, grupul de prieteni, societatea au facut tot posibilul, mai mult sau mai putin constient, pentru a ne face ca intelegem faptul ca “Nu ai voie sa fii tu insuti. Nu te va accepta nimeni astfel”.
Daca ne uitam la copii mici, ei sunt mereu ei insesi si n-au nicio problema cu asta. Se pot uita in ochii oricui oricand exprimand exact ceea ce simt. Tot ceea ce ei gandesc, vorbesc si fac este acelasi lucru. Ei fac foarte curajos tot ce simt fara sa se teama de consecinte. Toti am fost odata copii si am fost 100% sanatosi din punct de vedere emotional.
Si tu ai fost la fel, pana cand a intervenit ceea ce majoritatea numim “educatie” a carei scop principal este sa te invete tot ce nu ai voie.

De la acel moment a inceput sa ni se spuna zi de zi, ani la randul cuvintele “NU AI VOIE”.
“Nu ai voie…
sa spui ca simti
sa fii ce vrei
sa faci ce simti…
….c-o sa-i superi pe ceilalti… ca se supara mama pe tine ..c-o sa fii pedepsit…primesti bataie , nu te mai iubesc daca faci aia, nu mai esti copilul meu daca…”etc.
Sau alte mesaje non-verbale(o privire incruntata, o atitudine agresiva) care subcomunica aceleasi lucruri enumerate mai sus.
Atat de mult se repeta acest tipar in primii ani de viata, incat la maturitate adultul va trai mereu cuFRICA ca daca face exact ce simte (este el insusi) va suferi prin faptul ca nimeni nu-l va accepta astfel, deoarece i s-a repetat zilnic in copilarie copilarie ca nu e acceptat daca sa comporta astfel( “daca faci aia ma supar pe tine…adica nu te accept astfel”)
“Mintea considera ADEVARAT orice lucru care ii este repetat“
Pe langa toate acestea mintea nostra are ciudatul obicei de a considera ADEVARAT orice lucru care ii este repetat. Cu cat e repetata mai des o idee cu atat mai mult mintea o percepe ca adevar.
Daca cineva iti repeta de multe ori “esti un prost si nu esti bun de nimic” mintea va percepe acel lucru ca fiind 100% adevarat – drept urmare vei avea convingerea ca esti exact asa.
La fel se intmpla si cu convingerea ca “nu ai voie sa exprimi ceea ce simti” – daca ti-a fost atat de mult repetata incat chiar ai convingerea ca nu ai voie sa faci asta.
Mai mult decat atat Dialogul Interior – momentele cand vorbim cu noi insine – se muleaza exact pe convingerile noastre si le intareste.
Un om care are convingerea ca nu e bun de nimic ca vorbi urat si aspru cu el insusi in dialogul interior(ex. “sunt slab, nu sunt bun de nimic”), in timp ce unul cu imagine buna despre sine va vorbi doar cuvinte frumoase cu el insusi (ex “sunt cel mai bun, pot orice”). Prin acest dialog practic, ne repatam noua insine ceea ce credem despre noi pentru a intari acea convingere.
Este interesant ca oamenii care au o parere prosta despre sine isi repeta in cap doar afirmatii care le intareste aceasta convingere, in timp ce oamenii cu stima de sine crescuta isi vor spune doar cuvinte care le va da o si mai buna imagine despre sine. E efectul bulgarelui, insa depinde de noi in care sens.
“Toate emotiile suprimate vor iesi oricum la suprafata “
In ciuda obisnuintei zilnice de a afisa o MASCA pentru e ne ascunde adevarata identitate, toate sentimentele neexprimate asteapta a fie manifestate, sa iasa la lumina. Interesant este caINTOTDEAUNA reusesc prin 2 cai:

1. Momentele de criza: momente grele din viata cand tensiunea si stress-ul sunt la cote maxime, noi oamenii renuntam in mod inconstient la orice masca si ne aratam adevarta identitate, suntem noi insine cei din spatele mastii.
In acele momente TOT ce a fost suprimate in cativa ani sau zeci de ani va iesi la iveala deodata. Acestea sunt cazurile cand “oamenii buni” “oamenii linisiti”, “oamenii in toata firea” comit crime, violuri si alte acte de violenta.
Toate emotiile negative suprimate s-au descarcat intr-un moment de criza in care inculpatii spun ca“parca nu am fost eu insumi”. Din pacate adevarul este ca au fost ei insesi cei de dupa masca de “om la locul lui”.

2. Bolile fizice: Toata tensiunea interioara pe care o acumulam se va materializa inevitabil intr-o boala. Fie acele sentimente vor incerca “sa iasa din noi “ prin boli de piele, fie se vor manifesta printr-un dezechilibru hormonal, fie se va solidifica intr-o tumora – cum afirma si Dr. Hamer ca se materializeaza socurile emotionale puternice.
Vedem ca ascunderea in spatele mastilor si neexprimarea a ceea ce simtim ne va afecta puternic atat pe plan emotional cat in plan fizic. Pe langa aceasta putem fi sigur orice suprimam in noi va iesi mai devreme sau mai tarziu la lumina, insa in momentul care ne aspteptam mai putin.
Acum ca stim cu totii cu cat de daunator este sa nu exprimam ceea ce simtim, vom invata cum sa eliberam in mod armonios fiecare emotie neexprimata.
———————————————————————————————–
Metode de eliberare a emotiilor suprimate

Scopul exercitiilor este sa lasam sa curga afara tot ce ce a ramans blocat/suprimat in noi.

Astfel vom reusi sa iesim de sub masca in spatele careia am fost invatati sa traim. Astfel vom devenipersoane autentice… vom fim noi insine.
Si cum facem asta?
Teoretic e simplu:
“Ai grija ca tot ceea ce gandesti, vorbesti si facisa fie acelasi lucru” – intotdeauna.
Practic: e nevoie sa ne antrenam zilnic cu cateva exercitii simple.

1. Disciplinarea mintii:
* Alinierea Gand – Vorba – Fapta
Vom face asta printr-un exercitu de atentie permanenta in care avem grija ca tot ceea cegandim, vorbim si facem sa fie acelasi lucru.
Cand exprimam liber tot ce avem in noi, dispare orice masca si orice gand ascuns, devenimautentici.
Totul curge lin si armonios. Tot ce trebuie sa facem este sa exprimam verbal sau prin actiunipractice TOT ceea ce simtim. E nevoie doar sa ne straduim sa exprimam tot ceea ce simtim, ca nu cumva sa ramana ceva neexprimat in noi.
Pentru a putea exprima tot ceea ce simtim putem fac un truc, si anume:
“Gandeste-te ca toti cei din jur iti pot citi gandurile”
In acest mod nu mai ai nimic de ascuns celor din jur deoarece te gandesti ca toti stiu deja e gandesti tu. Astfel te vei simti liber exprimi verbal tot ce gandesti – va disparea orice frica in acest sens.
Vor disparea si tensiunile interioare, insecuritatea, ura, invidia, frustrarea etc… deoarece fiind convins ca ceilalti pot sa-ti citeasca gandurile nu-ti vei mai permite sa ai astfel de ganduri. Scopul este sa exprimi 100% liber tot ce simti, fara sa ramana ganduri si emotii suprimate.
Aceasta o vei face nu doar intre oameni, ci si cand esti singur. Cand nu ne vede nimeni e bine sa ne imaginam ca ne vad o multime de oameni, sau ne vede Dumnezeu – iar asta ne va ajuta sa fim aceeasi si cand suntem singuri si cand suntem intre oameni. Va disparea MASCA.
* Renuntarea la gandurile inutile
Mintea este nu este decat un procesor de ganduri care face non-stop conexiuni, care dau nastere la alte conexiuni… si tot asa la infinit. Pentru a va putea imagina lucreaza exact ca si Google. Cand scrii un cuvant ( de ex: “masina”) iti face instantaneu legatura cu milioane de informatii despre “masina” – la fel face si mintea noastra.
Problemele apar cand sa lasam mintea sa-si faca de cap cu gandurile inutile, facand legaturi fara rost. Stim cu totii cat de usor este sa stai si sa visezi, sa zbori dintr-un gand in altu, sa sa lasi mintea s-o ia pe aratura – dintr-o conexiune face alte cateva zeci fara s-o mai putem opri.
Desi multora le pare inofensiva aceasta stare de visare, ea este deosebit de periculoasa, deoarece creaza o stare de tensiune interioara si o multime de ganduri si sentimenteneexprimate.
Cum ne pastram curata mintea ?
Acceptand doar gandurile care pot fi exprimate imediat – verbal sau practic. Orice mic gand nu poate fi exprimat ne poate baga in starea de visare care va genera o tensiune interioara si probleme la nivel emotional.
Asadar secretul sta in exprimarea imediata a gandurilor – iar cele care nu pot fi exprimate n-au ce cauta in mintea nostra nici macar 1 secunda, ele trebuie oprite din start.
Unii probabil va intreabati: “Nici macar gandurilor constructive sa nu le dam voie? Nici gandurilor care aduc idei bune ? “Nici planurilor de viitor?”
Si aici la fel ca si in celelte cazuri trebuie sa acceptam aceste ganduri doar daca au aplicabilitate imediata. Acord un timp special pentru planurire. De exemplu: urmatoarea ora o dedic special planurilor de viitor. Imi iau un pix si o foaie scriu tot ce trebuie scris. Asadar vom folosi mintea pentru a face planuri doar in timpul acordat special pentru aceasta activitate de planuire – in afara acelei ore nu ne pierdem in ganduri despre viitor ci traim 100% in prezent.

2. Scrie TOT ce simti
Fie ca scrii intr-un jurnal, fie ca scrii pe o foaie pe care o arunci apoi… nu conteaza.
Ceea ce conteaza sa eliberezi / sa lasi sa curga afara tot ceea ce a ramas neexprimat in tine in acea zi.
Probabil chiar ai lucruri pe care nu pe poti discuta cu nimeni si nu poti aplica principiul alinierii gandurilor, faptelor si vorbelor. In acest caz scrisul se dovedeste a fi o unealta deosebit de utila ineliberarea emotiilor suprimate.
Este preferabil sa fie scris de mana decat la calculator.

3. Gaseste-ti o persoana in care ai incredere
Poate fi:
* partenerul de cuplu
* cel mai bun prieten
* un psiholog
* un preot
* parintii …sau o orice persoana in care ai incredere.
Conteaza sa ai incredere 100% in acea persoana si sa poti discuta total deschis toate problemele tale astfel inca sa nu ramana nimic neexprimat in tine.
In general oamenii fac acest exercitiu inconstient, ba chiar abuzeaza de el, descarcandu-si toate problemele pe capul celor din jur. Din acest motiv ar fi bine sa-ti gasesti o persoana apropiata care chiar te iubeste si este interesata sa-ti dea ajutorul de care ai nevoie.
Daca nu ai o astfel de persoana poti apela la un psiholog care te va ajuta contra-cost sau poti gasi un preot la care sa te marturisesti. Ideal ar fi sa fie un preot care sa te ajute in sensul real al cuvantului, mai degraba decat sa te puna sa repeti o serie de cuvinte pe care nici nu le intelegi.

4. Fa-ti o relatie personala cu Dumnezeu
Stim cu totii ca Dumnezeu este Fiinta care ne iubeste cel mai mult in tot Universul, asadar este sicel mai bun prieten la nostru.
El ne iubeste pentru ca-i suntem copii, motiv pentru care putem avea o deschidere totala in dialog cu EL.
Fac o paranteza in ceea ce priveste frica de Dumnezeu: nu trebuie sa na gandim la aceasta frica in sens negativ, ci mai degraba sa avem acea frica pe care o avem fata de persoana pe care o iubim. Cand iubesti pe cineva foarte mult ti-e frica ca nu cumva sa-i gresesti acelei persoane – ti-e frica sa n-o superi pentru ca o o iubesti prea mult…. in niciun caz nu ti-e frica c-o sa-ti dea in cap. Asta trebuie sa intelegem prin frica de Dumnezeu.
Asadar inainte sa ne punem in pat putem sa-i spune lui Dumnezeu toate lucrurile care ne apasa si le tinem neexprimate in noi, astfel incat sa nu ducem cu noi in somn ganduri si emotii neexprimate, astfel vom merge in somn linistiti in eliberati de orice tensiune interioara.

5. Sportul si activitatea fizica
Corpul nostru a fost proiectat de asa natura incat sa aiba activitate fizica in fiecare zi. Studiile arata ca sportul are un impact crucial asupra starii mental-emotionale, fiind considerat de specialisti un medicament natural impotriva depresiei stimuland secretia de “hormoni ai fericirii” : serotonina, dopania si endorifinele.
In ceea ce priveste exprimarea emotiilor sportul este un mod de a ne elibera tensiunile emotionale acumulate. Cand facem sport eliberam o mare parte din emotiile pe care le tinem suprimate in noi.
Desi este un mijloc bun de eliberare emotionala, sportul nu va reusi sa ne ajute pe termen lung daca ne incarcam din nou cu tensiune emotionala imediat ce am terminat activitatea fizica. Esenta este sa rezolvam problema de la nivel interior.

6. Afirmatiile pozitive
Autosugestia pozitiva consta repetarea unor afirmatii cu scpoul de a ne ne programa mintea in sens pozitiv.
Asa cum mai spus, mintea considera adevarat orice lucru care ii este repetat de suficiente ori. In cazul nostru vom lucra la schimbarea convingerilor negative referitoare la exprimarea a ceea ce simtim, si implementarea unor convingeri pozitive.
Ar fi bine ca afirmatiile de mai sa fie scrise de mana pe o foaie de hartie si sa fie repetate zilnic deminim 10 ori. Cu cat le vom repeta mai des cu atat mai mult mintea le va percepe ca fiindadevarate. Iata ce vom spune:

1. Permit tuturor gandurile si sentimentelor mele sa fie exprimate total.
2. Ma simt in siguranta cand exprim ceea ce simt.
3. Exprim total fiecaregand si traire interioara prin vorbe, gesturi si actiuni.
4. Tot ceea ce gandesc, vorbesc si fac este acelasi lucru.
5. Eliberez tot ce simt si gandesc ce am in mine pana la cel mai mic gand sau sentiment.
6. Am o multime de lucruri valoaroase in mine care abia asteapta sa fie exprimate.
7. Sunt valoros si merit sa exprim tot ce simt.
Atentie:
* Totul se face la modul afirmativ. Vom evita folosirea cuvantului “Nu” si a negatiilor.
* Afirmatiile pot fi facute in functie de ceea ce simtim noi insine, nu trebuie sa folosim exact cele de mai sus.

TEMA DE CASA: Antreneaza-te zilnic !
Cum problemele de exprimare s-au format in cativa ani sau chiar zeci de ani este nevoie in primul rand de perseverenta zilnica si in al doilea rand de rabdare pentru a vedea rezultate palpabile.
Poate deveni frustrant si descurajator sa vezi ca intr-o zi reusesti sa exprimi liber tot ce simti, si sa te simti vindecat din acest punct de vedere, iar in urmatoarea zi sate trezesti ca iar ai o gramada de tensiune negativa in tine si nu esti capabil “sa lasi sa curga afara” ceea ce simti.
Obisnuinta ultimilor ani va avea o influenta puternica mai ales la inceput, insa cu multa ambitie,vointa si perseverenta putem sa ne vinecam si de problemele de exprimare a emotiilor. Cel mai important este sa nu te lasi descurajat de esec, ci sa crezi neclintit in vindecare.

Mijloacele de exprimare prezentate mai sus nu sunt scopul, ci sunt doar niste mijloace(asa cum o spune si numele). Scopul final pe care trebuie sa ne axam este vindecarea starii interioare de fiecare zi.
Adica trebuie sa ajungem sa avem o stare interioara permanata care sa ne permita sa exprimamintotdeauna ceea ce simtim – sa ajungem exprimam ceea ce simtim in mod natural fara a mai face efort si exercitii pentru asta.
In final vom ajunge sa nu mai acumulam tensiune interioara, si cel mai important vom fi noi insine… MASTILE nu vor mai face niciodata parte din viata noastra.
In concluzie, principaluil lucru pe care trebuie sa-l pentru exprimarea libera este SA FII TU INSUTI

 

sursa : mail

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .